Mηχανικός αεροσκαφών

z_pilot":9l8e2big said:
Δηλαδή θα χρειαστώ παραπάνω από έναν χρόνο να μπω στη σχολή?Και θα δώσω στα αγγλικά τα διάφορα μαθήματα του λυκείου? Πχ Ιστορία,Μαθηματικά,Φυσική κλπ? Πάνε καλά ρε???
Από ότι ξέρω και καταλαβαίνω από την ιστοσελίδα, θα χρειαστείς έναν επιπλέον χρόνο φροντιστηριακής προετοιμασίας, εδώ ή στη Βρετανία, και θα εξεταστείς στα αγγλικά σε 5 μαθήματα τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνουν English, Μαθηματικά (επίπεδο περίπου Α & Β Λυκείου), Φυσική και δυο ακόμα.

Αυτό το πράγμα ισχύει μόνο για course τύπου FdEng ή σε όλα τα courses?Για aeronautical/aerospace egineering είναι ίδια και χειρότερα?Γιατί εγώ μερικούς που πήγαν για τέτοιες σπουδές αγγλία δεν έδωσαν τέτοιες εξετάσεις.Μόνο TOEFL ή IELTS δώσαν.Τίποτα άλλο.

z_pilot":3q6bz3hf said:
Αυτό το πράγμα ισχύει μόνο για course τύπου FdEng ή σε όλα τα courses?
Για σαφείς απαντήσεις πρέπει να επικοινωνήσεις με το Βρετανικό Συμβούλιο και το Πανεπιστήμιο. Κάνε το άμεσα.

Να ρωτησω κατι. Αν τελειωσω την Σχολη Εφαρμοσμενων Μαθηματικων και Φυσικων Επιστημων με κατευθυνση Μαθηματικου Εφαρμογων (ροες: Μηχανικη και Εφαρμοσμενα Μαθηματικα) ή με κατευθυνση Φυσικου Εφαρμογων (ροες: Φυσικη Υλικων και Μηχανικη), θα μπορεσω μετα να κανω μεταπτυχιακο ή διδακτορικο στo Aerospace Engineering?

Korolev":3t0kr9a9 said:
Να ρωτησω κατι. Αν τελειωσω την Σχολη Εφαρμοσμενων Μαθηματικων και Φυσικων Επιστημων... θα μπορεσω μετα να κανω μεταπτυχιακο ή διδακτορικο στo Aerospace Engineering?
Εννοείς σε ξένο πανεπιστήμιο? Ναι, μπορείς. Πολλοί διδακτορικοί σπουδαστές σε ξένες πολυτεχνικές σχολές έχουν βασικές σπουδές σε φυσικομαθηματικές σχολές. Αν όμως ενδιαφέρεσαι μετά να εργασθείς στην Ελλάδα, θα βρεις πολλές κλειστές πόρτες, αφού εδώ όλα σχεδόν εξαρτώνται από το "βασικό" πτυχίο (Ν. 6422/34).

Συγκεκριμενα ενδιαφερομαι για Καναδα(University of Toronto) αλλα και Αμερικη. Βρηκα οτι υπαρχει το University of Toronto Institute for Aerospace Studies(UTIAS) και στην ιστοσελιδα http://www.utias.utoronto.ca/Page50.aspx και απ' οσο καταλαβα γραφει οτι για να κανεις εκει διδακτορικο(PhD) πρεπει πρωτα να παρεις το M.A.Sc degree :rolleyes: Τι ειναι ακριβως αυτο?(τα αγγλικα μου δεν ειναι καλα, μολις ενα μηνα πριν ξεκινησα τα φροντιστιρια...). Χωρις αυτο(M.A.Sc ) δεν μπορεις κατευθειαν να κανεις το διδακτορικο?

Χωρίς να σε μπερεδεύω με λεπτομέρειες: Όντως, στη Β. Αμερική για να ξεκινήσεις διδακτορικό πρέπει να περάσεις από το Master σχεδόν πάντα. Στη Βρετανία μπορεί να γίνεις δεκτός για διδακτορικό μετά το βασικό πτυχίο (καλύπτουν το θέμα του master με μια διαδικαστική ακροβασία). Το M.A.Sc μάλλον σημαίνει Master of Science in Aerospace/Aeronautics.

Korolev Θέλω να σου δώσω μια φιλική συμβουλή.Επειδή ρώτησες αν μπορείς μετά τη ΣΕΜΦΕ να πας για aerospace θέλω να σου πω..ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.Μην πας στη ΣΕΜΦΕ αν δε σου αρέσει απλά και μόνο επειδή πέρασες σε αυτή.Εγώ πλέον σκέφτομαι τη πιθανότητα να μη πάω καν μηχανολόγων μηχανικών ,όχι επειδή δε μπορώ ή δε θέλω αλλά δε θα με βοηθήσει στο να γίνω μηχανικός αεροσκαφών σε αεροπορική εταιρία ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό.Θα πάω μια Πληροφορική που με ενδιαφέρει σαν αντικείμενο μετά τα αεροπλάνα και θα μαζέψω μερικά λεφτά να την κάνω για αγγλία..

@sv1xv Ρώτησα για τα GCSE και δεν ισχύει αυτό που είπες ότι δηλαδή θα πρέπει να δώσω εξετάσεις σε μαθηματικά φυσική κλπ.Τα GCSE είναι εξετάσεις που δίνουν Βρετανοί μαθητές σε όλα τα σχολεία της Βρετανίας στα 16 τους χρόνια.Αυτές οι εξετάσεις σηματοδοτούν και το τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στη Βρετανία.Το GCSE ζητείται για να μπορεί να αποδείξει ο υποψήφιος ότι έχει παρακολουθήσει μαθηματικά και αγγλική γλώσσα όλα τα χρόνια που πάει στο σχολείο (στη Βρετανία οι μαθητές επιλέγουν σε ποια μαθήματα θα δώσουν εξετάσεις ακόμα και από το γυμνάσιο).Εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα αφου στην Ελλάδα τα μαθηματικά είναι βασικό μάθημα και όλα τα παιδιά το παρακολουθούν και εξετάζονται.

Παιδιά θέλω να ρωτήσω και κάτι:Οι γνώσεις που προσφέρονται στα πτυχία aeronautical engineering είναι ισοδύναμα σε γνώσεις σε αυτά που προσφέρονται στη ΣΜΑ?Είδα το περιεχόμενο των μαθημάτων της ΣΜΑ και το programme structure του Loughborough και σαν να μου φάνηκαν λιγότερα τα μαθήματα του Loughborough.Μήπως δε διδάσκονται μόνο αυτά?
Τα δύο λινκς

του Loughborough

http://www.lboro.ac.uk/departments/tt/a ... cture.html

και της ΣΜΑ

http://www.haf.gr/el/career/academies/s ... ad_mhx.asp

z_pilot":3g1cr1s9 said:
Ρώτησα για τα GCSE και δεν ισχύει αυτό που είπες ότι δηλαδή θα πρέπει να δώσω εξετάσεις σε μαθηματικά φυσική κλπ.
Τότε κάνε μια γρήγορη ερώτηση στο Πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει για τι ακριβώς απαιτήσεις έχουν από εσένα που θα τελειώσεις το Λύκειο στην Ελλάδα για να εισαχθείς στο foundation course. Τους αρκεί μόνο το απολυτήριο ελληνικού λυκείου και η γλώσσα?