Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν άλλαξε κάτι. Αυτή δεν ήταν καλά πληροφορημένη.

Μήπως ήτανε κλειστό το κανονικό lounge της Α3 / Star Alliance και η πρόσκληση αφορούσε κάποιο contract lounge;

Το lounge της Aegean στην Λάρνακα έχει περίεργες ώρες λειτουργίας.

Εγώ που πετουσα από Εδιμβούργο με Aegean πήγα και στα 2 διαθέσιμα lounge να ρωτήσω αν έχω πρόσβαση. Έφαγα πόρτα και από τα 2. Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος ντροπής, δεν μας κάνουν 'χαρη' αναλογιζομενοι τα λεφτά που τους έχουμε δώσει.

Το lounge της Α3 ηταν ανοιχτό, καθώς η ώρα ήταν 4 το απόγευμα. Προφανώς η κυρία δεν κατάλαβε οτι είμαι και χρυσό μέλος στην Α3 επειδή μου είπε επίσης οτι η LH πληρώνει τα lounges όταν τα επισκέπτεται ένας επιβάτης τους. Γι αυτό και χρειάζεται η επιπλέον πρόσκληση, η οποία ισχύει είτε για το lounge της Α3 είτε για το πρώην lounge της CY. Απλά ήθελα να το διευκρινίσω για να ξέρω για την επόμενη φορά.

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν ήσουνα Star Alliance Gold το θεωρώ λάθος. Γιατί το Α3 Lounge στη Λάρνακα κατά τη γνώμη μου είναι Business Lounge, με πρόσβαση για Star Alliance business class πελάτες. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στη Θεσσαλονίκη, όπου με business class εισιτήριο της OS, TK, LX κλπ. έχεις πρόσβαση στο A3 Lounge και χωρίς να είσαι Star Gold.

Άλλο θα ήτανε σε Μόναχο ή Φραγκφούρτη, όπου ως Star Alliance Gold θα είχες πρόσβαση στο LH Senator Lounge, ενώ απλά με business class εισιτήριο χωρίς χρυσή κάρτα στο LH Business Lounge.

ζητώ τη βοήθειά σας από τις γνώσεις και την εμπειρία σας

κοιτάζω εδώ και καιρό να εξαργυρώσω από Μαδρίτη για Αθήνα γύρω στις 20 Μαίου.

Δεν βλέπω διαθεσιμότητα εξαργύρωσης με aegean μετά από τα τέλη Μαρτίου. Ξέρεις κανείς γιατί; θα ανοίξουν θέσεις αργότερα;

Αν και τώρα ίσως αλλάξουν λίγο τα σχέδια οπότε ψάχνω για εξαργύρωση κοντά στις 20 Μαίου και από Μπορντώ ή Τουλούζη για Αθήνα. Σε αυτές τις πτήσεις υπάρχει διαθεσιμότητα κάποιες ημερομηνίες μέσα στο Μάιο σε αντίθεση με τη Μαδρίτη.

(το άλλο περίεργο είναι πως γενικά σε πτήσεις προς αθήνα και με άλλες εταιρίες για κάποιο λόγο το ΣΚ 19-20 Μαίου έχει πανάκριβα εισιτήρια. Μα είναι κάτι τότε αναρωτιέμαι...)

19 – 21 Μαΐου είναι τα καθολικά Πεντηκοστή, με την Δευτέρα να είναι γιορτή, και σε κάποιες χώρες έχουν διακοπές στα σχολεία για 1-2 εβδομάδες…

Το εάν ανοίξει η Α3 awards αργότερα, δυστυχώς ποτέ δεν το ξέρεις. Μπορεί να το κάνει (μου έχει τύχει αρκετές φορές), μπορεί όχι…

'Εχω κλείσει εισητήριο απο την σελίδα της Aegean για LCA-ATH-AUH

Το Λάρνακα - Αθήνα εκτελείται απο την Aegean όμως η Αθήνα - Άμπου Ντάμπι είναι από την Etihad

Η Aegean παρόλου που είναι codeshare με δικό της αριθμό πτήσης ομώς δεν δίνει καθολού μίλια σε αυτή την πτήση.

Δεν το βρίσκω καθόλου λογικό αυτό... τι όφελος έχω εγω να κλείσω μέσο Aegean αντί απευθείας με Etihad ;;;

Αυτό ισχύει λίγο πολύ παντού στα Codeshares με εταιρίες που δεν είναι μέλος της Star Alliance. Στην καλύτερη περίπτωση παίρνεις κάποια μίλια εξαργύρωσης, συχνά ούτε καν αυτά...

Ναι είναι ασύλληπτος παραλογισμός αυτό το πράγμα, αλλά ισχύει. Πάντως ΔΕΝ είναι industry standard, είναι περίεργη αντίληψη της πραγματικότητας από την Aegean. On top, δεν αφήνουν καν να χρησιμοποιήσεις τα προνόμια της star gold (lounge, fast track etc). Γενικώς είναι απλά ένα άχρηστο codeshare, μιας και δε δίνουν καν όλα τα boarding pass από το αρχικό αεροδρόμιο αλλά σου λένε να κάνεις check-in στον ενδιάμεσο σταθμό (ή τουλάχιστον έτσι ήταν).