Low Cost: "Ιπτάμενα ΚΤΕΛ" / Ναι ή όχι;

• Thread starter Thread starter zeppelin
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: RYANAIR news

Aγαπητε Cyverius,
ή δεν το ειδες, ή αποφεύγεις να απαντήσεις. Γι αυτο θα στο υπενθυμισω:
seven4seven":114g09fp said:
Επισης, απο που κι ως που οποιος σνομπαρει τα ιπταμενα ΚΤΕΛ του στυλ ryanair αυτοματα κατατασσεται στην κατηγορια "κρατικοδίαιτοι βολεμένοι με δωρεάν εισιτήρια (ως τώρα) ή παραλήδες με χρήμα για πέταμα"?

E?

Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία σας. Δεν έχω την ίδια γνώμη και δεν είπα τίποτα που χρήζει επιχειρήματος. Θέλω η εταιρία που αναλαμβάνει να με πάει από το μέρος Α στο μέρος Β να με υπολογίζει σαν άνθρωπο και όχι να μου χρεώνει τουαλέτες και νερό. Τις πρώτες φυσικές ανάγκες του ανθρώπου δηλαδή. Δεν είμαι ούτε σακί ούτε ζώο. Έχω την κρίση μου και από μικρός πετάω με εταιρίες χρόνια στο χώρο που ξέρουν πως να φερθούν στον επιβάτη - πελάτη, και να σας πω και κάτι; Όσο παλιά τόσο και καλύτερα. Έτσι το βλέπω εγω. Το αεροπορικό ταξίδι δεν είναι ταξίδι με ΚΤΕΛ.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια, εχω την τύχη ή την ατυχία να ασχολούμαι με το αεροπορικό επάγγελμα και ξέρω κάτι παραπάνω σε οτι αφορά τις φιλοσοφίες των εκάστοτε εταιριών. Έχουμε θεοποιήσει το χρήμα και κάνουμε εκπτώσεις στην ζωή μας.

Αυτή την σύνδεση των απόψεών μου με το γνωστό θέμα ΟΑ-ΒΓΕΝΟ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και τα λοιπά δεν την καταλαβαίνω. Μερικοί έχουν τρομερά κολλήματα και οδηγούν συνέχεια το θέμα προς τα κει χωρίς λόγο. Το θέμα εδω είναι η Ryanair και δεν μας νοιάζει τι θα κάνει και αν θα κάνει κατι ο Βγενό. Αυτά συζητιούνται σε άλλο θέμα.

seven4seven έγραψε:Επισης, απο που κι ως που οποιος σνομπαρει τα ιπταμενα ΚΤΕΛ του στυλ ryanair αυτοματα κατατασσεται στην κατηγορια "κρατικοδίαιτοι βολεμένοι με δωρεάν εισιτήρια (ως τώρα) ή παραλήδες με χρήμα για πέταμα"?

Αυτό αναρωτιέμαι και εγω αλλά δεν νομίζω να βρεις την απάντηση. Είναι η απάντηση μερικών σαν επιχειρήματα γιατί δεν τους αρέσει να ακούγεται και ο αντίλογος.

Ευχαριστώ.

Γι'αυτο και ο κα8ενας κανει τις επιλογες του,αν εσυ 8ες να πληρωνεις ενα καρο λεφτα για πραματα τα οποια μπορει και να ΜΗΝ χρεισιμοποιησεις πληρωνε,ασε ομως και τα υπολοιπα εκατομμυρια :P κοσμου να πληρωνει τοσα λιγα που μπορει να κανει τον γυρο της Ευρωπης μεχρι και 0 ευρωπουλα............

Ναι ειμαι φαν της εταιρειας γιατι αν δεν ηταν αυτη δεν 8α εκανα τοσα ταξιδια και να ειμαι σε 8εση να πω αν και μολις 19 οτι γυρισα σχεδον ολη την Ευρωπη!!!!!!!!!!!!!

seven4seven":2s8a1m4x said:
Επισης, απο που κι ως που οποιος σνομπαρει τα ιπταμενα ΚΤΕΛ του στυλ ryanair αυτοματα κατατασσεται στην κατηγορια "κρατικοδίαιτοι βολεμένοι με δωρεάν εισιτήρια (ως τώρα) ή παραλήδες με χρήμα για πέταμα"?

Αν κάποιος σνομπάρει τη δυνατότητα που δίνει το άνοιγμα της αγοράς (με τη λειτουργία τέτοιων εταιρειών) σε εκατομμύρια συνηθισμένους ανθρώπους να γνωρίσουν τον κόσμο (και να μην είναι κλεισμένοι στο καβούκι της "ωραιότερης χώρας στον κόσμο") χωρίς να ξετινάξουν τα οικονομικά τους, εικάζω ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι εξόχως σνομπ συντηρητικός άνθρωπος. Επίσης, είναι γνωστό ότι στην κρατική ΟΑ χάριζαν εισιτήρια σε ημετέρους, τη στιγμή που η εταιρεία είχε σοβαρότατα ελλείμματα και από αυτό επωφελήθηκαν ιδιαίτερα και οι ίδιοι οι "εργαζόμενοί" της. Τέλος, επέτρεψέ μου να θεωρώ ότι όποιος επιλέγει να δώσει πολλαπλάσια χρήματα για το ίδιο σχεδόν προϊόν, ανήκει σε οικονομική κατηγορία που του επιτρέπει τέτοιες σπατάλες. Μεγειά του αν έτσι γουστάρει, αλλά δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να επιλέγω διαφορετικά.

tarig_gr":2s8a1m4x said:
Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία σας. Δεν έχω την ίδια γνώμη και δεν είπα τίποτα που χρήζει επιχειρήματος. Θέλω η εταιρία που αναλαμβάνει να με πάει από το μέρος Α στο μέρος Β να με υπολογίζει σαν άνθρωπο και όχι να μου χρεώνει τουαλέτες και νερό. Τις πρώτες φυσικές ανάγκες του ανθρώπου δηλαδή. Δεν είμαι ούτε σακί ούτε ζώο. Έχω την κρίση μου και από μικρός πετάω με εταιρίες χρόνια στο χώρο που ξέρουν πως να φερθούν στον επιβάτη - πελάτη, και να σας πω και κάτι; Όσο παλιά τόσο και καλύτερα. Έτσι το βλέπω εγω. Το αεροπορικό ταξίδι δεν είναι ταξίδι με ΚΤΕΛ.

Δεν περιμένω να καταλάβεις τη νοοτροπία μου. Το ίδιο (ευτυχώς) κάνει και η πλειοψηφία των επιβατών και μπορούμε σήμερα να πετάμε ΟΛΟΙ χωρίς να περιμένουμε την κάθε κρατική ΟΑ να αποφασίσει αν θα πετάξει εκείνη την ημέρα και αν θα δεχθεί τα 350 ευρώπουλά μας για να μας πάει στο Λονδίνο, λες και τη ζητούσαμε για νύφη. 80 ευρουδάκια με easy και το νεράκι το αγοράζω ΑΜΑ διψάσω. Και το κατούρημα ακόμα δεν το χρεώνουν, προσωπικά, αν για να κατουρήσω "δωρεάν" είναι να δώσω 200 ευρώ παραπάνω, προτιμώ με χρέωση. Και μακάρι να ρθει και η Ryan να πέσουν παρακάτω οι τιμές. Το αεροπορικό ταξίδι είναι να πας με ασφάλεια και ταχύτητα από το Α στο Β. Αν θες γκλαμουριές, να πας με liarjet ή business class. Και αν όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά, να πας με καμιά dakota της AirMoldavia. Όσο για τη συμπεριφορά των εταιρειών, η ΟΑ έχει τόσο λερωμένη τη φωλιά της, που είναι ύβρις να θίγεται καν ζήτημα (έφτασαν στο σημείο να καπνίζουν τα πληρώματα μέσα στην καμπίνα)

ΥΓ1: Αν έχει επιτυχία ή όχι το μοντέλο των low-cost μας το λένε τα trends της αγοράς. Γιατί όλες η εταιρείες κλίνουν προς τα εκεί?
ΥΓ2: Ειρήσθω εν παρόδω, θα πρέπει επίσης να δοκιμάσεις το ταξίδι Βιέννη-Βουδαπέστη με το low-cost "ΚΤΕΛ" της Ουγγρικής OrangeWays, που κάνει τα εγχώρια ΚΤΕΛ να μοιάζουν με καρότσες.

Ωραια. Μιας και επιμενεις, μου επιτρεπεις κι εμενα να εικασω οτι οποιος προτιμα Ιπταμενο ΚΤΕΛ ειναι γυφτος, ε? (Μεγειά του αν έτσι γουστάρει, αλλά δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να επιλέγω διαφορετικά) :wink:

Κάλλιο κοσμοπολίτης γύφτος παρά ελληνάρας σνομπαρίας. Προτιμώ (όπως και εκατομμύρια άλλοι συνταξιδιώτες) να διαθέσω τα χρήματα που κερδίζω από τα ναύλα σε άλλες δραστηριότητες, πολλαπλασιάζοντας και τα ταξίδια καθεαυτά. Και φυσικά θα μείνω σε etap/easy/motel6/formule1 αν τα hilton και τα συναφή ζητάνε μαλλιοκέφαλα. Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, εναλλακτικού κόστους και διατιθέμενου εισοδήματος, για να θυμηθώ την πολιτική οικονομία (20 στις πανελλήνιες, περικαλώ). :great:

ΥΓ: Βέβαια, σε μια χώρα που ο μέσος πολίτης ξοδεύει 1.000 ευρώ το χρόνο σε τσιγάρα ή είναι καταχρεωμένος σε δάνεια για να μοστράρει "μερσεντέ", αυτά ακούγονται εξωγήινα ίσως. Εν τέλει, ποιός είναι ο γύφτος; 8)

Cyverius":3klkctx7 said:
ΥΓ: Βέβαια, σε μια χώρα που ο μέσος πολίτης ξοδεύει 1.000 ευρώ το χρόνο σε τσιγάρα ή είναι καταχρεωμένος σε δάνεια για να μοστράρει "μερσεντέ", αυτά ακούγονται εξωγήινα ίσως. Εν τέλει, ποιός είναι ο γύφτος; 8)

:great: :great: :great:

Και η ασφάλεια πτήσεων παραείναι σοβαρό ζήτημα για να πετάμε ορισμένοι ότι κοτσάνα μας κατέβει.
Η Ryanair εδώ και 10ετιες δεν είχε ούτε ένα fatality όπως και ο άλλος δαίμονας των "εθνικών αερομεταφορέων" μας η Easyjet και κάθε χρόνο μεταφέρoυν όσους επιβάτες μεταφέρει η ΟΑ σε 10!!!

Δεν το συνεχιζετε σε pm ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ γεμιζει το θεμα με ασκοπα ποσταρισματα. :great:

seven4seven":3r5d74ff said:
Ωραια. Μιας και επιμενεις, μου επιτρεπεις κι εμενα να εικασω οτι οποιος προτιμα Ιπταμενο ΚΤΕΛ ειναι γυφτος, ε? (Μεγειά του αν έτσι γουστάρει, αλλά δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να επιλέγω διαφορετικά) :wink:

Αγαπητέ seven4seven ,
Πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν προσπαθείς ηθελημένα να προσβάλλεις όσους κατά καιρούς προτίμησαν το "Ιπτάμενο ΚΤΕΛ" , αλλά το παραπάνω σου κείμενο είναι σαφώς ατυχέστατα διατυπωμένο.
Νομίζω ότι μία ανασκευή του είναι απαραίτητη.

Φιλοι,
Οσο σας ενοχλησε η δικη μου (προσβλητικη, ισως,ναι, και ζητω συγγνωμη) γενικολογια οτι οποιος πεταει/εχει πεταξει/θα πεταξει με τη Ραϊαν ειναι γυφτος, αλλο τοσο ενοχλησε κ εμενα (κ ισως και αλλους) η γενικολογια οτι οποιος ΔΕΝ την προτιμα ειναι κομπλεξικος/σνομπαριας/ριχνει μπροστα λεφτα για μοστρα/ειναι κοροϊδο/κλπ κλπ κλπ.
ΔΕΝ ανηκω σιγουρα στην κατηγορια των "παραληδων" (δεν θα επισυναψω το εκκαθαριστικο μου, σορυ), αλλα προτιμω να πληρωσω κατι παραπανω και να πεταξω ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και οχι σαν πουλερικο σε κοντεϊνερ. Αυτο προσπαθω να πω, και αυτη,τελικα, ειναι η πιο ξεκαθαρη διατυπωση. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ το στυλ εταιρειας της Ραϊαν, και διατυπωνω την αντιθεση μου αυτη. Το κακο ειναι οτι μολις την διατυπωσα, κατηγοριοποιηθηκα αμεσως.

Ανακαλω τον ορο "γυφτος" και τον αντικαθιστω με κατι πιο ελαφρυ και χιουμοριστικο: "Μαζοχας" :wink: :) (εβαλα και emoticon, ε?)

Αυτα.