Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλημέρα ! Έχουμε πρόσβαση στο lounge της Μπορντό? Ένα από τα 2, το άλλο είναι της Air France.

Το Lounge finder λέει ότι υπάρχει μόνο ένα contract lounge για την Brussels, οπότε μάλλον όχι.

Προφανώς και θα έχει απαντηθεί παλαιότερα, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάτι.
Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διαφορά στην εξαργύρωση με μιλιά;

Attachments

• IMG_20220528_095607.jpg
    IMG_20220528_095607.jpg
    203,3 KB · Προβολές: 39
Υποθέτω ότι το ένα είναι Award M&B (δηλ. με το σύστημα της Α3 για τις δικές της πτήσεις και ανάλογα με την απόσταση και κάθε σκέλος ξεχωριστό), και το άλλο Star Alliance Award, που εντός Ευρώπης είναι 25.000 μίλια, ανεξαρτήτως από την απόσταση ή από το εάν είναι απευθείας πτήση ή με ανταπόκριση (μόνο οι φόροι είναι υψηλότεροι εάν έχεις ανταπόκριση).

Που σε δρομολόγια όπως το δικό σου φυσικά δεν κάνει νόημα, δηλ. αν το κλείνεις ως M&B Award θέλει περισσότερα μίλια. Ενώ στα πιο κοντινά δρομολόγια ή/και απευθείας πτήσεις μπορείς να κλείσεις το Business Award από 15.000 μίλια (αντί των 25.000 Star Alliance). Το προσφέρουν όμως παντού.

Για να αναβαθμιστεί μια κράτηση σε business με την χρήση κουπονιων που έχει 2 σκέλη, και υπάρχει διαθεσιμότητα στο πρώτο αλλά όχι στο δεύτερο, αναβαθμιζεται σίγουρα το πρώτο; (Υπάρχει διαθεσιμότητα στο Δουβλίνο Αθήνα, αλλά όχι στο Αθήνα Θεσσαλονίκη).

Πέρσι μου έτυχε το ίδιο στο DUS-ATH-LCA όπου στο δεύτερο σκέλος δεν είχε διαθεσιμότητα. Το ίδιο και τον Φεβρουάριο στο MAD-ATH-LCA... Και στις δύο περιπτώσεις πήρα αναβάθμιση μόνο στο πρώτο σκέλος, και αποσκευές κανονικά Business και για τα δύο σκέλη αφού ήταν στο ίδιο ticket no.

Να ρωτήσω, 1 κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 1 σκέλος? Ή για 1 εισιτήριο. Έχω χρησιμοποιήσει 1 για 1 σκέλος το οποίο το είχα κλείσιμο μόνο του

1 κουπόνι, 1 σκέλος (θυμάμαι βέβαια τις αθώες εποχές που ξεκινήσαν τα upgrade vouchers, που είχα αναβαθμίσει με ένα κουπόνι 2 πτήσεις και δη σε P light ναύλο... αθώες εποχές)

Επίσης, όταν υπάρχουν 2 σκέλη στο ίδιο εισιτήριο, πρέπει να γίνει κάποια (εσωτερική) διαδικασία να "σπάσουν" τα δύο σκέλη, οπότε ακόμα και αν υπάρχει άμεσα διαθεσιμότητα στο επιθυμητό για αναβάθμιση, ίσως σας πουν πως χρειάζεται πρώτα έλεγχο.

1 κουπόνι για 1 σκέλος είναι. Το χρησιμοποίησα για Τυνησία και στο γυρισμό δεν είχε διαθέσιμο και μου μένει 1 επιπλέον κουπόνι.

Επίσης, όταν υπάρχουν 2 σκέλη στο ίδιο εισιτήριο, πρέπει να γίνει κάποια (εσωτερική) διαδικασία να "σπάσουν" τα δύο σκέλη, οπότε ακόμα και αν υπάρχει άμεσα διαθεσιμότητα στο επιθυμητό για αναβάθμιση, ίσως σας πουν πως χρειάζεται πρώτα έλεγχο
Εμένα μου είπε να μπω σε λίστα αναμονής.
Αν και δείχνει ότι υπάρχουν 3 εισιτήρια σε κατηγορία Ι
Παλαιότερα δεν έλεγαν ότι είναι υποχρεωτικό να αναβαθμιστούν και τα 2 σκέλη; Άλλαξε αυτό;