Olympic Air Dash8 Q400

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Olympic Air Dash8 400Q

Το SX-BIU αναμένεται να έρθει σήμερα το απόγευμα.

Για την ακρίβεια στις 20:00L αναμένεται. Απ' ευθείας από Exeter.

Κανοντας μια βολτα στις λιστες με τα Dash8 400Q ειδα ενα μικρο λαθακι. Υπαρχει ακριβως το ιδιο αεροσκαφος (G-FLBD) 2 ξεχωριστες φορες. Εδω και εδω.

Καποια στιγμη ας αλλαχθει Ζορζ.. ;)

Διορθώθηκε. Ήθελα να βάλω το SX-BIU και έβαλα 2 φορές το BD.

Tα Q400 της νΟΑ είναι ίδια με της Malév;
Πρόσφατα πέταξα με Malév, και μάλιστα με αυτό με το special livery, και μπορώ να πω ότι η πτήση μου άρεσε περισσότερο από την τελευταία φορά που πέταξα με Avro της Aegean. Καθόμουν και δίπλα στους έλικες και μέτρησε.
Δεν έχω πετάξει ποτέ όμως κάποιο από τα ATR της πΟΑ για να συγκρίνω.

Σήμερα έρχεται και το SX-BIT από Exeter

Θα σας περιγράψω τις εντυπώσεις μου από πτήση με πλήρωμα και αεροσκάφος της Olympic Air.
26 Σεπτεμβρίου πέταξα με αεροσκάφος της Olympic Air Dash 8-400 μου έκανε εντύπωση ότι στο πιλοτήριο ήταν 3 άτομα (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και ένας εκπαιδευόμενος). Το πλήρωμα καμπίνας είχε 4 μέλη (2 εκπαιδευόμενες αεροσυνοδούς) Το πλήρωμα έκανε τα πάντα για την ασφάλεια και άνεση της πτήσης αλλά αρνητικό σημείο ήταν ότι όλες οι αναγγελίες διαβάζονταν από την υπεύθυνη του πληρώματος από ένα σημειωματάριο (έδινε την αίσθηση απειρίας).
Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν Άγγλος. Το αεροσκάφος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση (SX-OBB).
Ένα άλλο αξιοσημείωτο ήταν ότι ντουλάπια στο χώρο των Galleys ήταν από α/φ της Air 2000. Πάντως η πτήση ήταν πολύ καλή και η προσγείωση στο Βενιζέλος άψογη.
Η επιστροφή έγινε επίσης με α/φ της Olympic Air Dash 8-400 (SX- OBA) αυτή την φορά 2 άτομα στο πιλοτήριο και πλήρωμα καμπίνας (Έλληνες).
Το πλήρωμα έκανε τις ανακοινώσεις με μικρή βοήθεια από τις σημειώσεις.
Εντύπωση μου έκανε η ακριβής ώρα αναχώρησης από το Βενιζέλος, το ˝ τρέξιμο˝ στον βοηθητικό διάδρομο του αεροδρομίου για να προλάβουμε το slot μας (απογείωση μπροστά από το SX- BKF και πίσω από το SX-DVQ της Αιγαίου), η πολύ κακή προσγείωση (˝έσκασε˝ τον δεξιό τροχό πολύ απότομα στον διάδρομο παρά της πολύ καλές συνθήκες που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο εκείνη την ώρα) και ότι τα trolley και τα ντουλάπια στa Galleys έγραφαν FlyBe (ιδιοκτήτης του αεροσκάφους).

Στην εκπαίδευση ΜΠΘΕ όλων των εταιρειών (και σίγουρα στην πΟΑ που είχα κάνει εγώ) ενθαρύνουν το προσωπικό να διαβάζει ΠΑΝΤΑ τις αναγγελίες από το manual. Το τι πρέπει να ειπωθεί καθορίζεται με αυστηρές διαδικασίες και το τμήμα της επίδειξης σωστικών πρέπει να συμμορφώνεται σε διεθνή στάνταρ. Γι'αυτό σε όλες τις εταιρείες, τα περισσότερα τα διαβάζουν από το manual, που άλλωστε πρέπει να το έχει πάντα μαζί του κάθε μέλος του πληρώματος καθώς περιγράφει αναλυτικά όλες τις εταιρικές διαδικασίες! Απλά το πρόσεξες τώρα επειδή είναι νέα η εταιρεία! Αυτό είναι το σωστό πάντως!

Το G-ECOF μόλις προσγειώθηκε στην Αθήνα..