Olympic B737-200

• Thread starter Thread starter FLIGHTATT
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κατ'εμέ τα ομορφότερα 737!!!

Παρ'οτι καίνε παρα πολύ, ο ήχος που βγαζουν οι κινητηρες τους ειναι ασυγκτριτος!!!

ο ηχος που εβγαζαν οι κινητηρες θυμηζε εκτοξευση πυραυλου!! πραγματικα ασυγκριτος! οπως και η 'μαυριλα' που αφηναν σε καθε απογειωση!
ειχα την τυχη να βρεθω σε κοκπιτ εν ωρα πτησης και σε maintenance (ο πατερας μου ηταν υπαλληλος της ΟΑ και ειχα.....'βυσμα')...μαγικες στιγμες!!!

Ας ξεθάψω κι εγώ ένα νήμα μετά από σχεδόν 2 χρόνια. Ο λόγος είναι η παρακάτω φωτογραφία του πρώτου 737-284 της ΟΑ στη συναρμολόγησή του από την Boeing από τον AGV :great:

https://www.airliners.gr/gallery/display ... &pid=23784

Έχω τήν εντύπωση ότι το 737 ακριβώς πίσω από το BCA πρέπει να είναι το BCB πρώτον γιατί το πηδάλιο τής ουράς είναι βαμένο στο ίδιο χρώμα και δεύτερον γιατί η Boeing τα παρέδιδε σε ζευγάρια. Το BCA παραδόθηκε 23-6-76 και το BCB στις 30-6-76.

Βίντεο του 737-200 της πρώην ΟΑ που "σώζεται" ως σήμερα (μετά από 33 χρόνια storage) στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον uploader γίνεται προσπάθεια να σωθεί και να μεταφερθεί στη Νεα Ζηλανδία από όπου και παραδόθηκε καινούριο μετά την κατασκευή του. Η τελευταία εταιρία που το χρησιμοποίησε ήταν η ΟΑ όταν το νοίκιασε για έναν χρόνο (1989-1990) με νηολόγιο N322XV.