Olympic Airways Concorde?

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Παρόλα αυτά, εμένα δεν μου φαίνονται και τόσο όνειρα. Επί εποχής Ωνάση, η Ο.Α. έκανε τα πάντα για να προβάλλεται, και αυτό είναι απόλυτα λογικό, δεδομένου ότι ο Ωνάσης ήθελε πάντα το καλύτερο για τον επιβάτη.

Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη μας ότι το Concorde ήταν στα αρχικά στάδια της εμπορικής του πορείας (και ότι δεν είχε ακόμα ξεσπάσει η κρίση του πετρελαίου) δεν το βρίσκω απίθανο. Και μόνο η απλή φήμη ότι η Ο.Α. σκέφτεται να προμηθευτεί ένα τεχνολογικό αριστούργημα, δεν είναι μόνο δημόσιες σχέσεις για την Aerospatiale, αλλά και για την εταιρεία (που θα επωφελούνταν από το αυξημένο κύρος όσον αφορά την επιβατική κίνηση).

Re: Concorde @ LGAT ?

Hunting a Shadow":wvyn3tza said:
Συμπαθάτε με για την άγνοιά μου, αλλά έχει έρθει στο LGAT Concorde; Και αν ναι, τί ήρθε να κάνει; το λέω γιατί μόλις βρήκα φωτογραφία του στο airliners.net :shock: :shock:

Λογικα εσύ θα μιλάς για την επίσκεψη του 1990 (απ' όπου και η φωτογραφία) και όχι της δεκαετίας του '70. Το '90 πρέπει να ήταν κάποια πτήση charter (το Concorde έκανε και charter πτήσεις πέρα των τυπικών δρομολογίων προς JFK)

Ναι για εκείνη του 90 μιλάω, αυτή βρήκα σε φωτό. Από ότι είδα πάντως σε αυτό το τόπικ έχουν έρθει κι άλλες φορές, και της AF, κάτι που αγνοούσα. Ήρθαν βέβαια σε εποχή (1988-1995) που δεν έμενα πια στη Γλυφάδα και δεν ήμουν αρκετά μεγάλος για να κατεβαίνω με αμάξι μέχρι το Ελληνικό, οπότε έχασα τον τζέρτζελο της εποχής :cry:

Hunting a Shadow":1x2pchl2 said:
Ήρθαν βέβαια σε εποχή (1988-1995) που δεν έμενα πια στη Γλυφάδα και δεν ήμουν αρκετά μεγάλος για να κατεβαίνω με αμάξι μέχρι το Ελληνικό, οπότε έχασα τον τζέρτζελο της εποχής :cry:

Οπου και να εμενες τοτε, θα το ακουσες, δεν μπορει! ;)
Θυμαμαι απογειωση του G-BOAF το 1993 απο τον 15L, να αφηνει πισω ενα κυμα απο συναγερμους που χτυπουσαν... Ααααααααχχχχχχχ :cry:

seven4seven":393atx89 said:
Οπου και να εμενες τοτε, θα το ακουσες, δεν μπορει!

Παλιά Πεντέλη, μαζί με τις αλεπούδες αγαπητέ, εδώ και σχεδόν 2 δεκαετίες!! Δεν ακούστηκε κιχ, μακάρι να ακουγόταν...

Re: OLYMPIC AW CONCORDE?

Είμαι νέο μέλος, λίγο μεγάλος, έχω από μικρό παιδί τρέλα με τα αεροπλάνα και πετάω με το Flight Simulator σε πολύ καλό επίπεδο αεροσκαφών και sceneries. Πράγματι ήλθε στην Αθήνα το concorde το Γαλλικό στις 5/1/1973 το πρωί. Τότε είμουνα φοιτητής 22 ετών και έβγαλα περίπου 20 φωτογραφίες με την ανάλογη ποιότητα και τεχνολογία που υπήρχε τότε ( μηχανή ZENIT TTL ) σε σχέσει πάντα και με τα φοιτητικά οικονομικά μου. Είχε σταθμεύσει στη πίστα μπροστά στο νέο μαρμάρινο κτίριο τότε και αργότερα γύρω στίς 11.00 π.μ . περίπου, αν θυμάμαι καλά - έχουν περάσει και 35 χρόνια από τότε - απογειώθηκε για ένα μικρό ταξίδι επίδειξης σε κάποιους δημοσιογράφους, όπως έγραψαν και οι εφημερίδες της εποχής. Δεν θυμάμαι να είχα διαβάσει ότι υπήρχαν και άνθρωποι της Ολυμπιακής σε αυτή την επίδειξη, αλλά αυτό μπορεί να μας το πουν κάποιοι ιστορικά αρμόδιοι από την Ολυμπιακή. Αφού τροχοδρόμησε απογειώθηκε από τον 15L . Κύριο χαρακτηριστικό θυμάμαι ο υπερβολικός θόρυβος σχεδόν διπλάσιος του TU-154,
καθώς και μπόλικο καυσαέριο. Εχω δώσει για επανεκτύπωση τα αρνητικά και μόλις πάρω τις πιό καινούργιες φωτό, θα τις σκανάρω και είναι στη διάθεσή σας. Δεν γνώριζα ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες από αυτό το γεγονός, αλλά και τώρα που φέρνω στο μυαλό μου αυτές τις ιστορικές στιγμές δεν θυμάμαι κανέναν γύρω μου να φωτογράφιζε και
ο κόσμος δεν ήταν πολύς στο αεροδρόμιο, λίγοι επισκέπτες στον εξώστη - τότε ήταν ελεύθερη η πρόσβαση - και μπροστά σου ήταν τα αεροσκάφη. Εκτός από το Concorde εκείνη
την ημέρα, όπως θα δείτε και στις φωτό, ήταν και 2 αεροσκάφη της TWA, ένα Β-707 και ένα Β747-100 , ένα DC-9 της SCANDINAVIAN (SAS) , ένα B727-200 της ΑΙR FRANCE, με τα παλιά χρώματα και τα δύο καθώς και ένα DC-8 της OVERSEAS NATIONAL AIRLINES ( ONA ) που εκτελούσε charter πτήσεις. Αυτά περισσότερα με τις φωτογραφίες.

Περιμένουμε με ανυπομονησία!!!

Φίλε Γιώργο κάνω ότι μπορώ, τις έχω δώσει για επανεκτύπωση, γιατί οι αρχικές λόγω πολυετίας παρότι φυλάχτηκαν σε σκοτεινό χώρο, έχουν λίγο ασπρίσει.
Ευτυχώς τα αρνητικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να μας δώσουν τον αρχικό χρωματισμό. Παρότι ήταν χειμώνας, είχε χειμωνιάτικη λιακάδα.
Από τις φωτογραφίες, παρότι υπήρχε TV εκείνη την εποχή , δεν φαίνεται πουθενά να υπήρχε συνεργείο μαγνητοσκόπησης και εγώ δεν θυμάμαι να είδα
κάτι τέτοιο. Τις αρχικές τις έχω σκανάρει και έχω κάνει και μεγένθυση 20χ25 με πλαστικοποίηση, αλλά καλόν είναι να περιμένουμε τις ανατυπώσεις.
Το ξέρεις ότι λόγω ψηφιακής προόδου λίγα φωτογραφεία εκτυπώνουν και μου είπαν ότι σε λίγο ίσως δεν θα βρίσκουμε και φίλμ γιατί δεν τα αγοράζει σχεδόν κανείς και τους μένουν στο ράφι. Κατ΄αναλογία δεν εκτυπώνουν και κάθε μέρα. Υπομονή μια βδομάδα περίπου. Συγνώμη για την απουσία μου
τόσα χρόνια γιαυτό το θέμα, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είμαι από τους ελάχιστους εκλεκτούς που ήταν εκεί και διατηρούν υλικό. Αλλά η αγάπη μου για τα αεροπλάνα από μικρό παιδί με έκανε να διατηρήσω το υλικό σε πολύ καλή κατάσταση. Πετάς flight Simulator? Tελευταία ανέβηκε στο AVSIM
μία free έκδοση με ένα υποτυπώδες panel στα χρώματα της AIR FRANCE. Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να πετάξουμε κάποα μέρα με τα ότι αεροσκάφος θέλεις καθώς και με ιστορικά που έχουν αποσυρθεί. Αυτά....

Φιλε Δημητρη,

ΟΠΩΣ και να βγουν, τις θελουμε! Μιλαμε για ιστορια εδω!
Προκαταβολικα θενξ! :thx:

OK υπομονή ελάχιστες ημέρες και για την εποχή τους θα είναι ικανοποιητικές και το σκανάρισμα δεν θα το κάνω από το δικό μου σκάνερ, αλλά από ένα πολύ
καλύτερο επαγγελματικό με τη καλύτερη δυνατή ανάλυση.