Re: RYANAIR news
seven4seven":2s8a1m4x said:
Επισης, απο που κι ως που οποιος σνομπαρει τα ιπταμενα ΚΤΕΛ του στυλ ryanair αυτοματα κατατασσεται στην κατηγορια "κρατικοδίαιτοι βολεμένοι με δωρεάν εισιτήρια (ως τώρα) ή παραλήδες με χρήμα για πέταμα"?
Αν κάποιος σνομπάρει τη δυνατότητα που δίνει το άνοιγμα της αγοράς (με τη λειτουργία τέτοιων εταιρειών) σε εκατομμύρια συνηθισμένους ανθρώπους να γνωρίσουν τον κόσμο (και να μην είναι κλεισμένοι στο καβούκι της "ωραιότερης χώρας στον κόσμο") χωρίς να ξετινάξουν τα οικονομικά τους, εικάζω ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι εξόχως σνομπ συντηρητικός άνθρωπος. Επίσης, είναι γνωστό ότι στην κρατική ΟΑ χάριζαν εισιτήρια σε ημετέρους, τη στιγμή που η εταιρεία είχε σοβαρότατα ελλείμματα και από αυτό επωφελήθηκαν ιδιαίτερα και οι ίδιοι οι "εργαζόμενοί" της. Τέλος, επέτρεψέ μου να θεωρώ ότι όποιος επιλέγει να δώσει πολλαπλάσια χρήματα για το ίδιο σχεδόν προϊόν, ανήκει σε οικονομική κατηγορία που του επιτρέπει τέτοιες σπατάλες. Μεγειά του αν έτσι γουστάρει, αλλά δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να επιλέγω διαφορετικά.
tarig_gr":2s8a1m4x said:
Δεν μπορώ να καταλάβω την νοοτροπία σας. Δεν έχω την ίδια γνώμη και δεν είπα τίποτα που χρήζει επιχειρήματος. Θέλω η εταιρία που αναλαμβάνει να με πάει από το μέρος Α στο μέρος Β να με υπολογίζει σαν άνθρωπο και όχι να μου χρεώνει τουαλέτες και νερό. Τις πρώτες φυσικές ανάγκες του ανθρώπου δηλαδή. Δεν είμαι ούτε σακί ούτε ζώο. Έχω την κρίση μου και από μικρός πετάω με εταιρίες χρόνια στο χώρο που ξέρουν πως να φερθούν στον επιβάτη - πελάτη, και να σας πω και κάτι; Όσο παλιά τόσο και καλύτερα. Έτσι το βλέπω εγω. Το αεροπορικό ταξίδι δεν είναι ταξίδι με ΚΤΕΛ.
Δεν περιμένω να καταλάβεις τη νοοτροπία μου. Το ίδιο (ευτυχώς) κάνει και η πλειοψηφία των επιβατών και μπορούμε σήμερα να πετάμε ΟΛΟΙ χωρίς να περιμένουμε την κάθε κρατική ΟΑ να αποφασίσει αν θα πετάξει εκείνη την ημέρα και αν θα δεχθεί τα 350 ευρώπουλά μας για να μας πάει στο Λονδίνο, λες και τη ζητούσαμε για νύφη. 80 ευρουδάκια με easy και το νεράκι το αγοράζω ΑΜΑ διψάσω. Και το κατούρημα ακόμα δεν το χρεώνουν, προσωπικά, αν για να κατουρήσω "δωρεάν" είναι να δώσω 200 ευρώ παραπάνω, προτιμώ με χρέωση. Και μακάρι να ρθει και η Ryan να πέσουν παρακάτω οι τιμές. Το αεροπορικό ταξίδι είναι να πας με ασφάλεια και ταχύτητα από το Α στο Β. Αν θες γκλαμουριές, να πας με liarjet ή business class. Και αν όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά, να πας με καμιά dakota της AirMoldavia. Όσο για τη συμπεριφορά των εταιρειών, η ΟΑ έχει τόσο λερωμένη τη φωλιά της, που είναι ύβρις να θίγεται καν ζήτημα (έφτασαν στο σημείο να καπνίζουν τα πληρώματα μέσα στην καμπίνα)
ΥΓ1: Αν έχει επιτυχία ή όχι το μοντέλο των low-cost μας το λένε τα trends της αγοράς. Γιατί όλες η εταιρείες κλίνουν προς τα εκεί?
ΥΓ2: Ειρήσθω εν παρόδω, θα πρέπει επίσης να δοκιμάσεις το ταξίδι Βιέννη-Βουδαπέστη με το low-cost "ΚΤΕΛ" της Ουγγρικής OrangeWays, που κάνει τα εγχώρια ΚΤΕΛ να μοιάζουν με καρότσες.