κάποιος να κοιτάξει την μετοχική σύνθεση της εταιρίας... να δει τους ισολογισμούς της και την εικόνα της.... και θα καταλάβει γιατί μέσα σε μερικές μέρες ο ευτυχής αλλαξε ...τεμπο....
όταν οι περισσότεροι εδώ μέσα πριν την αγορά των αεροσκαφών συζητούσατε/διαφωνούσατε περί αεροσκαφών, τι να πάρει και από που, με αγνοούσαμε όταν σας έγραφα στην τελική ότι θα ήταν ηλίθιο να προβεί σε κάτι τέτοιο την δεδομένη στιγμή... τα ίδια έγραψα και όταν έκανε την συμφωνία με την airbus και όπως είπα και τότε ενώ όλοι εμείς στην αγορά ξέραμε (ότι ο ανοδικός κύκλος έχει τελειώσει) ... η συμφωνια έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ στο "τέρμα πάνω"....
το μοναδικό λάθος; (και μην ακούσω τα περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνιας... και θα προσπαθήσουν να διορθώσουν "κάτι τις".... χωρίς να εμφανίσουν οι όρους αυτής και το τελικό..... τίμημα.... της κάθε εκδοχής της... )
τι είναι αυτό; πως επηρεάζει την εταιρία από τότε που ξεκίνησε; έχει αντιμετωπιστεί;
και επειδη ....νομίζω.... ότι στο "ρετιρέ" εκεί κάπου στην καλυφτακη κοντά/διπλά εκεί που βρισκόταν το Playmobil FunPark πρωί πρωί εκτός από το να τσεκάρει αν τον/τους έχει αναφέρει ο Πασχος (όπως κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του -και εγώ από αυτούς... τον έμαθα....-) "πέφτει" και μια κλεφτή ματιά εδώ πέρα θα καταλάβει....
όπως ανέφερα και πριν λίγο καιρό με βάση αυτά που έχει αναφέρει και συνεχίζει να αναφέρει (διαθέσιμα κεφάλαια) ο Δ. Σύμβουλος της εταιρίας υπάρχει δυνατότητα άνετα για μεγάλο χρονικό διάστημα η εταιρία να συνεχίσει χωρίς βοήθεια... ας περιμένουμε να δούμε πως θα πάει η όλη κατάσταση... αυτή συνεχίζει να είναι η άποψη μου μέχρι τώρα όσο αφορά την συγκεκριμένη εταιρία
το να αναφερόμαστε εδώ για άλλες εταιρίες και τι έχουν κάνει είναι άτοπο και άστοχο...ΠΧ
*οι γαλλοι ούτως ή άλλως είχανε θέματα (όλοι γνωρίζαμε οτι προσπαθούν εδω και χρόνια οι γαλλοι να συνεννοηθούν με τους ολλανδους και το αντίθετο μπας και βρεθει λυση...)
*οι γερμανοι το ιδιο (πριν απο την ολη κατασταση μιλούσανε και πιεζανε καταστάσεις... το γνωρίζαμε...και οχι μονο στην γερμανια... οι βελγοι είχανε νευριασει...μην αναφερθώ στους ελβετους... )
επισης θελω να μου γραψει καποιος (ας ειναι και απο τις λαθρόβιες σελιδες που διαβαζει ο γαλατης)....επειδη ολοι αναφερουν ως προτυπο αυτη την λυση....
ποτε ακριβως εγινε η συμφωνια ; και ποσα εχει "τσεπώσει" η Lufthansa; απο ποιους ; και με τι ορους... ;
ακομα και μεχρι την στιγμη που γραφω αυτο το κειμενο...βρισκονται σε διαπραγματευσεις!!!! και καθε πλευρα μαλλον θα παιξει βρώμικα....μου μυριζει....βρωμαει το ολο σκηνικο...
*οι νορβηγοι το ιδιο (παρολο που δεν συμφωνουσα με το πως εγινε το "deal").....εκει να δειτε παιχνιδι που εγινε ....ειδικα με τους αμερικανους -boeing- που "βολευτικανε" και βγηκανε "πολλα κερδισμενοι" (που θα λεγανε και οι κυπραιοι) με την ολη συμφωνια οπως εγινε...
ειρήσθω εν παρόδω boeing που δεν δεχτηκε καμια επιχορήγησή... αλλα εκει παιζονται αλλα παιχνιδια (και εχει να κανει με το οτι δημιουργησε ενα μαξιλαρι με ομολογιες -οπως εχει και η αιγαιου- και επιλεγει να περιμενει να δει ποιο θα ηταν το καλυτερο σεναριο για αυτην).... η boeing που ξερει οτι αργα η γρηγορα (10-15 χρονια) θα μπει και τριτος ανταγωνιστης εξ δυσμάς (για αυτην).... ισως και νωριτερα αν επιλεξουν οι κινεζοι να προχωρήσουν με τους βραζιλιανους (οι κακιες γλωσσες λενε οτι το ZOOM μεταξυ βραζιλιας και κινας εχει παρει φωτια)
ΥΓ @ PILOT-737
τι δεν καταλαβαίνεις.... οτιδήποτε δεν εγκρίνει ο Ovelix (Ευτυχη εσύ

, δεν στέκει... so simple....
Το βλέπεις ότι μόνο με το θράσος νομίζουν (προσπαθούν

μερικοί πως μπορούν επιβάλουν την άποψη τους. Οι περισσότεροι δεν έχουν ζήσει καν αεροπορική εταιρία από μέσα (και πόσο μάλλον -ένεκα τον καιρών και τον καταστασεων- σε managerial επίπεδο) και το παίζουν ειδικοί επειδή διαβάζουν άρθρα και κάνουν επικόλληση κειμένου....συνήθως τα Public Rousfetaions (όπως προσωπικά αποκαλώ)
μπορείς και να τους δικαιολογησεις οι μισοί φοβούνται για τις μετοχές και οι άλλοι μισοί για τη δουλειά τους..... γιατί αν όντως δεν έχουν συμφέροντα ....άστο...
φτασαμε στο σημειο να γινεται αναλυση περι το τι αποτελει επιδοτηση/επιχορηγηση και τι οχι... και αν οι αγονες ειναι... κανεις δεν μιλησε για τον ΟΑΕΔ κανεις δεν ρωτησε γιατι εγραψα "ΠΧ" και ανεφερα δυο... υπαρχουν και αλλες επιδοτησεις/επιχορηγησεις... ; και μαλιστα τον καιρο που ΔΕΝ πετουσε η εταιρια (τωρα πρόσφατα) ; ο "επιλεκτικός" γαλατης που υποτίθεται οτι τα ξερει ολα ας απαντήσει....
εχω αρχισει και βαριεμαι.... ενω γουσταρω το conflict....(positive conflict) που παρα πολλες φορες οδηγει σε brainstorming με τις περισσοτερες φορές εκπληκτικά αποτελέσματα.... αλλα εδω αναμασιούνται τα ιδια και τα ιδια... και τις περισσοτερες φορες χωρις επιχειρήματα...απλα ύβρεις και υποτιμητικοί χαρακτήρα φράσεις ....
ΥΓ2 και μια ιστορια απο περσι .... οπου μιλωντας με εναν του χωρου (σε υψηλα κλιμακια σε εταιρια στο εξωτερικο) για την αιγαιου (και οχι μονο) ...τοτε βλεπαμε ολοι οτι ερχονται φουρτουνες (εχω ξαναπει ο κορονοιος ηταν/ειναι απλα μια πρόφαση και οχι μονο για τον συγκεκριμένο κλαδο) στον οριζοντα στον κλαδο και με ρωταει αν η αιγαιου δεν τα καταφερει τι βλεπεις να γινεται;... του απαντησα δεν ξερω... η ελληνικη λογικη λεει εφοσον βρισκονται απο πισω αυτοι που βρισκονται (δες μετοχολογιο) θα παρουν δανεικα και αγυριστα απο το κρατος...
ισως εκμεταλευτουν και το QE (αυτος ειναι και ο λογος που οχι μονο ο ευτυχης αλλα και ολοι οι μεγαλοι...πχ βακακης.... αγωνιούν;.... γιατι νομιζανε οτι θα προλαβουν να το "αρμεξουν! "

...
και με ρωταει εσυ τι πιστευεις οτι θα πρεπει να γινει σε τετοια περιπτωση;.... (για να σας προλαβω....ακομα δεν εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο... !!!!)
εν περιλήψει η απαντηση μου.... υπαγωγή της σε καθεστώς χρεοκοπίας.... εν λειτουργια με πωληση της εταιριας ως έχει (χονδικα σας περιγραφω την απαντηση μου γιατι ειναι πιο αναλυτικη.... απλα επειδη δεν περιμενω κανενας να καταλαβει τι εννοω δεν πρόκειται να κατσω να το αναλυσω)
υποψην η εταιρια συνεχιζει κανονικα...αλλα συνηθως....παιρνουν δρομο οι παλαιοι μετοχοι....και εδω ποναει
λογικα παντως αυτο που θα γινει οπως ανεφερα και παραπανω... θα δωσει η ελληνικη κυβερνηση λεφτα... με γενναιες "μαρκετινιστικες¨ υποχωρήσεις εκ μερους της εταιριας ...οι δικαιολογίες γνωστες... θα περιμενει λιγο η εταιρια μεχρι να αρχισει το QE να ρεει... θα παρει περισσότερα λεφτα απο εκει (που στην ουσια ειναι..τσαμπα) θα πληρωσει πισω με φανφάρες αυτα που πηρε απο την αλλη προσωρινη τσεπη προηγουμενως δηλώνοντας σε ολους ποσο υγιεις βασεις εχει η εταιρια κτλ κτλ πως αντιμετωπιζει κρισεις κτλ κτλ και το ιδιο ακριβως η (εκαστοτε τοτε) κυβερνηση...
η πλακα ειναι οτι ολοι σας (και ειδικα στην αιγαιου) ξεχνατε/νε εναν πολυ μεγαλο αστάθμητο παράγοντα... πως το 0 γίνετε πολυ πανω απο το 2-3 που υποτίθεται οτι ειναι το ιδανικο.... σημειο...θα αντεξει;....
και οποιος καταλαβε καταλαβε...