Καλημέρα σε όλους!!!
Συνεχίζω στο συγκεκριμένο θέμα και ενστερνίζομαι τις απόψεις που ειπώθηκαν καθώς είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και με καλές πληροφορίες.
Με ενδιαφέρει να γίνω πιλότος, καθώς είναι ένα επάγγελμα και ιδιότητα που πάντα ήθελα να κάνω.
Είμαι 27, με πανεπιστημιακό πτυχίο στα τρόφιμα, και με εμπειρία 5 χρόνων στο χώρο του φαρμακείου καθώς είναι οικογενειακή επιχείρηση, αλλά οι γνώσεις μου στα αεροπλάνα είναι αρκετά καλές και ς ασχολούμαι από μικρός. Προφανώς, οι γνώσεις μου είναι απλές γενικές και όχι ειδικές, αλλά το πάθος μου για αυτά είναι μεγάλο.
Έχω κάνει κάποιες έρευνες σε σχολές και σκέφτομαι να επιλέξω την Global Aviation sa.
Το πλήρες κόστος είναι 65.000€ για δίπλωμα ATP Integrated και πιστοποίηση MCC, με συνολική διάρκεια τους 15 μήνες περίπου
Ωστόσο, προσωπικά θα ήθελα να μπω στην Aegean Airlines, για το λόγο ότι μου αρέσει η Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα να φύγω στο εξωτερικό. Με μια έρευνα που έχω κάνει, πρόκειται να παραλάβει μέχρι το 2026 επιπλέον 28 αεροσκάφη της οικογένειας A320. Αυτό που με δυσκολεύει, είναι οι 90 υπότροφοι πιλότοι που χρηματοδότησε η Aegean τα έτη 2018-2019. Ένας λόγο παραπάνω για τη σχολή, η Global Aviation εκπαιδεύει τους υποτρόφους, που ίσως να σημαίνει ότι ένας ιδιώτης απόφοιτος έχει μια πιο ευνοϊκή τύχη στην επιλογή του από την εταιρεία.
Επομένως, τα ερωτήματα μου είναι:
Μετά το ATPL πως θα επιλέξω τον τύπο του αεροσκάφους που θα κάνω εκπαίδευση;
Χωρίς εκπαίδευση σε τύπο αεροσκάφους, μπορεί να υπάρξει συμβόλαιο και έπειτα εκπαίδευση στους τύπους αεροσκαφών της εταιρείας; Εάν, ναι τότε υπάρχει τότε κάποιος τρόπος χρηματοδότησης;
Για κάθε αεροσκάφος, πόσοι πιλότοι απασχολούνται στο σύνολο και γιατί πήρε η Aegean τόσους υποτρόφους; Το ερώτημα προκύπτει ότι ήδη έχει προσωπικό πιλότων και τα αεροσκάφη που θα παραλάβει δεν είναι πολλά.
Γνωρίζει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται η Aegean; Πρόκειται να κάνει προσλήψεις στα επόμενα χρόνια;
Σε περίπτωση που στείλω βιογραφικό και περάσω συνέντευξη (όταν έρθει η ώρα η καλή), η οποία έχει θετικό αντίκτυπο, υπάρχει λίστα αναμονής προσλήψεων;
Σε διαφορετική περίπτωση, ποια Ελληνική εταιρεία προτείνετε να προσεγγίσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πιθανότατα να επανέλθω με νέες ερωτήσεις.