OA Crash YS-11 SX-BBR Κοζάνη 1976

• Thread starter mxnk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: OA Crash in 1976

το ατύχημα Socrates που τόσο συζητήθηκε εδώ με είχε επηρρεασει πολύ. Ισως γιατί εκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή, ισως γιατί με τα τόσο μικρά αεροσκάφη δε νιώθω ασφάλεια,ισως γιατι πρώτη φορά πρόσεξα το σημείο απο ψηλά. Πολύ έντονα το βίωσα και μου δημιούργησε μια φοβία..

Ωχ! Μη μου λες τετοια! Θα αισθανθώ υπευθυνος! Αυτο απαιτει συζητηση με καφε! Στειλε πμ να πιουμε καφε να τα πουμε

καλά μη το παίρνεις προσωπικά βρε. Δεν έχει να κάνει με σένα. Απο παλιότερα μου είχε προκαλέσει το φόβο αυτο το ατύχημα. Θα τα πούμε κάποια στιγμή

Το κοματι που λεγαμε που φαινοτανε το εσωτερικο ειναι ακριβως αυτο που ελεγα....το καθετο σταθερο με το σημα της Ολυμπιακης...ιδου..

6260_1191462670562_1348244543_538883_3816650_n.jpg

6260_1191462710563_1348244543_538884_5283466_n.jpg

6260_1191462790565_1348244543_538885_489709_n.jpg

Περπατησαμε και επανω στο σημειο της προσκρουσης αρκετα αλλα δεν καταφερα να βρω το σημειο της πρωτης επαφης.Πιστευω οτι ολο και κατι θα υπαρχει...δεν γιντε να βρηκε μονο και να μην αφησε καποιο κοματι....Η εκκλησια ειναι ριμαγμενη.Οταν ειχα παει το 1995 ηταν σε πολυ καλυτερη κατασταση.Υπηρχαν τα τζαμια ολα και δεν ηταν σπασμενα και μεσα δεν μπορουσες να μπεις.Πλεον εχει μεινει μονο η πορτα χωρις τζαμια και αν θελει καποιος μπορει να πηδηξει απο πανω και να μπει.Υπαρχουν μεσα φωτογραφιες απο καποια ατομα επιβατες του αεροπλανου απο τις οποιες μια δειχνει μια πολυ ομορφη νεα κοπελα η οποια πηγε χαμενη στο μοιραιο αεροπλανο.

Πλεον δεν υπαρχει ουτε καν ο πινακας με τα ονοματα αριστερα απο την σκαλα.Εχουν σβηστει απο τον ηλιο και εχει μεινει μονο ο φελος απο κατω.

Επεισης στο χαντακι δεν υπαρχει ουτε το λαστιχο απο τον τροχο που υπηρχε το 1995.

Μακαρι να ξαναγυρνουσαν ολα τα κοματια εκει και να γινει επιτελους η εκκλησια.Ειναι πλεον μνημειο το οποιο σαν Ελληναρες που ειμαστε το εχουμε ριμαξει και στο τελος δεν θα μεινει απολυτος τιποτα.

Απίστευτο.Έχω μείνει έκπληκτος.Ήμουν μαζί με το Σωκράτη όταν πήγαμε να κάνουμε το ρεπορτάζ για το περιοδικό,είμαι από το Μεταξά και έχω περάσει δεκάδες φορές από το σημείο κοιτάζοντας αυτό το κομμάτι πάνω από το δρόμο και όμως νομίζοντας και εγώ ότι πρόκειται για κομμάτι από τον κινητήρα δε φαντάστηκα ότι κρύβει αυτό που δείχνει στις φωτος.Απαράδεκτος.'Επρεπε να κατέβω αυτή τη μικρή χαράδρα.Σωκράτη sorry!Σε 2 βδομάδες που ξανανεβαίνω θα σπεύσω αμέσως!

Σήμερα 34 χρόνια από το τραγικό αυτό ατύχημα....¨Εχει χαράξει την παιδική μου ηλικία αφού συγγενής μου ενεπλάκη επαγγελματικά σε αυτό και για χρόνια το συζητούσαμε στο σπίτι....και φυσικά κάθε φορά που πετάω μαζί του το συζητάμε...Εύχομαι να έχουν αλλάξει οι συνθήκες που ας πούμε το προκάλεσαν( καλύτερη εκπαίδευση....τεχνολογία....πάντως από ραδιοβοηθήματα δεν νομίζω να άλλαξε κάτι)

Socrates":2q84kpdf said:
Το μεγαλύτερο κομμάτι δεν φαίνεται γιατί είναι στη χαράδρα, αλλά η χαράδρα είναι στις εξής συντεταγμένες: 40 μοίρες 05΄03.26'' Β 21 μοίρες 58΄47.45'' Ε.
Δεν ξέρω για ποιό μέρος του σκάφους πρόκειται γιατί δεν κατέβηκα να το δω απο την άλλη πλευρά. Με τέρμα ζουμ όμως είναι αυτό: [album]16702[/album]

Πόσα μέτρα κάτω είναι;;;(μπορώ να κατέβω από εκεί ή είναι πολύ απότομα;;;)

Aπό τον χωματόδρομο δεν είναι ούτε μακρυά ούτε πολύ απότομα. Με την απαραίτητη προσοχή κατεβαίνεις γύρω στα 100 μέτρα πλαγιά.

Μπορε'ι κάποιος να μου πει ακριβώς τον δρόμο;;;(σκέφτομαι σοβαρά να πάω)