Εγώ πάλι χαίρομαι γιατί δείξαμε ότι δεν είμαστε η μόνη χώρα της Αφρικής με λευκούς κατοίκους, όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι εκεί έξω. Είμαι υπερήφανος γιατί έστω εκείνες τις λίγες ημέρες των αγώνων, δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό και αποδείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε έστω και την ύστατη στιγμή και να ξεφτιλίσουμε όλους εκείνους που προμήνυαν τρομοκρατικές επιθέσεις, και υποστήριζαν ότι είμαστε αντιαμερικανοί και υποθάλπτουμε τη διεθνή τρομοκρατία. Στο κάτω-κάτω αυτοί που μας κατηγορούσαν ήταν εκείνοι οι οποίοι προκάλεσαν την παγκόσμια αστάθεια και μας υποχρέωσαν να ξοδέψουμε 1.2 δις ευρώ για την ασφάλεια. Και να σας πω και κάτι άλλο: μπορεί να μην είμασταν αυτό που δείξαμε, μήπως και οι άλλοι δείχνουν αυτό το οποίο είναι; Να τα χ
![Oops! :oops: :oops:](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f633.png)
σω τα διαστημικά προγράμματα της NASA όταν ενάμισυ εκατομμύριο αμερικανοί ζουν σε τροχόσπιτα και δεν ξέρω πόσοι ακόμα είναι άστεγοι.
Η τελετή έναρξης ήταν ένα γλυκό όνειρο που το έζησα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, μέχρι και το τελευταίο πυροτέχνημα. Ένα όνειρο που μέσα σε λίγες ώρες είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της υφηλίου. Υποβλητική μουσική, άπειροι συμβολισμοί, ποιότητα και αρτιότητα στην εκτέλεση. Κρίμα που δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις παραφωνίες της λήξης, αλλά εν τέλει αυτοί είμαστε και σε όσους αρέσουμε! Αυτή είναι η κουλτούρα της πλειοψηφίας των νεοελλήνων και με αυτή μεγάλωσαν οι σημερινοί σαραντάρηδες.
Αν είναι επιτυχία η αποφυγή του διασυρμού, τότε ναι, οι αγώνες ήταν επιτυχείς. Πιστεύω όμως ότι είναι πολλά παραπάνω απο αυτό. Γιατί θέλω να πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία δεν πρέπει να άποτελέσει επιταγή χωρίς αντίκρυσμα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ζούμε για την κάθε στιγμή, δεν κλαίμε τη μοίρα μας και έχουμε ΄ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Και θυμηθείτε το αυτό σε τέσσερα χρόνια, όταν οι Αγώνες θα πάνε σε μία χώρα με 1.150.000.000 ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ υπάρχει μια απατηλή επίφαση νεο-καπιταλισμού με στόχο το ξάφρισμα της τσέπης του ξένου επισκέπτη. Και ας μην μιλήσουμε για τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι διεθνείς παράγοντες θα κάνουν την Πάπια.... και μάλιστα Πεκίνου. Αφήστε το κιτς που έχουν να δουν τα ματάκια μας στις τελετές (λέγε χρυσά λιοντάρια και δράκους με τρεις τόνους χαϊμαλιά και ξόμπλια που βλέπουμε καθε τρεις και λίγο στο Travel Channel και το National Geographic μαζί με ακροβατικά καραγκιοζιλίκια).
Όσο για το νέο εγχώριο φρουτο της ντόπας, ιστορία τους-αμαρτία τους. Εμείς φταίμε που τόσα χρόνια αγοράζαμε προϊόντα και υπηρεσίες των χορηγών τους.
Και κάτι τελευταίο γιατί σας κούρασα: Ό,τι και να γίνει, δεν υπάρχει πιο μεγάλη κ@ύλ@ από το να βλέπεις τη σημαία της χώρας σου να μπάινει πρώτη στο στάδιο. Όσα μετάλια και να πάρουν οι γιάνκηδες, τέτοιο πράγμα δεν θα δουν με την αστερόεσσα, γιατί αυτή όπου πάει πρώτη δε δοξάζει, καταστρέφει.
Σας κούρασα. Όσοι θέλετε να με βρίσετε, στείλτε μου PM.