Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ σε όσες ημερομηνίες το προσπάθησα και με όσους προορισμούς προσπάθησα, μου έβγαζε τους ίδιους φορους economy/business/aegean/star alliance για πτήσεις της Aegean. Οι φόροι των 100+ ευρώ προφανώς είναι για κάποια επιλογή με στάση.

Κάνεις λάθος. Οταν η πτήση πραγματοποιείται από την AEGEAN τότε οι φόροι είναι ίδιοι, Επίσης άμα η εξαργύρωση είναι γιά business class οι φόροι είναι πιό πολλοί. Οταν όμως η πτήση πραγματοποιείται από άλλη εταιρεία STAR ALLIANCE τότε οι φόροι είναι συνήθως πιό πολλοί. Εξαρτάται από το τι χρεώνει η αντίστοιχη εταιρεία της. Παράδειγμα γιά πτήση από Καίρο γιά Αθήνα
Εconomy class με AEGEAN 7.000 μίλια και 34 ευρώ φόροι
Business class με AEGEAN 15.000 μίλια και 44 ευρώ φόροι
Εconomy class με EGYPTAIR 15.000 μίλια και 113 ευρώ φόροι.

GP707":15hbqx16 said:
Νέα πολύ σημαντική υπηρεσία στο site και το app. Πλέον μπορείς να κάνεις online εξαργύρωση μιλίων σε οποιαδήποτε πτήση της Star Alliance, βλέποντας αμέσως όλες τις πιθανές επιλογές και τις πληροφορίες.
Το ως τώρα σύστημα που έπρεπε να πάρεις τηλέφωνο και να ρωτάς με τις ώρες για διαθεσιμότητες σε διάφορες ημερομηνίες ήταν πολύ δύσχρηστο.

Αν καταλαβαίνω καλά, δεν υπάρχει τρόπος να σου εμφανίσει πτήσεις με εταιρίες της Star Alliance σε δρομολόγια που εξυπηρετεί και η Aegean η ίδια.

Πχ. Θα ήθελα να δω τι επιλογές υπάρχουν με μίλια στο BRU-SΚG στις 20/07. Η A3 δεν έχει ανοίξει θέσεις με μίλια από την πρώτη μέρα που ανέβηκαν οι πτήσεις στο σύστημα οπότε δεν προσφέρει κάτι, αλλά ούτε και βρίσκω κάποιο τρόπο να δω τι μπορεί να προσφέρουν άλλες εταιρίες σε αυτό το δρομολόγιο για αυτήν την μέρα.

Καταλαβαίνω καλά; γιατί αν δοκιμάσω πχ ένα δρομολόγιο που δεν εξυπηρετεί η Α3 πχ BRU-BCN όντως μου βγάζει επιλογές με εταιρίες της Star Alliance.

@vassio: Αφού κι εγώ συχνά πέταω BRU-SKG: Ίσως εκείνη την ημερομηνία δεν έχει διαθεσιμότητες. BRU-MUC-SKG βρίσκω μεν για το MUC-SKG, αλλά συχνά δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο BRU-MUC, Α3 BRU-ATH Παρασκευή / καλοκαίρι σπανίως βρίσκεις X/I (εκτός από το ότι θέλει πολλά μίλια, αφού χρειάζεσαι BRU-ATH-SKG), και OS και LX μπορεί επίσης να μην έχει διαθεσιμότητα awards, τουλάχιστον όχι για μέλη άλλων προγραμμάτων (κάποιες φορές το LH group δίνει καλύτερη διαθεσιμότητα στα μέλη του Μ&Μ, ιδιαίτερα στα χρυσά μέλη).

Σε ευχαριστώ Ulrike για την απάντηση σου και ναι, έχω παρατηρήσει ότι είσαι πολύ active σε αυτό το δρομολόγιο!(παρεμπιπτόντως το SKG-BRU με Brussels στις 19/08 που ανέφερες σε κάποιο άλλο post το έχω αγοράσει από τις 23/08/2017 !!, άρρωστα πράγματα)

Κι όμως, η απάντηση σου μπορεί να είναι μια εξήγηση, αλλά θα μπορούσα να θέσω το ερώτημα μου και πιο γενικά: ποτέ δεν έχω καταφέρει το site της Aegean να μου βγάλει πτήσεις με μίλια άλλων εταιριών εκτός της Aegean σε αυτό το δρομολόγιο είτε έχει διαθεσιμότητα η A3 στο BRU-ATH-SKG είτε όχι, είτε ψάχνω σε κοντινές ημερομηνίες είτε σε μακρινές. Η διαίσθηση μου λέει ότι το σύστημα βγάζει πτήσεις με Star Alliance για δρομολόγια που δεν εξυπηρετούνται από A3.

Υπάρχουν πολλά δρομολόγια τα οποία εξυπηρετούνται από Α3 στα οποία όμως δίνει τη δυνατότητα εξαργύρωσης με πτήσεις ανταπόκρισης εταιρειών της Star Alliance.

Μια συνδρομη στο ExpertFlyer ισως βοηθησει μελοντικα.

Εψαχνα να βρω επιστροφη απο Lamezia Terme τον Αυγουστο 18 σε μερα που δεν εκτελει απευθειας πτηση η ΟΑ (αρα μεσω ανταποκρισης). Το site της Α3 δεν εβγαζε κανενα αποτελεσμα με πτησεις εταιρειων της *Α.

Με το ExpertFlyer ειδα οτι υπηρχαν award seats με LH μεσω Μοναχου. Πηρα το call centre της Α3 και η κρατηση εγινε αμεσα.

Φοβερή σύμπτωση (ή κάποιος μας διαβάζει) από σήμερα εμφανίζεται το μήνυμα:
For the selected itinerary, flight results will only include combination of flights operated by Aegean and Olympic Air.

Attachments

• mb.PNG
    mb.PNG
    70 KB · Προβολές: 3.662
Το προσπάθησες στο hotline; Δεν έχω προσωπική εμπειρία (το συγκεκριμένο δρομολόγιο γενικά το κλείνω με μίλια από το M&M, μέσω MUC/VIE/FRA/ZRH – αφού δυστυχώς μέσω Αθήνα από εκεί δεν είναι πια δυνατό λόγω της ΟΑ, ενώ με μίλια από το Μ&Β δεν συμφέρει καθόλου, λόγω των πολλών μιλίων για το BRU-ATH συν ATH-SKG), αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν να μπλοκάρουν Star Alliance Awards σε συγκεκριμένα δρομολόγια. Μένει βέβαια το θέμα της διαθεσιμότητας, ιδιαίτερα το καλοκαίρι και για μέλη άλλων προγραμμάτων…

Από χθες προσπαθώ να μπω στην εφαρμογή (κ στο site) της Aegean στο τμήμα του miles and bonus, ενώ χθες εμφανίζει μήνυμα για εργασίες συντήρησης σήμερα φαίνεται ότι σε αφήνει να κάνεις login αλλά δεν προχωράει.
Συμβαίνει το ίδιο κ σε εσάς;