Ονοματοδοσία αεροσκαφών Aegean

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Hastaroth":6996ve79 said:
... να τά ονομάσουν Aegean Sun,Aegean Glory καί Aegean Dolphin :D

Δεν θυμίζουν λίγο ονόματα από κρουαζιερόπλοια? Νομίζω ότι κάποιο από αυτά ίσως είναι. :D

Έτσι μου ήρθε στο μυαλό ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο το «AEGEAN I» και κατά συνέπεια η ονομασία των αεροπλάνων «AEGEAN ONE» «AEGEAN TWO» …. «AEGEAN NINETEEN». (Φυσικά και κάνω πλάκα) :lol:

Μά από αυτό εμπνεόμενος έγραψα το post.

Τά Aegean Glory καί Aegean Dolphin (πρώην Aegean I) είναι όντως κρουαζιερόπλοια,ενώ το Aegean Sun είναι νταλικεράδικο.

Θά ταίριαζαν πάντως τά ονόματα αυτά στά αεροπλάνα τής Aegean,μέ την λογική τής ονοματολογίας όπου σάν πρώτη λέξη χρησιμοποιείται το όνομα τής εταιρείας (όπως συμβαίνει σέ αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες,π.χ. η ZIM).

Συμφωνώ με τον Hastaroth. Κι εγώ παρόμοια ονόματα (αρχίζοντας από AEGEAN) πήγα να καταχωρήσω, τα οποία (κατά την ταπεινή μου γνώμη) θα ταίριαζαν πάρα πολύ, αλλά δεν τα ήθελε.

Γιατί πρέπει να είναι πάντα στοιχεία από την μυθολογία (γιατί προς τα εκεί δείχνει το πράγμα) και όχι κάτι σχετικό με την ονομασία της εταιρίας;

Υ.Γ. Έκανα split το θέμα από το Aegean Airbus Α320 ώστε να μην μπλέξουμε τα μπούτια μας. :wink:

mallon echoun proapofasisei ta onomata apla den kseroun pio "tous kolaei" kalitera :D

Ωραίος ο no frills!
Ερώτησις:Κάποια απο αυτά τα ονόματα δε τα έχουμε ξαναδεί σε α/φοι;(Νομίζω στη Τ4).

no frills":2svad468 said:
Λετε να δεχτει το συστημα το παρακατω ονομα??

olympic??? :lol: :lol: :lol:

eiparchei idi 14 fores

btw paides to thema lithike...prepei na einai kapios roufianos edo mesa kai tous to psithirise...

opote leo na enothoume kai na apofasisoume EMEIS ENA ONOMA.... tou po***sti den tha to vgaloume? -dimokratika enoite :lol: :lol: :lol: -

ναι, το έχει δεχθεί. Να προτείνω επίσης

-Venus
-Air Manos
-Cronus
-Apollo
-Axon
-Air Greece
-Hellas Jet
...

:lol:

Σοβαρά τώρα, τα όποια ονόματα (για τα 3 πρώτα) πρέπει να επιλεγούν με κριτήριο να 'βγαίνουν' άλλα ...16, τουλάχιστο!!!

Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε π.χ. με νησιά και το επόμενο να είναι Ελληνίδα Ηθοποιός, ή να ξεκινήσουμε με ημίθεους και να κοτσάρουμε κι ένα νησί για να συμπληρωθεί το καρνέ. Άρα πρέπει να 'βρεθούν' και τα 19 ονόματα πριν ξεκινήσουν τα τρία πρώτα.

Γι' αυτό και οι ελληνικές λέξεις που έγιναν γνωστές και αποδεκτές στην Αγγλική είναι μια καλή ιδέα.

Με το Olympic υπάρχει νομίζω κάποιο πρόβλημα με τη ΔΟΕ. Από κάποια ημερομηνία και μετά, απαγορεύτηκε η χρήση του ονόματος χωρίς τη άδειά της. Στο παρελθόν είχε προκύψει πρόβλημα με την εταιρία ANEK η οποία ήθελε να ονομάσει ένα πλοίο της Olympic Spirit και τελικά αναγκάστηκε να το ονομάσει Hellenic Spirit.

Σαν ιδέα τη βρίσκω super, αφου δεν επιτρέπει το "Yassou Maria" (θυμηθείτε πως εκμεταλλέυτηκε την περίπτωση με την Παπαρίζου) θα προτείνω και εγώ το olympic :twisted: