Και στις προ ΗΥ και Flightmemory εποχες, απλα μας ενδιεφερεκαι σημειωναμε τα παντα σε τεφτερακι! Το θεωρω τραγικο να ειναι καποιος aviation enthusiast και να μην ξερει με τι εχει πεταξει (εξαιρουνται,βεβαια,περιπτωσεις πτησεων σε ηλικια πολυ μικρη κ.ο.κ.)
Δυστυχώς όμως, αντί να πήξει το μυαλό μας και να σημειώσουμε με ποιο 747 πήγαμε στην Αυστραλία πριν 15 χρόνια, περί άλλων τυρβάζαμε (το παράδειγμα αφορά εμένα βεβαίως βεβαίως...). Ήμουν 14 χρονών τότε, με πιάνει το ακαταλόγιστο???
ΔΕΝ σε πιανει, αλλα δεν θα σου κοψουμε και την καλημερα
Εγω πρωτοπεταξα στα 16 μου (ναι,αργησα,δεδομενης της "αρρωστειας") αλλα εκτοτε εχω ακομα και ποιους διαδρομους ειχε χρησιμοποιησει η πτηση μας μαζι με αρ.πτησης, θεση, ωρες, τυπο, νηολογιο κ.ο.κ.
Διάδρομο δε σημείωσα ποτέ μου (τραγικό λάθος, το ομολογώ), σημείωνα όμως πάντα τα booking classes, το PNR code και αριθμούς εισιτηρίων (κι εδώ έκανα το λάθος να μη σημειώνω το seq no. της κάρτας επιβίβασης). Είμαι αρκετά "καμμένος" άραγε;
Α, όχι. Όλα αυτά με ξεπερνούν.
Νηολόγιο (από το οποίο προκύπτει πια και ο τύπος), ώρες άφιξης και αναχώρησης, αριθμός πτήσης μου αρκούν. Αλλά πάντα κρατάω τα αποκόμματα από τις κάρτες επιβίβασης.
Λοιπόν, ας γράψω κι εγώ, αν και η συλλογή μου είναι κατά πολύ μικρότερη, τόσο σε εταιρίες όσο και σε αεροσκάφη από τους περισσότερους. Έχουμε και λέμε:
Εταιρίες:
Olympic Airways/Airlines
Aegean
Lufthansa / Lufthansa Cityline
Air Berlin
Swiss
Edelweiss Air
Αεροσκάφη:
Airbus A320 (A3, LH, WK)
Airbus A321 (LH, LX)
ATR 72 (OA)
Boeing 717 (OA) - My favorite!!!
Boeing 737-300 (OA + υβριδικός "χάρος" OA/Hola )
Boeing 737-400 (OA, A3)
Avro RJ85 (CL)
Avro RJ100 (LX)
Fokker 100 (AB)
Aegean Airlines (A320): ATH - HER , ATH - SKG
Aegean Airlines (ARJ100): HER - ATH
TUIfly (B737-700): SKG - HAJ
TUIfly (B737-800): DUS - SKG
Athens Airways (ERJ145): SKG - ATH , ATH - HER
Cyprus Airways (A320): HER - LCA
Cyprus Airways (A319): LCA - HER