"Λουκέτο στην ΟΑ μετά τις εκλογες"

• Thread starter Thread starter georgina
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ασφαλώς και συμβιβάστηκαν και δέν τά βρόντηξαν,διότι και αυτοί είναι υπάλληλοι (τού κράτους) και όχι ιδιώτες επιχειρηματίες.Οπότε δέν έχουν να χάσουν και τίποτε άν πάη η εταιρεία πρός νερού της.....

Κι'αυτό δέν ισχύει μόνο γιά την ΟΑ αλλά γιά όλες τίς ΔΕΚΟ.

Αν όμως οι κυβερνητικοί,κομματικοί κλπ παράγοντες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην διοίκηση μιάς ιδιωτικής επιχείρησης (π.χ.νά πιέσουν τον επιχειρηματία να προσλάβη κάποιους "δικούς τους" πλήν άσχετους μέ την δουλειά ή μή απαραίτητους γιά την επιχείρηση),θα βγή ο επιχειρηματίας και θά τούς πή:"ακούστε εδώ,το μαγαζί είναι δικό μου και άν πάη κάτι στραβά,η δική μου τσέπη θά πληρώση,όχι η δική σας.Οπότε βγάλτε το σκασμό και αφήστε με να κουμαντάρω το μαγαζί μου όπως θέλω εγώ".

γεια στο στόμα στόμα σου.Πρέπει τουλάχιστον να σταματήσει να είναι η ΟΑ φιλανθρωπικό ίδρυμα και ίσως και μια αξιολόγιση του stuff να μην έβλαπτε.Αυτό το μέσον και το ρουσφέτη όμως δεν πρόκειτε να σταματήσει ποτέ

Ακριβώς γι'αυτό όμως λέμε οτι η ΟΑ πρέπει να ιδιωτικοποιηθή,διότι μόνο σέ μιά ιδιωτική εταιρεία δέν έχει πέραση το μέσον και τό ρουσφέτι.

Και επειδή έγιναν προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και δέν πέτυχαν-γιατί κανείς ιδιώτης δέν θέλει να "φορτωθή" μιά ζημιογόνο και προβληματική εταιρεία-τέθηκε το θέμα τού κλεισίματος τής ήδη υπαρχούσης ΟΑ.Από εκεί και πέρα,άν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να ξεκινήση μιά νέα εταιρεία μέ το ίδιο όνομα,σίγουρα θα βρεθή τρόπος να τό χρησιμοποιήση.

Κανεις λάθος φιλε μου....Να σου φέρω λίστα ιπταμένων της Αιγαίου που εργάζονται με παρεμβαση υπουργών και βουλευτών? Τα βύσματα καλα κρατουν παντου φιλε!

Hastaroth":2ny8wxzl said:
Ακριβώς γι'αυτό όμως λέμε οτι η ΟΑ πρέπει να ιδιωτικοποιηθή,διότι μόνο σέ μιά ιδιωτική εταιρεία δέν έχει πέραση το μέσον και τό ρουσφέτι.
Σε παρακαλώ πες μου ότι αυτό το γράφεις σαν ανέκδοτο!

Οχι,ΔΕΝ το γράφω σάν ανέκδοτο.

Καί το γράφω εν γνώσει μου οτι ΚΑΙ ο ιδιώτης επιχειρηματίας μπορεί νά προσλάβη κάποιον "συστημένο" από γνωστό/φίλο/μπατζανάκη κλπ,χωρίς μάλιστα αυτός ο γνωστός/φίλος/μπατζανάκης να είναι πολιτικός.Εχω προσωπική πείρα,καθώς κάποια στιγμή είχα προσληφθεί σέ γνωστή φαρμακοβιομηχανία που ο ιδιοκτήτης της ήταν γνωστός τού πατέρα μου.

ΟΜΩΣ:

-Αν η επιχείρηση τού ιδιώτη επιχειρηματία δέν πάη καλά,αυτός έχει το ΕΛΕΥΘΕΡΟ νά απολύση όποιον κρίνει οτι δέν τού χρειάζεται.Καί άν έχη προσλάβει κάποιον "συστημένο" που είναι αντιπαραγωγικός ή εν πάσει περιπτώσει όχι και τόσο απαραίτητος,αυτόν θα διώξη πρώτο-πρώτο.

Αντίθετα,σε μιά ΔΕΚΟ,όποις προσληφθή πάει,τελείωσε.Βιδώνεται εκεί και δέν μπορεί να τον κουνήση κανένας.

-Αν ο ιδιώτης επιχειρηματίας πάψη να τά πηγαίνη καλά μέ τον συστήσαντα γνωστό/φίλο/μπατζανάκη,έχει το ελεύθερο να απολύση τον "συστημένο" που προσέλαβε (ενδεχομένως μάλιστα γιά να προσλάβη στη θέση του κάποιον "συστημένο" από καινούργιο γνωστό/φίλο/μπατζανάκη.Τό λέω εκ προσωπικής πείρας.....),ακόμα και άν ο συστήσας είναι πολιτικός.Μπορεί ίσως ο συστήσας πολιτικός να δημιουργήση προσκόμματα στην λειτουργία τής επιχείρησης τού ιδιώτη,αλλά οι επιχειρηματίες πάντα βρίσκουν τίς κατάλληλες λύσεις....

Αντίθετα,όπως είπα και πιό πάνω,άν κάποιος προσληφθή "συστημένος" σέ μιά ΔΕΚΟ,κανείς δέν μπορεί να τον κουνήση από εκεί,ακόμα και άν ο πολιτικός που έκανε το σχετικό ρουσφέτι πάψη να τά πηγαίνη καλά μέ τον ζητήσαντα το ρουσφέτι αυτό.

Ιδού η διαφορά λοιπόν....

Hastaroth":2j29r4eb said:
-Αν ο ιδιώτης επιχειρηματίας πάψη να τά πηγαίνη καλά μέ τον συστήσαντα γνωστό/φίλο/μπατζανάκη,έχει το ελεύθερο να απολύση τον "συστημένο" που προσέλαβε (ενδεχομένως μάλιστα γιά να προσλάβη στη θέση του κάποιον "συστημένο" από καινούργιο γνωστό/φίλο/μπατζανάκη.Τό λέω εκ προσωπικής πείρας.....),ακόμα και άν ο συστήσας είναι πολιτικός.Μπορεί ίσως ο συστήσας πολιτικός να δημιουργήση προσκόμματα στην λειτουργία τής επιχείρησης τού ιδιώτη,αλλά οι επιχειρηματίες πάντα βρίσκουν τίς κατάλληλες λύσεις....
...όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος...

Παρέλειψες και την περίπτωση όπου: η ιδιωτική επιχείρηση προσλαμβάνει μεγάλους αριθμούς υπαλλήλων σαν αντάλλαγμα για "γεναίες διευκολύνσεις" που έτυχε από την εκάστοτε εξουσία. Οι υπάλληλοι αυτοί είναι τόσοι και σε τέτοιες θέσεις ώστε να δημιουργήσουν ένα πυρήνα εξουσίας (πες το, μασονία, συντεχνία, συνδικαλισμό, δεν έχει σημασία) μέσα στην ίδια την εταιρεία. Σε σημείο να χάσει ο επιχειρηματίας τον έλεγχο, και η εταιρεία να οδηγηθεί αλλού, να αλλάξει χέρια...

Δεν είμαι εκτός θέματος, αυτό έγινε με την ολυμπιακή του Ωνάση και τη χούντα... Η εταιρεία τότε γέμισε πρώην χωροφύλακες, εσατζήδες, και απόστρατους ιπταμένους. Οι τελευταίοι πήραν τον έλεγχο απο τον Ωνάση μόλις βρήκαν την ευκαιρία, και οδήγησαν την Ολυμπιακή στο κράτος γιατί έτσι τους συνέφερε (οχι πως και του κράτους του κακόπεφτε). Συνέχισαν δε να την κυβερνούν με μόνο γνώμονα το προσωπικό-οικογενειακό-συντεχνιακό τους συμφέρον και κατάντησαν την εταιρεία στην παράγκα που είναι σήμερα.

Οι "ΔΕΚΟ" όπως τις γράφεις είναι είδος σε εξαφάνιση. Στις πρώην ΔΕΚΟ δεν υπάρχει καθεστώς μονιμότητας για τους νέους υπαλλήλους, αλλά απλώς συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου, όπως ακριβώς και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα.

Όσο για το ότι το μέσον δεν ζει και βασιλεύει στον καθαρά ιδιωτικό τομέα (όπως και για το ότι οι βυσματίες-φελλοί δεν επιβιώνουν επ'άπειρον εκεί μέσα), πραγματικά δεν νομίζω ότι αξίζει να βρω επιχειρήματα. Είναι σαν να προσπαθώ να σε πείσω ότι δεν είμαι... ελέφαντας!

Edit: Μόλις συνειδητοποίησα ότι μάλλον βγαίνουμε αρκετά off-topic. Ζητώ συγγνώμη από τους mods, που έχουν την κατανόησή μου αν κρίνουν ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ.

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέτρεψε μερικώς την Τετάρτη προηγούμενη απόφαση της Κομισιόν που απαιτούσε από την Ελλάδα να ανακτήσει κρατική βοήθεια που είχε προσφέρει στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251

Φαντάζομαι πως το "Olympic Airlines News" είναι ακόμη κλειδωμένο, γιαυτό και δημοσιεύτηκε εδώ αυτή η είδηση.
Πάντως για μένα ήταν κάπως ανέλπιστη αυτή η είδηση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από που ξεφύτρωσε σε αυτή την υπόθεση;
Πολλοί μαζέυονται και δε μου αρέσει καθόλου αυτό.
Εγώ πάντως πιστεύω, όπως έχω πει κατ'επανάληψην σε αυτό το φόρουμ, πως έχει επέλθει συμφωνία και μετά τις εκλογές θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα της Ολυμπιακής-και δεν εννοώ ότι θα κλείσει.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.