Miles & Bonus

• Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας
50% περισσότερα μίλια εξαργύρωσης, σε ΟΛΕΣ τις πτήσεις εσωτερικού, ΜΟΝΟ (!?!?) για νέα μέλη που θα γραφτούν τον Ιούνιο. :? :?

https://el.aegeanair.com/milesandbonus/ ... 172&f=2015

Το ειδα και εγω σημερα και μου εχει γυρισει το στομαχι αναποδα! :(

Προς τα χρυσά μέλη του Μ&Β να ξεχάσετε την αναβάθμιση κατηγορίας σε ενοικίαση οχήματος από την HERTZ. Ατυπη οδηγία να επικαλούνται μη διαθεσιμότητα οχήματος. Το είχα ακούσει από καιρό αλλά το διαπίστωσα και ο ίδιος στις 2/7 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Και ενώ δεν υπήρχε διαθεσιμότητα οχήματος προς αναβάθμιση, μετά από τηλεφώνημα μου στα κεντρικά της HERTZ και διαμαρτυρία μου, ω του θαύματος βρέθηκε όχημα. Φεύγοντας πέρασα από το πάρκινγκ της HERTZ όπου είδα τουλάχιστον δεκαπέντε οχήματα αυτής της κατηγορίας.

Γνωρίζει κανείς αν το Upgrade Award θα ισχύει μόνο για Flex; Στην ιστοσελίδα του Miles & Bonus αναφέρεται πως η αναβάθμιση θέσης είναι εφικτή μόνο από Flex σε Business, ενώ εδώ στο σημείο 13 αναφέρει πως η αναβάθμιση σε Business γίνεται και από GoLight.

Γίνεται και από go light

Υπαρχει καμια πιθανοτητα να αλλαξουν το οριο μιλιων διατηρησης Status τωρα με τις τοσες ακυρωσεις?

Δύσκολο το βλέπω, είναι πολύ πρόσφατες οι τελευταίες αλλαγές για να αλλάξει πάλι κάτι. Υποθέτω θα δώσουν βάρος στους φθηνους ναυλους.

Κάτι που είχε ακουστεί βέβαια είναι το διαφορετικό όριο για Έλληνες και ξένους (γίνεται ήδη από κάποιες εταιρίες) αλλά και πάλι δεν το βλέπω..

Πού βλέπεις τόσες πολλές ακυρώσεις;

Κι εγώ δεν περιμένω άλλη αλλαγή. Εκτός από το ότι η Α3 μόλις άλλαξε το πρόγραμμα, το όριο, ιδιαίτερα για την διατήρηση της κάρτας, συνεχίζει να είναι σχετικά χαμηλό. Το πολύ θα κάνει ίσως κάποιο promotion με έξτρα/ διπλά μίλια ή παρόμοια λόγω κρίσης.

Και όσον αφορά τα διαφορετικά όρια για Έλληνες / ξένους: με το να χρειάζεσαι μόνο τα μισά μίλια εάν έχεις 4 πτήσεις Α3 καθώς και με το ότι δίνει σχετικά πολλά μίλια στης δικές τις πτήσεις (με εξαίρεση ίσως τις πτήσεις εσωτερικού) η Α3 ούτως ή αλλιώς ευνοεί αρκετά τους Έλληνες .

Ενώ σε κάποια άλλα προγράμματα υπήρχε και το αντίθετο, π.χ. μέχρι πριν από κάποια χρόνια στο Miles&More της LH οι κάτοικοι Γερμανίας χρειάστηκαν περισσότερα μίλια από τους άλλους (130.000 αντί 100.000) .

Από τη στιγμή που οι ακυρώσεις δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα της εταιρείας δε νομίζω ότι θα ασχοληθεί περισσότερο. Και να δώσει επιπλέον μίλια αυτά δεν θα είναι tier miles.
Τουλάχιστον έδωσε τη δυνατότητα για ακυρώσεις χωρίς χρεώσεις το οποίο ήταν αρκετά σημαντικό για τους επιβάτες.

Δηλαδή μιλάμε για ακυρώσεις από την πλευρά των επιβατών (και όχι για ακυρώσεις πτήσεων από την πλευρά της Α3); Εκεί πραγματικά δεν νομίζω ότι θα δώσει κάτι. Εκτός από κίνητρα για κρατήσεις, είτε προσφορές, είτε έξτρα μίλια…

Και εάν θέλει θα μπορούσε να δώσει και επιπλέον tier miles (το έκανε π.χ. η LH τέλος του περασμένου έτους ως αντάλλαγμα για τις πολλές ακυρώσεις λόγω απεργιών των πιλότων).