Miles & Bonus

• Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Κανονικά έκλεισα για φέτος τα χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τους όρους της Α3 υπάρχουν

Τα εισιτήρια δεν μπορούν να εκδοθούν για τις παρακάτω χρονικές περιόδους (black-out periods): από 1/1 έως και 8/1 έκαστου έτους, την περίοδο της Καθαράς Δευτέρας κάθε έτους, την Μεγάλη Εβδομάδα του Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα έκαστου έτους, την περίοδο της 1η Μαΐου εκάστου έτους, την περίοδο του Αγίου Πνεύματος, από 12/8 έως και 18/8 έκαστου έτους, από 25/10 έως και 28/10 έκαστου έτους, την περίοδο της 25ης Μαρτίου και από 23/12 έως και 31/12 έκαστου έτους.

Αν κι εγώ θυμάμαι ότι έκλεισα Award Tickets σε τέτοιες περιόδους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πως γίνεται και κλείσατε σε "black" περιόδους τότε? Κάνουν τα στραβά μάτια? :)

Η εντύπωσή μου είναι ότι εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε I ή/και X μπορείς να κλείσεις Award ticket. Και σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν. Τώρα δεν γνωρίζω εάν η Α3 σε κάποια δρομολόγια με ιδιαίτερη μεγάλη ζήτηση στις black out περιόδους όντως μηδενίζει το I και X στο σύστημα κρατήσεών της. Απ’ την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση π.χ. στο ATH-SKG στις 25/12 ή στο BRU-ATH στη Πρωτοχρονιά…

Για 2 Ιανουαρίου δεν δίνει. Μετά τις 8 δίνει κανονικά... Έχω μια άλλη απορια. Για να βγάλεις εισητηριο για παιδί ( 5-11 ετών), στο Miles and bonus το δηλώνεις ενήλικα σωστά? Δεν έχει την επιλογή για παιδί όπως στο κανονικό site...

Τί εννοείς με το δεν δίνει; Σου είπαν ρητά ότι δεν μπορείς να κλείσεις γιατί είναι black out period ή μήπως απλά δεν έχει (πια) θέσεις Award στο συγκεκριμένο δρομολόγιο που έψαξες;

Εγώ μόνο φέτος έκλεισα την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα, του Αγίου Πνεύματος κι έχω και άλλο στις 25 Οκτωβρίοu.

Μπήκα να τσεκάρω από το miles and bonus site και ενώ για μετά τις 8 ΙΑΝ δίνει κανονικά, στις 2 δεν δίνει διαθεσιμότητες...

Μήπως είναι θέμα προορισμού; Ξαναλέω πως πριν λίγες μέρες έκλεισα για για Χριστούγεννα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά και τις προηγούμενες χρονιές για Πάσχα κτλ κτλ

Προορισμός είναι η ΑΘήνα... :cool:

Καλημερα σε ολους.

Μερικες ερωτήσεις που δυσκολευομαι να βρω απαντησεις μεσω google και δεν εχω χρονο να
παιρνω τηλεφωνα και να ακουω διαφορετικες απαντησεις καθε φορα

Ειμαι Gold member στην Α3 και θελω να διατηρησω την βαθμιδα.

1.μπορω να εκδωσω πιστωτικη καρτα Aegean VISA στο ονομα της γυναικας μου αλλα να συνδεθεί με το δικό μου Μ&Β Λογαριασμό?
(εγω εχω ηδη την σχετική κάρτα)

2.Αν συγκεντρώσω τα μιλια διατήρησης νωρίτερα απο το 1 χρονο τι γίνεται? θα ξεκινησει να μετραει ξανα 1 χρονος
απο το σημειο εκείνο ? η θα φτάσει η ημερομηνια λήξης και τοτε θα γινει ξανα ανανεωση με 1 χρονο και
νεα απαίτηση για 12.000 μιλια?

3.Μπορω να χρησιμοποιησω μιλια για να μην πληρώσω φόρους ? Αν οχι με την Aegean γίνεται μέσω Luft η Swiss πτησεων αλλα με μιλια της Aegean?

4.Υπαρχει νεωτερη πληροφορία για το πόσα μιλια διακρατησης θα μπορουμε να αγοράζουμε και με τι κόστος? ( μια ιδεα)

5.υποκειμενικη ερώτηση. Αξίξει να δώσει κανεις 850 ευρω για να παρει 135.000 Μιλια ..και φυσικα ενα samsung 6s Edge+?
Δηλαδη 3 ταξιδιαπερίπου για ευρωπη (η Ελλαδα) (χωρίς τους φόρους). Γιατι μου φαίνεται οτι ειναι καλή πρόταση εφόσον
400+ ευρω τα δινεις για ενα απλο τηλ?

6.Απο πτήσεις με που εγιναν με μιλια εξαργύρωσης παίρνεις μιλια διακρατησης? (λογικα οχι αλλα ποτε δεν ξέρει κανεις).

Συγγνωμη αν ρωταω πραματα που εχουν ειπωθεί στο παρελθόν αλλα για σας που παιζεται τα MΒ στα δακτυλα
οι απαντησεις ειναι λιγοτερο απο 1 λεπτό.

Φιλικα
angel