Το ξέρω ότι παρεκτράπην και έγραψα υπερέβαλλα σε ορισμένα σημεία.
Ναι ρε παιδιά, το ξέρω ότι αν ο οποιοσδήποτε Μπιν Λάντεν ήθελε να κάνει κάτι θα το είχε καταφέρει, αλλά έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο απάθειας που πλέον δεν μας νοιάζει η ουσία των πραγμάτων αλλά το αποτέλεσμα. Και εγώ εξοργιζόμουν που τα τέσσερα τελευταία χρόνια για να πάω σπίτι μου πέρναγα από τρία εργοτάξια στην Παραλιακή, που μας δούλευαν κανονικότατα οι κυβερνήσεις για τις μίζες, τα μεγάλα έργα τα οποία πληρώναμε ενώ στην ουσία αυτοχρηματοδοτούνταν (ας μου πει κάποιος τί πλήρωσα τελικά) και όλες τις άλλες αμαρτωλές ιστορίες, που οι Αγώνες εμπορευματοποιήθηκαν μέχρι αηδίας ενώ προσπαθούσαν να μας πείσουν περί του αντιθέτου, που θα πληρώνουμε δεν ξέρω και εγώ για πόσα χρόνια, που πολλοί ολυμπιονίκες μας είναι ελληνοποιημένοι Ρώσοι, Αρμένιοι και Αλβανοί, αλλά μήπως και οι άλλες χώρες τα ίδια δεν έκαναν; Τα ίδια έπρεπε να κάνουμε και εμείς; Να όμως που κάποιοι εγκέφαλοι στις ομοσπονδίες το έκαναν. Τελικά γίναμε παίκτες στο παιχνίδι των εντυπώσεων.
Η Χαλκιά είπε όσα είπε. Δεν την κατηγορώ γιατί ίσως ήταν απρόσμενη η νίκη της, ίσως γιατί δεν είχε την ανάλογη παιδεία. Αλλά εδώ ρε παιδιά τα ίδια και χειρότερα λένε στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ οι δημοσιογράφοι για τους ολυμπιονίκες μη ελληνικής καταγωγής που για να τους πάρεις συνέντευξη θέλεις διερμηνέα. Τα ίδια και χειρότερα λέει και ο Αρχιεπίσκοπος. Στο κάτω-κάτω η Χαλκιά είναι είναι 25 ετών. Ο Αρχιεπίσκοπος που λέει τα ίδια για την ανωτερότητα των Ελλήνων, εχει πατήσει τα εξήντα και συνεχίζει... Φτάσαμε στο σημείο τα επίσημα χείλη της εκκλησίας (που έπρεπε να έχει μεταφυσικό ρόλο) να βάζουν το εν κόσμω πάνω από τα εν θεώ και να παρουσιάζουν τους Έλληνες σαν εκλεκτούς του Θεού. Η Χαλκιά μας πείραξε τώρα;
Τέλος πάντων, θα μπορούσαμε να πούμε πολύ περισσότερα για τους Αγώνες και τα αποτελέσματά τους για τη χώρα μας. Χαίρομαι που πολλοί διαφωνούν, γιατί με κάνουν να επανεξετάσω τις απόψεις μου. Δε θέλω να σας κουράσω περισσότερο. Δε μου το ζητήσατε άλλωστε.