Νέα διαβατήρια

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ναι, τα νέα-νέα διαβατήρια κατασκευάζονται πια στην Σουηδία, συσκευάζονται σε ειδικά ενοικιασμένο χώρο στο εκεί εργαοστάσιο, φυλάσσονται από έλληνες αστυνομικούς :!: και έρχονται στην Ελλάδα με κούριερ. Από την Αθήνα οδεύουν στις πόλεις πάλι με κούριερ.
Έτσι μου δόθηκε η πλήρης εξήγηση για το στόρυ όταν διαμαρτυρήθηκα για το νέο κόστος. :evil:

Πέρα από τη "σούπερ" επιλογή των απεικονίσεων (το ελληνικό διαβατήριο κατάντησε να μοιάζει με διαφημιστικό του ΕΟΤ. Μόνο το Live Your Myth in Greece λείπει από το υδατογράφημα) παρατήρησα ότι από όλες τις εκκλησίες που απεικονίζονται απουσιάζουν οι σταυροί στους τρούλους (σελ 26, 27, 28,29). Όταν παρουσιάζεις ένα μνημείο (διότι αυτός είναι ο σκοπός: η απεικόνιση του μνημείου και όχι η πρόκληση ή ο προσηλυτισμός), πιστεύω ότι αν μη τι άλλο, είναι τουλάχιστον ηλίθιο να αφαιρείς επιλεκτικά ορισμένα στοιχεία του, που καταδεικνύουν το χαρακτήρα του και είναι ιστορικά συνδεδεμένα με αυτό.

(Δεν είμαι θρησκόληπτος, εντελώς αντικειμενικά μιλάω επειδή με ζοχάδιασε το ότι παραποίησαν το σύνολο της εικόνας)

aakunz":i7h3za8x said:
παρατήρησα ότι από όλες τις εκκλησίες που απεικονίζονται απουσιάζουν οι σταυροί στους τρούλους (σελ 26, 27, 28,29)

Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένσταση από την Εκλησσία της Ελλάδος και σχετική δικαιολόγηση από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

captainjumbo":2uwe8mqn said:
Ναι, τα νέα-νέα διαβατήρια κατασκευάζονται πια στην Σουηδία, συσκευάζονται σε ειδικά ενοικιασμένο χώρο στο εκεί εργαοστάσιο, φυλάσσονται από έλληνες αστυνομικούς :!: και έρχονται στην Ελλάδα με κούριερ. Από την Αθήνα οδεύουν στις πόλεις πάλι με κούριερ.
Έτσι μου δόθηκε η πλήρης εξήγηση για το στόρυ όταν διαμαρτυρήθηκα για το νέο κόστος. :evil:

i know... σε κάποιους προσθέτει παραπάνω δουλειά. :lol: :lol:

επίσης η επίδοση με την εν λόγω εταιρία κούριερ έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία αυτοπροσώπου επιδόσεως στα κέντρα της επαρχίας.

αυτό για το θέμα με τους σταυρούς θα ήθελα περισσότερο εμβάθυνση...

alexander":1h1k6k6z said:
αυτό για το θέμα με τους σταυρούς θα ήθελα περισσότερο εμβάθυνση...

Με κίνδυνο να βγούμε από το θέμα, σου παραθέτω το link προς την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος (ο diontheo με βοήθησε προς τα πού να ψάξω). Νομίζω όμως ότι το θέμα πρέπει να μείνει εκεί και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Το τόπικ ανοίχτηκε πρωταρχικά για να περιγραφούν τα προβλήματα της νέας διαδικασίας έκδοσης και μετά για να παραθέσει ο καθένας τις εμπειρίες του. Εγώ θα παραθέσω ένα τελευταίο παράδειγμα. Το κυπριακό χαρτονόμισμα των
£5
παρουσιάζει ένα μουσουλμανικό τέμενος με το μιναρέ και δίπλα μία εκκλησία με καμπαναριό και σταυρό. Αυτό το βρίσκω πολύ πιο έντιμο και ειλικρινές, πόσο μάλλον στην ευαίσθητη, ιστορικά και πολιτικά, Κύπρο.

http://www.discussion.gr/themata/ekklis ... tiria.html

αν προσπαθησω να φυγω με παλιο διαβατηριο _

Αναρωτιεμαι τι θα συμβει αν προσπαθηση κανεις να περασει απο ελεγχο διαβατηριων βγαινωντας απο Ελλαδα με παλιο (νομαρχιας) διαβατηριο... αν το κανω εγω για παραδειγμα, και με σταματησουν, πως θα τους πεισω να μου δωσουν γραπτη απαγορευση εξοδου απο την χωρα για να παω στα δικαστηρια ? θα μου βαλουν καμια σφραγιδα να το καταστρεψουν το διαβατηριο και για τριτες χωρες ?

Ο Γ. Καρατζαφερης αναφερε οτι η σχετικη αποφαση ( εγκυκλιος αρ. 3021/22/96/1 της 8 Δεκεμβριου 2006 του Υπουργειου Δημοσιας Ταξης, οπου ανακοινωνεται οτι τα παλια διαβατηρια παυουν να ισχυουν αυθαιρετως απο 1/1/07) αντικειται στον κανονισμο της Ευρωπαικης Ενωσης (ΕΚ) αριθ. 2252/2004 της 13 Δεκ. 2004.

Θα πρεπει να αντικειται και σε διακρατικες συμφωνιες η το διεθνες δικαιο (διεθνεις συμφωνεις για τα διαβατηρια), μια και ολες οι αλλες χωρες, εκτος ελλαδας (και πιθανως των εντολοδοχων αμερικης η αγγλιας) θα πρεπει να τα δεχονται τα παλια διαβατηρια...

ερωτηση: μπορω να βγω απο τα συνορα στον Προμαχωνα με κατευθηνση Βουλγαρια μονο με την ταυτοτητα ? ποιος θα με σταματησει, οι ελληνες η οι Βουλγαροι ? οι Βουλγαροι κανονικα θα πρεπει να δεχθουν τα παλια διαβατηρια... αν μπορει κανεις να βγει απο ελλαδα μονο με ταυτοτητα...

αλλη ερωτηση: βγαινω απο ελλαδα δειχνωντας ξενο διαβατηριο, ας πουμε μιας χωρας για τους πολιτες της οποιας χρειαζεται βιζα για να μπουν ελλαδα. Βιζα ομως δεν εχω γιατι εχω διπλη υπηκοοτητα. Θα με σταματησουν στον ελεγχο διαβατηριων κατα την εξοδο απο ελλαδα ? Στην επιστροφη δειχνω το παλιο διαβατηριο της νομαρχιας για να μπω ελλαδα. Τι γινεται, μου το παιρνουν η μου βαζουν καμμια σφραγιδα και το κανουν invalid για ολες τις χωρες ? Μηπως καλυτερα να δειξω μονο ταυτοτητα οταν μπαινω μεσα ? Τι γινεται σε αυτη την πριπτωση ? μηπως δεν θα αρεσει στις ελληνικς αρχες οτι θα μπορω να μπενοβγαινω ελλαδα μονο με ταυτοτητα μια και εχω ξενο διαβατηριο και οχι το καινουργιο ελληνικο, το δε παλιο ελληνικο το εχω "χασει" καπου ?

Εαν πεταξω σε χωρα Schengen μονο με ταυτοτητα, και προσπαθησω απο εκει να πεταξω σε χωρα εκτος Schengen με το παλιο διαβατηριο, υποθετω οτι δεν πρεπει να εχω προβλημα, μια και τα παλια διαβατηρια θα πρεπει να ισχυουν εκτος Ελλαδος, δεν ειναι ετσι ?

εχει δοκιμασει κανεις τον συνηγορο του πολιτη ? η καμια οργανωση καταναλωτων ?

Βασιλης απο Θσσαλονικη

Αν βγεις απο ελλαδα για τριτες χωρες νομιζω οτι σε καταγραφουν στο computer και οταν εισερχεσ ε παλι το ιδιο γινεται. δεν εχω σκεφτει ποτε να παρανομησω, γιατι θα ειμαι αξιος της μοιρας μου.Αν μου αφαιρεσουν το διαβατηριο ειναι σαν να μου παιρνουν τη μιση μου ψυχη.

Η Αυστραλία έβγαλε καινούργια διαβατήρια, αλλά όλα της τα παλαιού τύπου ισχύουν μέχρι λήξεως... εμένα δηλαδή το 2013 θα με απασχολήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης.

Ελληνικό διαβατήριο δεν έχω μπει ακόμα στον κόπο να βγάλω. Και με όσα διαβάζω, μάλλον θα πάω ανάμεσα στο 2007-2010 που θα βαράνε μύγες...

Re: αν προσπαθησω να φυγω με παλιο διαβατηριο _

v-skg":gxu5x64q said:
...Βασιλης απο Θσσαλονικη

Βασίλη αφ'ενός μια χώρα έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει τη χρήση των διαβατηρίων της (π.χ. νομίζω η Νότια Αφρική το έκανε όταν πήρε γραμμή ότι είχαν παραχαράξει χιλιάδες παλιά διαβατήρια), όμως δεν θα έπρεπε να χρεώνει την ανανέωσή τους.

Επίσης, κανονικά πρέπει να ειδοποιήσει η χώρα όλες τις τελωνειακές υπηρεσίες του πλανήτη για την ύπαρξη των νέων διαβατηρίων (όπως π.χ. έκαναν οι Η.Π.Α.). Πάντως η έξοδος από τη χώρα - απ'όσο ξέρω - επιτρέπεται με ταυτότητα μόνο για ζώνες Schengen και την Τουρκία.

Σε γενικές γραμμές το κατά πόσον θα σε μπαγλαρώσουν με το παλαιό διαβατήριο είναι άθροισμα της γνώσης του υπάλληλου σχετικά με τον Ελληνικό κανονισμό, το πόσοι Έλληνες περνάνε από εκείνον τον προορισμό και το πόσο δεν θα ξεχαστεί επί του θέματος.

Ευχαριστω για τις απαντησεις, απο οτι καταλαβα ομως δεν φαινεται να εχει κανεις καποια απαντηση στις συγκεκριμενες ερωτησεις που εθεσα, ισως γιατι δεν υπαρχει αντιστοιχη εμπειρια...

Για τον φιλο παντως που ανεφερε οτι δεν θελει να παρανομησει, δεν προτεινα καποια παρανομια, απλα θελω να ξερω αν πραγματι το παλιο διαβατηριο ισχυει η οχι και σε ποια jurisdictions, ακριβως ωστε να μην κανω παρανομια. Απλα θα ηθελα να αποφυγω οσο το δυνατον γινεται τα προσωπικα μου βιολογικα στοιχεια να βρισκονται σε βασεις δεδομενων που μπορει να καταληξουν σε χερια ανθρωπων χωρις ορια. Ασε που απο οτι καταλαβα, δεν μπορει να ξερει κανεις απο πριν το ερωτηματολογιο της αιτησης και μαλλον η αστυνομια θεωρει οτι εχει το δικαιωμα να κανει ανακριση σε οποιον κανει αιτηση για διαβατηριο. Ξερωντας τον εαυτο μου, ανησυχω μηπως και μου βγει καμμια περιεργη αντιδραση σε ερωτησεις που μπορει να τις θεωρησω πολυ προσωπικες η προσβλητικες...

Βασιλης,
SKG.