Μιλάνο....

• Thread starter Thread starter axilleaslarisa
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Hunting a Shadow":3pfpbghe said:
Έχω πάει 3 φορές (και ξαναπάω σε 3 εβδομάδες πάλι).

Τον ειδοποιήσατε τον πράκτορά σας κύριε Huntingashadow ότι θέλετε τα εισιτήρια; Σήμερα έληγε το timelimit...

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάει στο Μιλάνο ποτέ μου, αλλά είμαι ένας από τους τυχερούς των εισιτηρίων P class της Α3 για εκεί (€78 a/r)... Το πρόγραμμα θέλει ενοικίαση αυτοκινήτου και οδικό ταξίδι μέχρι την εξωτική Γενεύη. Ακόμα και με τα διόδια, το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου και τα καύσιμα, το κόστος για 4 άτομα είναι 50% λιγότερο απ' ό,τι με τους ιταλικούς σιδηροδρόμους. Αρκεί πάντοτε να μην κλείσουν οι δρόμοι...

@Huntingashadow: μόλις με ειδοποίσε ο πράκτοράς σας ότι η κράτηση τακτοποιήθηκε...

COMPUTERISE":dezez0sp said:
Δίκιο έχετε βρε, πράγματι το Mιλάνο δεν λέει τίποτε, φαντάσου δηλαδή να μην είχε και...

1.Τα ωραιότερα ίσως μαγαζιά στον κόσμο..Εχουμε την Ερμου
2.Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στον πλανήτη..Εχουμε μπαιρακταρη
3.Την πιο φημισμένη όπερα στον κόσμο...Εχουμε τον βας-βας
4.Έναν από τους εντυπωσιακότερους καθεδρικούς στη γη.Εχουμε την μητροπολη
5.Την ομορφότερη galleria της Ιταλίας..Εχουμε το shopping center Galleria στη Γλυφαδα
6 .Το περίφημο Castello Sforzesco..Εχουμε το Castello Καστελλα
7.To μυστικό δείπνο του Da Vinci
8.Tη Brera , που είναι γεμάτη φοιτητόκοσμο, μπαράκια κ.λ.π..Εχουμε τα εξαρχεια
9.Το Navigli με τα κανάλια του..Εχουμε τον Κηφισσο
10.Την 10 Corso Como.
11.Kαι φυσικά τις λίμνες και το Bergamo, που βρίσκονται λιγότερο από μια ώρα μακριά.. Εχουμε τον Μαραθωνα και την Υλικη

8) τότε πράγματι σκέτη Αθήνα θα ήταν………
Που θα μου παει?..κατι θα βρω και για το δειπνο,και για την Corso Como.
Αρα ποια η διαφορα? :o

Θα πάω για λίγο στο Μιλάνο και θα ήθελα να ξέρω αν έκανα καλά που θα μείνω σε ξενοδοχείο κοντά στο σταθμό Central Stazione.

Λόγου χάρη η αντίστοιχη περιοχή στο Termini της Ρώμης όπου υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία είναι χαλια αλλά ελπίζω να μην΄είναι το ίδιο σκατοχάλια και η περιοχή που θα μείνω στο Μιλάνο.

Ηθελα να κλείσω στη περιοχή Brera αλλά για κάποιους λόγους :( :evil: θα μείνω κοντά στο σταθμό των τρένων.

Φίλε Leon , αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι εαν δέν δώσεις δικαίωμα , δέν σε πειράζει κανείς...
Τις δύο τελευταίες μέρες με αυτό ασχολούμαι και εγώ..Λόγω ότι θα πάω Μιλάνο στις 25-28 Νοεμβρίου,
μετά απο μεγάλη προσπάθεια να βρώ ένα normal & καθαρό ξενοδοχείο σε καλή τιμή στην συγκεκριμένη περιοχή
(Stazione Centrale di Milano) ,κατέληξα σε μερικά , όπου το τελικό κλείσιμο θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα .
Αυτά είναι :
Hotel Aosta , Prime Hotels Mythos , Hotel Berna , UNA Hotel Century , Hotel Mediolanum
Εάν δέν έχεις καταλήξει , ελπίζω να σε βοήθησα με τα παραπάνω ...Ανάλογα και τις τιμές, διαλέγεις και παίρνεις , όλα είναι σε ακτίνα 100-200 m από τον σταθμό.

Περυσι που βρεθηκα στο Μιλανο , διανυκτερευσα στο Hotel Βerna και εμεινα πολυ ευχαριστημενος....και απο τιμες και απο τις παροχες.
Σαν περιοχη το βραδυ απ'οτι εχω ακουσει απο Ιταλους ειναι λιγο επικινδυνη αλλα οπως ειπε και ο KOSTASX αν δεν δωσεις δικαιωματα δεν σε πειραζει κανεις, εκτος αν εισαι τοσο ατυχος και τυχεις στην περιπτωση...... :P

Παντως μονο και μονο που βρισκονται διπλα στο κεντρικο σταθμο του Μιλανου, αν ξαναπαω εκει θα ξαναμεινω!!!!!! :wink:

θα πάω και εγώ στις 29/11 και επειδή έχω ακούσει ότι το Μιλάνο δε λέει και πολλά για πάνω από 1, άντε 2 μέρες, έχω κανονίσει μια εκδρομούλα στη Βενετία και σκέφτομαι και για μια στο St. Moritz από το Tirano με το Bernina Express (http://www.rhb.ch/index.php?id=33?&L=4) (ή και με απλό τρένο την ίδια διαδρομή) που από όσο έχω ακούσει είναι εκπληκτικά (αν και θα προτιμουσα να την κάνω Απρίλη-Μάιο..).
Είχα δει κάπου και για μια διαδρομή με τελεφερίκ ή κάτι τέτοιο από τα δυτικά σύνορα της Ιταλίας προς το Chamonix της Γαλλίας στο Mont-Blanc, αλλά εκείνη την περίοδο δε λειτουργεί...
Για το Como διάβασα ότι σχεδόν τα πάντα είναι νεκρά εκείνη την περίοδο. Δεν ισχύει; Καμιά άλλη πρόταση;
Ελπίζω να βοηθήσει λίγο και ο καιρός πάντως...

Για τα ξενοδοχεία: La Spezia, Antares Concorde, Tiziano, Milton, Business Palace έχει κανείς άποψη; Προσανατολίζομαι να μείνουμε σε κάποιο από αυτά, αν και δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "κεντρικά".

Αν νοικιάσεις αυτοκίνητο αξίζει να πας στο Μπέργκαμο και στη Βερόνα.

Αν τελικά επιλέξεις να μείνεις Μιλάνο, εγώ συνιστώ να πας οπωσδήποτε μία ημερήσια εκδρομή Κόμο (να πας και με το τελεφερίκ ψηλά στο βουνό του Κόμο).

Μπορείς να πας ημερήσια εκδρομή και Λουγκάνο απλώς θα σου στοιχίσει λίγο πιο ακριβά.

Και τα δύο παραπάνω μπορείς να τα κάνεις πολύ εύκολα με τρένο.

Με ποια εταιρία ταξιδεύεις;

Επίσης, μπορείς να πας μέχρι Αόστα (περίπου δύο ώρες δρόμος) και να κάνεις τη μία διανυκετέρευση εκεί, στην ιταλική εκδοχή της Αράχωβας. To Chamonix πέφτει λίγο μακρυτερα, αλλά αξίζει να το έχεις κατά νου για το μέλλον.

Βεβαια, για Αόστα, η καλύτερη -σποτερικά- λύση είναι με την Air Vallée από Ρώμη και τα Dornier 328Jet

ptiseisA":27avurua said:
Αν τελικά επιλέξεις να μείνεις Μιλάνο, εγώ συνιστώ να πας οπωσδήποτε μία ημερήσια εκδρομή Κόμο (να πας και με το τελεφερίκ ψηλά στο βουνό του Κόμο).
...
Με ποια εταιρία ταξιδεύεις;

Χμμ, για αυτό είχα διαβάσει σε ένα άλλο φόρουμ. Έλεγε νομίζω πως δεν υπάρχουν καθόλου δρόμοι για αυτοκίνητα στο χωριουδάκι που φτάνεις με το τελεφερίκ και είναι πολύ γραφικό και όμορφο με πολύ ωραία θέα. Πρέπει να αξίζει, καιρού επιτρέποντος.

Μάλλον ρωτάς τον axilleaslarisa, εγώ πάντως με easyjet θα πάω.

Απλώς να έχεις υπόψη πως το Malpensa είναι αρκετά μακριά από το Μιλάνο. Υπολόγισε δηλαδή στις μετακινήσεις σου την ώρα που θα σπαταλήσεις στο δρόμο από και προς το Μιλάνο ! Ειδικά αν πετύχεις και μποτιλιάρισμα...