Lufthansa

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν είχα ιδέα, ότι η AB αντιμετώπιζε τόσο σοβαρό πρόβλημα. Πίστευα, ότι όπου έβαλε το χεράκι της η Etihad, τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα (Alitalia, Air Serbia, Air Seychelles κλπ).

Απ' ότι έχω καταλάβει από όσα κατά καιρούς διαβάζω για την Air Berlin είναι ότι η εταιρία δυσκολεύεται να μετατρέψει την εικόνα της από charter/leisure carrier - όπως ξεκίνησε - σε network carrier, καθώς επίσης και ότι το Βερολίνο δεν θεωρείται και πολύ high yelding βάση. Υποθέτω ότι η Lufthansa έχει καπαρωμένα και τη μεγάλη πλειοψηφία των corporate travel contracts, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Air Berlin να επιτύχει ένα επιθυμητό και ικανοποιητικό έσοδο ανά επιβάτη.

Το πρώτο Airbus A350-900 της Lufthansa είναι έτοιμο έπειτα από έντεκα ημέρες εργασιών στο βαφείο του εργοστασίου της Airbus στην Τουλούζη με νηολόγιο D-AIXA. Η χρήση του "X" δηλώνει την κατηγορία του Airbus "Α350 XWB" (extra wide body).
Τα πρώτα δέκα αεροσκάφη της Lufthansa τύπου Airbus A350-900 θα σταθμεύουν στο Μόναχο από τον ερχόμενο χειμώνα και οι πρώτοι προορισμοί που θα εξυπηρετούν είναι το Δελχί και η Βοστώνη. Το αεροσκάφος διαθέτει θέσεις για 293 επιβάτες - 48 στη Business Class, 21 στην Premium Economy και 224 στην Economy Class.

Attachments

• Lufthansa Airbus A350-900.jpg
    Lufthansa Airbus A350-900.jpg
    28 KB · Προβολές: 2.222
Τις τελευταίες τους πτήσεις πραγματοποίησαν στις 29 Οκτωβρίου τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 του στόλου της Lufthansa. Στις 19:53 το τελευταίο Boeing Β737-300, D-ABEF προσγειώθηκε με 131 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.
Λίγο νωρίτερα, τρία ακόμα αεροσκάφη Β737 είχαν εκτελέσει την τελευταία τους πτήση από τη Στουτγκάρδη, τη Γενεύη και τη Λειψία.

Απεργία στην Lufthansa Αύριο 23 Νοεμβρίου 2016
Οι πτήσεις των Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS and Brussels Airlines θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

http://www.lufthansa.com/de/en/Travel-information

Και όπως φαίνεται επέκταση και τις 24 Νοεμβρίου.

Εχω εισιτήριο με Aegean που το πρώτο τμήμα γίνεται με lufthansa. χθες μετα την ακύρωση για 23 με εκαναν rebook για 24. Τωρα ανακοινώθηκε η επέκταση, αλλα αφού ακόμα ολες οι πτήσεις δεν εχουν γινει updated, η aegean δεν εχει επίσημες πληροφορίες για αλλαγές. Χθες μου πρότειναν αποκλειστικά και μονο το ιδιο δρομολόγιο άλλη μέρα. Δεν θα έπρεπε να μπορούν να μου προτείνουν άλλες εναλλακτικές με άλλες εταιρίες της, εστω της star alliance? Γιατί φοβάμαι οτι και σήμερα οταν επιβεβαιωθεί και επίσημα η απεργία, θα μου προτείνουν πάλι την επόμενη μέρα.

Ναι, θα έπρεπε να σου προτείνουν εναλλακτικές και με άλλες εταιρίες. Δεν είχα ποτέ την περίπτωση ότι η πτήση LH ήτανε σε εισιτήριο Α3, αλλά με εισιτήριο LH αλλαγές εντός της LH Group γενικά δεν είναι πρόβλημα. Εφόσον εκεί δεν υπάρχουν εναλλακτικές, μπορούσα να αλλάξω και σε άλλες εταιρίες Star Alliance (θυμάμαι περίπτωση που από SKG-MUC-BRU έγινε SKG-ATH-BRU με Α3).

Εγώ στην περίπτωσή σου πριν πάρεις ξανά την Α3 θα έψαχνα εναλλακτικές με Α3 / LH Group ή, εάν δεν υπάρχουν, Star Alliance, και θα ζητούσα ρητά αλλαγή σε μια απ΄ αυτές. Σε μια στιγμή που κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα απεργούν οι πιλότοι δεν κάνει νόημα να κάνεις rebooking στην επόμενη πτήση της LH.

Εάν η Α3 το αρνείται, ίσως να πάρεις τηλέφωνο και στην LH (αν και εκεί μάλλον θα σου πουν να πάρεις την Α3… ).

Κι εγώ έχω πτήση LH την Παρασκευή, και αρχίζω να σκεφτώ τί θα κάνω...

Σήμερα πάντως , η LH ήρθε με αεροπλάνο της AIRBERLIN στο Λονδίνο εκτελώντας το LH2472!