Minoan Air

Re: Minoan Airlines

Ρε Φώτη λες να είναι η Κυρά Μαριάννα?

Υ.Γ. Ενώ τα υπερσύγχρονα Dash-100 της ΟΑ είναι του κουτιού... ψηφίσανε στα 18 τους και τώρα στα 20 πάνε φαντάροι...

Φιλε Τασο απο Σαμο,

Καταρχας τα φοκκερ δεν ειναι καθολου ασχημα αεροπλανα,ειναι αρκετα αξιοπιστα και κυριλε,και δεν σου παιρνουν τα αυτια οπως τα DASΗ ή τα Bombardier

Tα συγκεκριμενα fokker που θα χρησιμοποιει η εταιρεια ειναι του ομιλου Ρεστη οποτε λογικα θα ειναι και σε πολυ καλη κατασταση.
Μην ξεχνας οτι και τα περισσοτερα αεροσκαφη της ΟΑ που χρησιμοποιουνται στις αγονες ειναι πολυ παλια επισης,απλα γινεται πολυ καλη συντηρηση.
Οσο για τις πτησεις αν ειναι on time ή οχι θα το δουμε...μακαρι να ειναι για το καλο των επιβατων...Το σιγουρο ειναι οτι δεν θα την αφησουν σε χλωρο κλαρι
και εννοω η ΥΠΑ,και οι ΟΑ3

Και επισης ακουγεται οτι ιδιοκτητες ειναι διαφοροι επιχειρηματιες και οε ενας,μαλλον απο Κρητη.

VOG":lqdcxovb said:
Καταρχας τα φοκκερ δεν ειναι καθολου ασχημα αεροπλανα,ειναι αρκετα αξιοπιστα και κυριλε,και δεν σου παιρνουν τα αυτια οπως τα DASΗ ή τα Bombardier
Δλδ τα Fokker 50 είναι οι Rolls Royce των turboprop. Ειδικά δε, η σύγκριση τους με τα Bombardier είναι απολύτως λογική :great:

VOG":16et0j5w said:
Tα συγκεκριμενα fokker που θα χρησιμοποιει η εταιρεια ειναι του ομιλου Ρεστη οποτε λογικα θα ειναι και σε πολυ καλη κατασταση.

Φωτογραφικά μιλώντας τα 50αρια είναι ενδιαφέρουσες "φάτσες". Αμα πάρουν και κανενα livery Μινωϊκών προδιαγραφών θα είναι ακόμα ομορφότερα. Αλλά... το ό,τι ο Ρεστης έχει παπόρια δε σημαίνει ότι ξέρει κι από αεροπλάνα. Επιπλέον, ξέρουμε τον/τους προηγούμενους χρήστες των Fokkers ? Γιατί άλλο να πετούσαν με την VLC κι άλλο με αφρικανικές "εταιρείες" άρα είναι φέρετρα...

VOG":2ic1pyti said:
Πρόκειται για τα ίδια F50 που δοκίμασε να προσθέσει στο στόλο της η Athens, των οποίων οι φάκελοι ήταν ελλειπέστατοι;

Εγώ ένα δεν μπορώ να καταλάβω. Είσαι μια εταιρεία και λέγεσαι όπως λέγεσαι. Καταθέτεις φάκελο για τις άγονες γραμμές. Αν η προσφορά σου είναι καλύτερη από των άλλων θα κερδίσεις, αν δεν είναι θα χάσεις. Αν τις πάρεις, στο μέλλον θα κριθείς με βάση την απόδοση σου, την συνέπεια και τον επαγγελματισμό σου, όπως & η ZF που απέτυχε παταγωδώς. Όλα τα παραπάνω είναι απλά και λογικά θα έλεγα. Το ερώτημα μου λοιπόν έχει να κάνει με τον λόγο για τον οποίο κρύβεσαι. Γιατί δεν έχεις φτιάξει μια σελίδα ή ένα πρόσωπο (γραφεία, τηλέφωνα έστω), να πεις αυτός είμαι κύριοι, έχω αυτά τα 3-4 αεροπλάνα και σκοπεύω να κατέβω στον διαγωνισμό για τις άγονες. Αν κερδίσω θα τις εξυπηρετήσω με αυτόν τον τρόπο, αν όχι έχω αυτό το business plan. Απασχολώ Χ άτομα & τα πληρώνω σωστά και στην ώρα τους.

Το ερώτημα μου είναι απλό, η δε μη απάντηση του με οδηγεί σε άσχημα συμπεράσματα για αρπαχτές. Ιδιαίτερα όταν ο κόσμος στις ακριτικές περιοχές έχει καεί από την Athens, με το να βλέπει κάτι άγνωστο να έρχεται και μάλιστα υποστηριζόμενο με πάθος από ένα μειοψηφικό και αμφιλεγόμενο για τη σοβαρότητα του κομμάτι του τρισάθλιου γενικότερα και -το πλέον σίγουρο- σάπιου πολιτικού συστήματος, απλώς τρομοκρατείται, φοβάται, νιώθει να παίζουν με την ζωή του, γιατί περί αυτού πρόκειται όταν μιλάμε για άγονες γραμμές.

Όλα τα άλλα για μεγάλα ονόματα, τριγμούς στο μονοπώλιο, ρήγματα στο αεροπορικό κατεστημένο & λοιπές σάλτσες, περισσότερο Τσάκα & άραβες μου θυμίζουν και άρα στερούνται κάθε σοβαρότητας, παρά ειδήσεις & οργανωμένες προσπάθειες εξυπηρέτησης ενός ευαίσθητου χώρου και άρα τα ακούω βερεσέ.

Κατά τα λοιπά, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού είναι εκ των ων ουκ άνευ, ώστε να σχηματίσουμε ακριβή γνώμη και μέχρι τότε όλα όσα ακούσουμε (ιδιαίτερα από λαϊκίστικα στόματα) και διαβάσουμε είναι άνευ ιδιαίτερης σημασίας...

flying Doc":20ylbvcb said:
VOG":20ylbvcb said:

Φωτογραφικά μιλώντας τα 50αρια είναι ενδιαφέρουσες "φάτσες". Αμα πάρουν και κανενα livery Μινωϊκών προδιαγραφών θα είναι ακόμα ομορφότερα. Αλλά... το ό,τι ο Ρεστης έχει παπόρια δε σημαίνει ότι ξέρει κι από αεροπλάνα. Επιπλέον, ξέρουμε τον/τους προηγούμενους χρήστες των Fokkers ? Γιατί άλλο να πετούσαν με την VLC κι άλλο με αφρικανικές "εταιρείες" άρα είναι φέρετρα...

Τα συγκεκριμενα Fokker (3 απο αυτα: http://www.hcaa.gr/content/index.asp?tid=22) πριν τα παρει η First τα ειχε η Hellas Jet και πιο πριν οι KLM, SAS και Skyways οπως αναφερεται εδω: http://www.airfleets.net/flottecie/Hell ... ed-f50.htm

Δεν νομιζω οτι η ΥΠΑ θα διακινδυνευσει οτιδηποτε αφορα σε θεματα ασφαλειας,θα ειναι πολυ προσεκτικη.
Εξαλου η ΜΙΝ στο φακελλο που εχει καταθεσει θα εχει δηλωσει σιγουρα και ποια τεχνικη βαση θα χρησιμοποιει.
Ενδεικτικα η ZF xρησιμοποιουσε της Interjet.Το οτι η εταιρεια θα εχει ομως εδρα την Κρητη,δεν ξερω τι μπορει να σημαινει...
Αλλωστε σας ειπα οτι ηδη με αυτα που ακουγονται για την ΜΙΝ ο Βγενο και ο Βασιλακης θα χαμογελουν απο τωρα...

Ολοι θα κριθουν απο το αποτελεσμα....Παντως πιστευω οτι θα παρει σιγουρα 5-7 γραμμες.

Το ότι η νέα εταιρία θα έχει κάποια σχέση με Κρήτη κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Λίγο το όνομα, λίγο το ότι στο ΔΣ είναι ένας δημοσιογράφος με κάποια επαγγελματικά πάρε-δώσε με τον αερολιμένα Ηρακλείου, λίγο η παράδοση (στην Κρήτη έχουν ιδρυθεί μεταξύ άλλων οι Cretan, Air Greece, Aegean, Sky express), είναι άχαστο στανταράκι. Λιγότερο άχαστο στανταράκι, long shot που λεν και οι ελληνομαθείς είναι η εξής πρόβλεψη την οποία θα αποτολμήσω παρόλ' αυτά: Το ότι μεταξύ των ιδιοκτητών θα είναι και κάποιος/οι μεγαλοξενοδόχος/οι ή/και εφοπλιστές. Η εμφάνιση Καρατζαφέρη με παραπέμπει εκεί - μη με ρωτάτε γιατί και πώς, θα πολιτικολογήσω και δεν κάνει. :cool:

Όπως και να 'χει, ακατανόητο και για μένα γιατί υπάρχει τέτοια μυστικότητα για τα αφεντικά. Μήπως ακόμα δεν είναι οριστική η σύνθεση; Μήπως (πιο πιθανό αυτό) κάποιοι δε θα εμφανιστούν μπροστά για Χ Ψ λόγους και δεν έχουν οριστικοποιήσει ποιοι θα είναι μπροστινοί; Κατά τα λοιπά, μιλώντας για ονοματολογία και πηγαίνοντας πάλι στα μόνα αναμφισβήτητα, αυτά του ΔΣ, και εκεί έχουμε πασίγνωστα ονόματα με θητεία σε εταιρίες τυχερές αλλά και ατυχήσασες. Μακάρι η νέα εταιρία να μην είναι στις τελευταίες αλλά και αν τελικά είναι, να έχει ως τότε αξιοπρεπή πορεία (διότι και αξιοπρεπείς εταιρίες μπορεί εν τέλει να ατυχήσουν, άλλο που αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο στην ευτυχισμένη χώρα μας).

Πολύ ψωμί φαίνεται ότι έχει η ιστορία με τα άγονα, επί του παρόντος έχω καλυφθεί πλήρως από αρκετούς (ενδεικτικά αναφέρω το σοφό παιδί που είναι και το πιο πρόσφατο ποστ που θα προσυπέγραφα), κατά συνέπεια δεν έχει νόημα να τα ξαναπώ. Αλλά εδώ δε θα κάνω καμία πρόβλεψη, λέω να κάτσω στ' αβγά μου και να περιμένω την κατάληξη πριν προσθέσω και γω το δικό μου μακρύ και κοντό σχόλιο - έχουμε μέλλον!

Αγαπητε φιλε,Ποια ονοματα του ΔΣ εχουν θητεια σε αλλες εταιρειες,τυερες ή μη πλην του Κου Κομνηνου?

Δεν γνωριζω και θα ηθελα να μαθω..Επισης ποιος ειναι ο δημοσιογραφος?

Άκρα του τάφου σιωπή ...............