OA Crash YS-11 SX-BBR Κοζάνη 1976

• Thread starter mxnk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: OA Crash in 1976

Ναι ειχα βαλει παλια σημαδακια στο google earth.

Σωκρατη το αλλο κοματι που λες εξω απο το χωριο μπορεις να το εντωπισεις στο Google earth?

οκ Socrates ευχαριστώ για τις συντεταγμένες. εκεί τις είχα τοποθετήσει κι εγώ μετα τις φώτο απο τα δημοσιεύματα σου στο omikron.
όποιος απο το forum έχει παλιες φώτο απο εφημερίδες η και απο τη δεκαετία του '80 ας τις ανεβάσει παρακαλώ. θα ήταν ενδιαφέρον (αρκεί να μην έχουν τους νεκρούς)

Το μεγαλύτερο κομμάτι δεν φαίνεται γιατί είναι στη χαράδρα, αλλά η χαράδρα είναι στις εξής συντεταγμένες: 40 μοίρες 05΄03.26'' Β 21 μοίρες 58΄47.45'' Ε.
Δεν ξέρω για ποιό μέρος του σκάφους πρόκειται γιατί δεν κατέβηκα να το δω απο την άλλη πλευρά. Με τέρμα ζουμ όμως είναι αυτό: [album]16702[/album]

Πρέπει να είναι μάλλον κομμάτι από κινητήρα (σάν turbine blades μοιάζει),δοθέντος οτι το YS11 είναι turboprop.

Αμαν.
Οχι δεν ειναι blade απο τουρμπινα.
Ειναι το εσωτερικο απο κοματι της ατρακτου και βαση του σχηματος του (καμπυλοτο) απο την αλλη μερια πρεπει να ειναι το καθετο σταθερο με το σημα της Ολυμπιακης.Σωκρατη κοιτα την φωτο απο το 1990 με το καθετο σταθερο που ειπα οτι ειναι ορθιο στην φωτο ενω στις δικες μου ειναι ξαπλωτο.Φαντασου οτι αυτο που φαινετε στην χαραδρα ειναι το κατω εσωτερικο μερος.Και απο οσο βλεπω τις δικες μου φωτος που φαινετε καθαρα το κατω μερος του καθετου....κατα 85% ειναι αυτο.
Σωκρατη εχεις ΠΜ

Hastaroth":3fei5w8b said:
Πρέπει να είναι μάλλον κομμάτι από κινητήρα (σάν turbine blades μοιάζει),δοθέντος οτι το YS11 είναι turboprop.

Ο Κινητηρας ηταν turboprop αλλα την κινηση την εδινε σε ελικα με τεσσερα blade.Στις φωτο μου φαινοντε ποιο περα ο ενας απο τους δυο ελικες που ειχε το αεροσκαφος.Στραβομενος αλλα ολοκληρος.Ο αλλος λογικα πρεπει να ειναι γυρο απο το σημειο της πρωτης επαφης αν λογικα εκτοξευτηκε απο την προσκρουση.

HIROBO":1lvdgzgt said:
Αμαν.
Οχι δεν ειναι blade απο τουρμπινα.
Ειναι το εσωτερικο απο κοματι της ατρακτου και βαση του σχηματος του (καμπυλοτο) απο την αλλη μερια πρεπει να ειναι το καθετο σταθερο με το σημα της Ολυμπιακης.Σωκρατη κοιτα την φωτο απο το 1990 με το καθετο σταθερο που ειπα οτι ειναι ορθιο στην φωτο ενω στις δικες μου ειναι ξαπλωτο.Φαντασου οτι αυτο που φαινετε στην χαραδρα ειναι το κατω εσωτερικο μερος.Και απο οσο βλεπω τις δικες μου φωτος που φαινετε καθαρα το κατω μερος του καθετου....κατα 85% ειναι αυτο.

Νίκο μη μου βάζεις ιδέες γιατί δεν το χω για τίποτα να ξαναπάω και να κάνω καταρίχηση για να το δω απο κοντά! Όταν το φωτογράφισα δεν φαντάστηκα με τίποτα οτι πρόκειται για το κάθετο σταθερό! :wall:

Σωκρατη εγω εχω πληροφορια οτι τα περισοτερα κοματια τα πηραν πριν το 1990 μεταξυ 1986 και 1990.Στην φωτο ο φιλος εδειξε το καθετο σταθερο που τραβηξε το 1990.Αν υπηρχαν και αλλα κοματια θα ηταν στην φωτο.Αρα το καθετο σταθερο το πηραν μετα μεταξυ 1990 και 1994 γιατι εγω οταν ανεβηκα το 1995 αρκετες φορες υπηρχε μονο το κοματι που ειναι και τωρα.Το σαββατο θα παμε οποτε θα εχω τις φωτο μου με ολα τα κοματια μαζι μου και θα σου δειξω το κατω μερος του καθετου φαινετε πεντακαθαρα και απο πολυ κοντα και θα το συγκρινουμε με την δικια σου φωτο που τραβηξες απο πανω στην χαραδρα και θα μου πεις και εσυ την γνωμη σου.Ειμαι αρκετα σιγουρος οτι ειναι αυτο.Ετοιμαζω παπουτσακι καλο και φωτογραφικη μηχανη.Θα μιλησουμε αυριο.

σήμερα γύρισα με την athens airways απο Αθήνα στην Κοζάνη. Εχοντας εντοπίσει το σημείο της πτώσης απο το google earth, το εντόπισα και απο αέρος....πετούσαμε πολυ χαμηλά και είδα την εκκλησία και το κομμάτι του φτερού όπως ακριβώς φαίνεται στο google. ομολογω οτι προς στιγμήν μου κόπηκαν τα πόδια,αλλα ο καιρός ήταν θαυμάσιος με καμία πιθανότητα να συμβεί κάτι. Αυτο που με στενοχώρησε είναι οτι ότι είχε γίνει τότε, ήταν μόνο για λίγα μέτρα ύψους. Αν πετούσαν ελάχιστα μέτρα πιο ψηλά θα είχαν βγει απο το βουνό....Πολλή ατυχία

Ειδικά αν πατήσεις στο σημείο της πρόσκρουσης θα δεις τα λίγα μέτρα που απομένουν για περάσεις την κορυφή!