Olympic A340

• Thread starter Thread starter sggr
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Βλέπω τα video στο youtube από YUL την απογείωση τώρα... :cry: Πολύ θα ήθελα να άκουγα τις συνομιλίες με τον πύργο στις τελευταίες απογειώσεις από JFK και YUL...

Ίσως το αεροσκάφος να κατέβηκε και πιο χαμηλά απ' το ύψος που φαίνεται στις φωτογραφίες που τράβηξα, όταν αυτό βρισκόταν "κρυμμένο" για μερικά δευτερόλεπτα από το τζάμπο της Ελίτ. Όπως και να έχει το πράγμα, η ουσία είναι στο γεγονός και νιώθω πολύ χαρούμενος που ήμουν εκεί και το έζησα. :D
Αν μάλιστα ήξερα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα είχα "στηθεί" σε κάποιο άλλο σημείο π.χ. Skyview ή στο σταθμό του προαστιακού για να το αποθανατίσω σε όλο του το μεγαλείο.
Τις γνώμες περί ασφάλειας των επιβατών κτλ. παρόλο που τις σέβομαι, δεν τις δέχομαι γιατί έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα πληρώματα αυτών των αεροσκαφών (που είναι συνήθως και τα πιο έμπειρα). Όταν ο Κ1 έχει προαποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο, τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα -και μέσα στα όρια ασφάλειας- απ'ότι όταν ένας κυβερνήτης αναγκάζεται να εγκαταλείψει μία προσγείωση την τελευταία στιγμή π.χ. λόγω εμποδίων στο διάδρομο.
Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω τις φωτό αυτές στα πληρώματα των Ο.Α. που για τόσα χρόνια μας πετούσαν στις άκρες της υδρογείου ( η αφιέρωση προσεχώς στο airliners.net.) :D .

Ηλίας

Aγαπητε Ηλια και οσοι αλλοι δε καταλαβατε,
Οι επιδειξεις αερος, πτησεις χαμηλου υψους στη προκειμενη περιπτωση γινονται μετα απο ειδικη αδεια της ΥΠΑ οχι του πυργου οπως και διευθετηση απαλλαγης ευθυνης απο την ασφαλιστικη εταιρια στην οποια ειναι ασφαλισμενο το αεροπλανο. Και αυτο γιατι καμια ασφαλιστικη εταιρια δε δινει καλυψη για τετοιου ειδους πτηση ΜΕ επιβατες.
Αναμφιβολα απο σποτερικης αποψης η ολη φαση ειναι διαμαντι!
Ελα ομως που δεν εχουμε ολοι το ιδιο παθος!!!
Απλα θυμιζω το low pass του Β777-300 της Cathay στο Seattle/ Everret το οποιο εκτελεστηκε απο τον Αρχιπιλοτο με καμια 30ρια επιβατες ο οποιος παρεπιπτωντος ξηλωθηκε απο τη θεση του μετα απο 3 μερες.

http://www.youtube.com/watch?v=Y-Nm7sgK ... re=related

Μετά το video που παρέθεσε ToSofoPaidi, εγώ κλίνω προς τα 80 πόδια AGL. Μάλιστα θα έλεγα γύρω στα 100, οπότε τα 80 με καλύπτουν :wink:
Και δεν με ενδιαφέρει αν ήταν παράνομο, (επικίνδυνο κατά τη γνώμη μου δεν ήταν, ειδικά με τους συγκεκριμένους (έμπειρους) χειριστές στο cockpit),
έκαναν κάτι που ούτε αυτοί θα το ξεχάσουν και ήταν ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετήσουν τα 340 και όχι την "Ολυμπιακή του Ωνάσση" όπως λένε πολλοί!

Kι εγω, μετα το βιντεο, κλινω προς τα 80 μετρα AGL. Παρ΄το αναλογικα, giorgos_k, ενα 340 εχει υψος περι τα 17 μετρα. Στο βιντεο (και στις φωτο) φαινεται ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ οτι περναει σε 4-5 φορες το υψος του πανω απο το διαδρομο. Μη μας τρελλανετε ρε παιδια και ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε!

Το ύψος πτήσης στο βίντεο που παράθεσε ο tosofopaidi είναι 1,5 μήκος ατράκτου περίπου. Κάντε τον πολλαπλασιασμό και θα βγάλετε άκρη. Όχι βέβαια πως έχει κ καμία σημασία αφού σε τέτοιο μέγεθος αεροσκάφους, οτιδήποτε κάτω από τα 500 είναι extreme κατά την ταπεινή μου γνώμη....

Καινούριο video από το low pass, τραβηγμένα μάλλον από την Τεχνική Βάση ή την ταράτσα κάποιου κτιρίου εκεί γύρω.. Εχει ολόκληρο το low pass:
:arrow: http://athensairport.blogspot.com/2009/ ... t-ath.html
(στο τέλος του post, κάτω κάτω)

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται καθαρά ότι τα 100 πόδια τα έχει στο τσεπάκι του! :thx: :thx: :thx:

Στο video αυτό φαίνεται ότι όντως κατεβαίνει πιό κάτω από 200 πόδια, γύρω στα 150 ή και πιό κάτω. Στο σημείο 1:10 ίσως να είναι ανάμεσα στα 100 και 150 AGM...