Νέα διαβατήρια

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
παιδια εκτος απο τανεα διαβατηρια ..πρεπει να περασουμε γολγοθα και για τις νεες ταυτοτητες η αυτες βγαινουν γρηγορα?

Akis":3q4hbjkf said:
10 χρόνια ισχύουν τα γερμανικά Διαβατήρια όπως και οι γερμανικές ταυτότητες.

Τo διαβατηριo της Nαταλιας πoυ τo πηρε αρxες Ιανoυαριoυ εxει διαρκεια 5 xρoνια, και στην υπηρεσια της ειπανε oτι δεν υπαρxoυνε πλεoν με 10 xρoνια! Εxει και τσιπακι.. Για τις ταυτoτητες συμφωνω.

makedonas":1rsmbo03 said:
Akis":1rsmbo03 said:
10 χρόνια ισχύουν τα γερμανικά Διαβατήρια όπως και οι γερμανικές ταυτότητες.

Τo διαβατηριo της Nαταλιας πoυ τo πηρε αρxες Ιανoυαριoυ εxει διαρκεια 5 xρoνια, και στην υπηρεσια της ειπανε oτι δεν υπαρxoυνε πλεoν με 10 xρoνια! Εxει και τσιπακι.. Για τις ταυτoτητες συμφωνω.
Τότε είναι < 26 ετών! Υποθέτω σωστά; Όσοι δεν έχουν κλείσει το 26ο έτος της ηλικίας τους παίρνουν Διαβατήριο ισχύος 5 ετών (αντί 37,50 EUR) και όλοι οι άλλοι 10 ετών (αντί 59,00 EUR)

Αναλύσαμε και το γερμανικό Διαβατήριο. :roll:
------------------------------------------------------------------

@nofrills

Νέα ταυτότητα βγάζεις αυθημερόν. Έτσι λέει το Κράτος.

Αν κάνεις ραντεβού (με αναμονή που μπορεί να φτάσει και τις 2-3 βδομάδες) εντός ολίγων ωρών. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εξαρτάται από το αστυνομικό τμήμα: στο Νέο Ψυχικό που υπάγομαι εγώ, πας χωρίς ραντεβού και σε εξυπηρετούν αμέσως. Παραλαβή την επόμενη μέρα ή την μεθεπόμενη. Σε τμήματα με μεγαλύτερο πληθυσμό χρειάζεται όντως ραντεβού από μέρες ή και βδομάδες.

Akis":3p4jj1hx said:
Νέα ταυτότητα βγάζεις αυθημερόν. Έτσι λέει το Κράτος.

Αν κάνεις ραντεβού (με αναμονή που μπορεί να φτάσει και τις 2-3 βδομάδες) εντός ολίγων ωρών. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

no frills":20uatsp1 said:
παιδια εκτος απο τανεα διαβατηρια ..πρεπει να περασουμε γολγοθα και για τις νεες ταυτοτητες η αυτες βγαινουν γρηγορα?

Όπως προείπανε, το θέμα είναι πότε θα κλείσεις ραντεβού. Αν δεν έχουν κόσμο μπορεί να σε δεχτούν και την ίδια μέρα. Αν καταφέρεις να μπεις τότε είναι θέμα ωρών.

Geia sas pedia,

edo ke 3 meres prospathw na epikinonisw tilefonika me to prokseneio stuttgardis k frankfurtis logo erotiseis peri neou divatiriou .....distixos adika...ite vgenei o automatos ite to sima oti ine piasmeno...ELEOS !!!

Exo skopo se 6 evdomades na kano ena taksidaki. Malon aigyptos (NON EOK), isos omos ke kanarioi nisoi.To diavatirio mou to exo vgalei kenurgio ton augusto 04. Tautotita den iparxei. Tora oi erotiseis mou:

- isxuei to diavatirio mou mexri to 09 h exei liksei stis 31.12.2006??
- tha boreso na taksidepso me to diavatirio dixos provlima gia aigypto h kanarioi nisoi?

euxome na boresei kaneis na mou dosei kamia apandishs.

Το Διαβατήριό σου έληξε την 31/12/06! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο για ταξίδι στην Ελλάδα και εκεί πρέπει μετά να εκδώσεις νέο.

Με άλλα λόγια δεν μπορείς να ταξιδέψεις. Το Προξενείο όμως μπορεί να εκδώσει ένα "Ταξιδιωτικό έγγραφο". Κι εγώ όταν έπαιρνα από σταθερό τηλέφωνο στο Προξενείο μου έβγαζε πάντα κατειλημμένο. Από το κινητό όμως βγήκε ένα ηχογραφημένο μήνυμα και μόλις ήταν ελεύθερη η γραμμή χτύπησε το κινητό μου.

Επίσης, στείλε τους ένα φαξ με την ερώτησή σου και γράψε τον αριθμό σου. Θα επικοινωνήσουν μαζί σου (τουλάχιστον αυτή την εμπειρία έχω κάνει με το Ντίσελντορφ).

Τον Απρίλιο πετάω από Αμβούργο για Αθηνα μέσω Ζυρίχης με την SWISS. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ταυτότητα? Το διαβατήριο μου έχει λήξει 31 Δεκεμβρίου 2006
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Πάνος

Neki:

Τα διαβατήρια έχουν ακυρωθεί, οπότε τυπικά δεν ισχύει.

Ωστόσο υπάρχουν αντιφατικές απόψεις για το τι συμβαίνει εκτός Ελλάδας. Για παράδειγμα διάβασε εδώ όπου παλιό διαβατήριο χρησιμοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα. Από την άλλη είχε αναφερθεί η περίπτωση ζευγαριού, λίγο μετά την πρωτοχρονιά, που δεν μπόρεσαν να κάνουν διανυκτέρευση, κάπου προς Ντουμπάι μεριά, καθώς οι τοπικές αρχές (όντας ενήμερες της τραγικής απόφασης της ελληνικής πολιτείας) αρνήθηκαν έξοδο από το αεροδρόμιο εξαιτίας του ότι τα διαβατήριά τους δεν ήταν σε ισχύ πιά.

Η όλη ιστορία προκαλεί μόνο θλίψη για την προχειρότητά της, αλλά δεν θα το ρίσκαρα να ταξιδέψω μόνο με το παλιό διαβατήριο...