Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω edit στο προηγούμενο μήνυμα

Επειδή κάτι δεν μου άρεσε στη απάντηση της πρώτης κλήσης από το call center, ξανακαλεσα μετά, μίλησα με άλλο υπάλληλο, και μου προχωρησε κανονικά την αναβάθμιση στο Δουβλίνο Αθήνα. :-)

Νέο ρήξιμο των χρυσών μελών από την Aegean. Τέρμα η δωρεάν επιλογή της πρώτης σειράς στα ελικοφόρα. Τώρα ονομάστηκε ως extra legroom και είναι επί πληρωμή γιά όλους. Επίσης γιά εισιτήριο που έβγαλα γιά τον Ιαν. '23 δεν μου κάνει την έκπτωση 50% γιά upfront θέσεις. Η δικαιολογία ήταν ότι το σύστημα δεν αναγνωρίζει την κάρτα μου ως χρυσή γιά το 2023. Μπούρδες μέχρι να έρθει και επισήμως το κόψιμο της έκπτωσης.

Είναι πολύ απλό: αντι να πετάω με 110Ε Αθήνα-Κολωνία/DUS με Α3, πετάω με O'Λιγδι και 70Ε (δεν συγκρίνω καν με κάτι 20ρικα). Πέρα από το lounge, δεν έχω κανέναν ουσιαστικό λόγο να πληρώσω 40Ε παραπάνω one way - το σαντουιτσάκι δεν κοστίζει τόσο, με 40Ε τρώω στην Κουκουβάγια. Τα μίλια είναι της πλάκας πλέον και η Ryanair σε ζαλίζει πολύ λιγότερο με τις αποσκεύες σου, την έχει μυριστεί την δουλειά. Αν ο Βασιλάκης νομίζει ότι θα βγάλει 10-20Ε έξτρα με το να είναι τσίπης στα χρυσά μέλη, ας ετοιμαστεί να χάσει και τα 110Ε.

Νέο ρήξιμο των χρυσών μελών από την Aegean. Τέρμα η δωρεάν επιλογή της πρώτης σειράς στα ελικοφόρα. Τώρα ονομάστηκε ως extra legroom και είναι επί πληρωμή γιά όλους. Επίσης γιά εισιτήριο που έβγαλα γιά τον Ιαν. '23 δεν μου κάνει την έκπτωση 50% γιά upfront θέσεις. Η δικαιολογία ήταν ότι το σύστημα δεν αναγνωρίζει την κάρτα μου ως χρυσή γιά το 2023. Μπούρδες μέχρι να έρθει και επισήμως το κόψιμο της έκπτωσης.
Μήπως μπορείς να το ξαναδείς; Έτρεξα μια κράτηση για Μάρτιο του 2023 και μου πήρε κανονικά την έκπτωση της θέσης (δουλεύω στο ίδιο σύστημα κρατήσεων με την Α3-ΟΑ). Το ίδιο και με την πρώτη σειρά σε ελικοφόρο σε PSO δρομολόγιο. Μου την έδωσε κανονικά, χωρίς χρέωση. Εκεί που πέφτει χρέωση είναι στην πρώτη σειρά στα ελικοφόρα στα μη-PSO δρομολόγια (που κατά τη γνώμη μου, είναι η χειρότερες θέσεις του αεροπλάνου).

Μόλις το τσέκαρα πάλι. Χωρίς να γνωρίζω βέβαια ποια είναι τα PSO δρομολόγια. Δρομολόγιο ATH ADB. Πρώτη σειρά χρέωση 16€. Αεροσκάφος ATR72

Attachments

• 8F91BE75-E74F-4A39-836D-930DF347F977.png
    8F91BE75-E74F-4A39-836D-930DF347F977.png
    467,8 KB · Προβολές: 37
Είναι πολύ απλό: αντι να πετάω με 110Ε Αθήνα-Κολωνία/DUS με Α3, πετάω με O'Λιγδι και 70Ε (δεν συγκρίνω καν με κάτι 20ρικα).
Άλλο CGN, άλλο DUS ανάλογα με τον τελικό σου προορισμό στην περιοχή. Και εκτός από αυτό, αν πάει κάτι στραβά με την πτήση σου στην ryanair, τότε μην έχεις να περιμένεις κάτι. Θα σε αφήσουν έτσι απλά ξεκρέμαστο. Μην περιμένεις βοήθεια. Το μόνο καλό είναι, ότι κατά 99,9% όλα θα πάνε καλά. Αλλά αν σου κάτσει... :wall:

Και για να ξεκαθαρίσω κάτι: Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι αλλαγές που επιβάλουν οι εταιρείες και που όλες πλέον πουλάν υπηρεσίες τύπου ryanair / wizzair. Αλλά πίστευω ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε A3 με FR και στα 40 € διαφορά στο παραπάνω δρομολόγιο (όπως το έβαλες στο παράδειγμά σου) να επιλέγουμε ryanair. Τουλάχιστον εμείς εδώ στο φόρουμ γνωρίζουμε καλύτερα από άλλους ότι πέρα από το κοστολόγιο υπάρχουν και άλλα αεροπορικά κριτήρια.

Μήπως μπορείς να το ξαναδείς; Έτρεξα μια κράτηση για Μάρτιο του 2023 και μου πήρε κανονικά την έκπτωση της θέσης (δουλεύω στο ίδιο σύστημα κρατήσεων με την Α3-ΟΑ). Το ίδιο και με την πρώτη σειρά σε ελικοφόρο σε PSO δρομολόγιο. Μου την έδωσε κανονικά, χωρίς χρέωση. Εκεί που πέφτει χρέωση είναι στην πρώτη σειρά στα ελικοφόρα στα μη-PSO δρομολόγια (που κατά τη γνώμη μου, είναι η χειρότερες θέσεις του αεροπλάνου).
Μόλις είδα και την επόμενη ξεφτίλα τους. Κράτηση γιά τον Ιούλιο που είχα κάνει πριν λίγο καιρό γιά ADB πάλι και είχα κρατήσει την 1Α, με μετέφεραν αυθαίρετα στην 2Α γιατί άλλαξε το αεροσκάφος από ATR42 σε ATR72. Και γιά να με ξαναβάλουν στην κρατημένη θέση μου, ζήτησαν 16 ευρώ. Λες και το ATR42 από το ATR72 έχουν τεράστια διαφορά στον μπροστινό χώρο. Μπούρδες και ατελείωτες δικαιολογίες, μόνο και μόνο γιά να βγάλουν καμιά δεκάρα παραπάνω.

Άλλο CGN, άλλο DUS ανάλογα με τον τελικό σου προορισμό στην περιοχή. Και εκτός από αυτό, αν πάει κάτι στραβά με την πτήση σου στην ryanair, τότε μην έχεις να περιμένεις κάτι. Θα σε αφήσουν έτσι απλά ξεκρέμαστο. Μην περιμένεις βοήθεια. Το μόνο καλό είναι, ότι κατά 99,9% όλα θα πάνε καλά. Αλλά αν σου κάτσει... :wall:

Και για να ξεκαθαρίσω κάτι: Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι αλλαγές που επιβάλουν οι εταιρείες και που όλες πλέον πουλάν υπηρεσίες τύπου ryanair / wizzair. Αλλά πίστευω ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε A3 με FR και στα 40 € διαφορά στο παραπάνω δρομολόγιο (όπως το έβαλες στο παράδειγμά σου) να επιλέγουμε ryanair. Τουλάχιστον εμείς εδώ στο φόρουμ γνωρίζουμε καλύτερα από άλλους ότι πέρα από το κοστολόγιο υπάρχουν και άλλα αεροπορικά κριτήρια.

Έβαλα επίτηδες αυτόν τον προορισμό γιατί είτε Αθήνα είτε Γερμανία έχω να καβατζωθώ, δεν θα μείνω μετέωρος. Και ξέρω ότι η Ryanair θα με εγκαταλείψει, οπότε αυτό το έχω ήδη κοστολογήσει. Για το DUS/CGN εμένα με βολεύει περισσότερο το CGN, είναι πιο κοντά. Στο αεροπορικό κομμάτι: δυστυχώς η Α3 έχει κάνει ότι μπορεί για να μοιάσει στις low cost. Ναι δεν έχει τα λαχεία και τα καραγκιοζιλίκια με τα ξυστό, αλλά πλέον είναι ένα βήμα πριν σου χρεώσει το νερό. Το σαντουιτσάκι είναι επιεικώς απαράδεκτο, τα μίλια είναι κάτι 750 (που σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις 20-30 πτήσεις για να έχεις μια δωρεάν, χωρίς τους φόρους) και το μόνο που απομένει είναι το Α320 Vs 737 που όντως έχει διαφορά. Θα δώσω παραπάνω λεφτά για μια πτήση που δεν μου είναι τόσο βολική είτε σε ώρα είτε σε αεροδρόμιο για να πετάξω με το Α320; Η απάντηση είναι όχι. Και τα γράφω αυτά ενώ έχω τα προνόμια του στάτους, πχ fast lane, lounge, priority κοκ, αν δεν τα είχα η εμπειρία μου ως ταξιδιώτη θα ήταν χειρότερη.

Με πολύ χαρά θα έδινα 400Ε παραπάνω για να πετάξω με την Singapore και όχι με την Scoot. Εκεί είναι ένα διαφορετικό προιόν. Αλλά σόρρυ, το να δίνεις 300Ε σε κάποιες περιπτώσεις στην Α3 και αυτό να είναι χωρίς βαλίτσα, χωρίς επιλογή θέσης και με 1000 μίλια είναι κοροιδία αν θέλουν να λέγονται full service. Μιλάμε για μια εταιρεία, που νομίζω οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε ειδικούς και ιδιαίτερους δεσμούς, αν έκανε τα ίδια κάποια άλλη θα ήμασταν πιστεύω πιο αυστηροί. Επίσης τα γράφω - για να επανέλθω στο πρόγραμμα - γιατί όταν δίνεις (μέσω του εργοδότη μου, μην τρελαίνεστε) μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην αστροσυμμαχία τον χρόνο, σου την σπάει λίγο να μην μπορείς να διαλέξεις θέση (που ουσιαστικά δεν κοστίζει κάτι στην Α3, θα κόστιζε αν όλοι οι επιβάτες διαλέγαν). Δεν ξέρω αν η κενή θέση δίπλα σε gold μέλος άτυπα ισχύει, αν ισχύει καλό θα είναι να το γράψουν ευθέως υπό τον όρο διαθεσιμότητας.

Last edited:
Eίναι απλό. Yπάρχει μια τάση προς unbundled services και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο (We don't have to like it! Sorry). Η A3 και οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να είναι relevant για να παραμείνουν στη ζωή.

Εάν η Α3 ή οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, απλά αλλάζετε σε κάτι άλλο. όπως αναφέρατε, μπορείτε να πετάξετε στον προορισμό σας με Singapore Airlines ή τη Ryanair. Eίναι δική σας επιλογή και δεν χρειάζεται να την εξηγήσετε σε κανέναν.

“οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε ειδικούς και ιδιαίτερους δεσμούς” – No, not really. It’s a service provider. You don’t like it! Ciao Ciao

To οτι κάποιος είναι service provider δεν σημαίνει ότι ακυρώνει το brand loyalty (που ακριβώς για αυτό υπάρχει και το miles and bonus), που ειδικά στην αεροπορική βιομηχανία είναι αρκετά ισχυρό. Δεν μιλάμε για απορρυπαντικό, είναι κάτι που εμπιστεύεσαι να σε πάει 10 χμλ πάνω από το έδαφος.