Λοιπόν μετά απο ενα σχετικά ευχάριστο διάστημα που πέρασα στο ηλιόλουστο
Μιλάνο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές μου σκέψεις.
Μέτρια σαν πόλη η οικονική πρωτευουσα της Ιταλίας.
Κάκιστα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Φτηνά όμως.Για 24 ώρες με 3 ευρώ έχετε εισιτήριο,ενώ με 5 ευρώ για 48 ώρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε τα τρένα.Το 1 ευρώ είναι μια απλή διαδρομή.
Αρκετά καλό το αεροδρόμιο MALPENSA 1.
Απο το terminal 1 στο STAZIONE CENTRALE φτάνετε απο 45 μέχρι 55 λεπτά και πληρώνετε 7{ή 7,5}ευρώ το άτομο.Αν πάτε με 3 άτομα τότε πληρώνετε τα 2 εισιτήρια{δηλαδή 5 ευρώ το άτομο}
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΑ τα μαγαζιά μόδας.Μάλιστα το πρωσοπικό των μαγαζιών εκεί είναι άκρως επαγγελματικό και διακριτικότατο.
Αλλά πανάκριβα τα ρούχα,τα παππούτσια,οι τσάντες κ.α.
Η Σκάλα του Μιλάνου{εισιτήριο 5 ευρώ}και πιο συγκεκριμένα το μουσείο του δε λένε και πολλά.Αλλά σου δίνεται η ευκαιρία να δεις απο τον εξώστη την αίθουσα όπυ γίνονται οι συναυλίες.Ελλπίζω στο μέλλον να πάω να παρακολουθήσω μια οπερα εκεί.
Το Ντουόμο που είναι η δευτερη μεγαλύτερη εκκλησία της Ευρώπης όντως τεράστια αλλά αυτό που αξίζει είναι να πάτε απο τις σκάλες{5 ευρώ}στη κορυφή της εκκλησίας.Απο κει η θέα του Μιλάνου είναι μοναδική.Αν δεν είστε γέροντας ή αντιμετωπίζετε κινητικά προβλήματα μην ανεβείτε πάνω.Μη ντροπιάσετε την Ελλάδα και χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ{7 ευρώ}Αυτό είναι μόνο για τους χοντρούς Αγγλοσάξωνες.Επίσης υπάρχει μεγαλη δυσκολία για τημ μετακίνηση ατόμων που έχουν κινητικά προβλήματα μια και η ταράτσα έχει κάποια κλίση και κάποιες σκάλες.
Εχω την αίσθηση οτι το φαγητό είναι πολύ καλύτρο στη Ρώμη και Φλωρεντία.Στο Μιλάνο δε μπορώ να πώ οτι ενθουσιάστηκε το στομάχι μου.
Το Νοβίγλι πηγαίνει η νεολαία του Μιλάνου αλλά το θεωρώ λίγο υπερτιμημένο.
Εντάξει ενα διάλειμμα για ΣΚ καλό είναι δε λέω αλλά......