LGTS/SKG Thessaloniki "Makedonia"

• Thread starter Thread starter Junior
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGTS/SKG Θεσσαλονίκη "Μακεδονία"

redhell":1qomr32h said:
Ετσι όπως το περιγράφεις λογικά σας είχαν για προσγείωση στον 16 (δηλαδή από βορρά προς νότο) για αυτό και το σχετικά μεγάλο ύψος που λες, όπου αφού περάσεις το TSL vor ακολουθείς μια Β-ΒΔ πορεία για 15 μίλια μέχρι το IAF και μετά με δεξιά στροφή ευθυγραμίζεσαι για την ILS διαδικασία. Εκεί λογικά έγινε μια αλλαγή διαδρόμου σας περάσαν δηλαδή για την VOR-DME διαδικασία (ή visual) του 34 (από νότο προς βορρά) όμως επειδή "ερχόσασταν ψηλοί" σας έδωσε μια 360 left μαζί με κάθοδο ώστε να "χωρέσετε".

Το πιο πιθανό να άλλαξε ο άερας... Όπως το περιγράφεις πάντως δεν μου φαίνεται για κάποιο standard holding pattern. Απλά σας τρενάρανε λίγο για να προλάβετε να κατέβετε.

Πολλές φορές μου έχει τύχει προσγείωση στον 16 (δηλαδή από βορρά προς νότο) με πορεία ακριβώς όπως την περιγράφεις δηλαδή δεξιά στροφή λίγο μετά το σημείο όπου ο Περιφεριακός συναντά την Εθνική (ίσως και λίγο πιο μακριά), μετά πάνω από όλη την πόλη με Ν-ΝΑ κατεύθυνση, πιάνει θάλασσα στο ύψος του Μέγαρου (late finals?) περίπου και μετά touchdown. Και σε αυτή την περίπτωση προσγειώνεσαι κάνα δεκάλεπτο αργότερα (45 λεπτά περίπου συνολικός χρόνος πτήσης σε αντίθεση με τα 32-37 λεπτά με προσέγγιση straight in από νότο). Παντώς αν είναι όπως τα λες, και η αρχική οδηγία ήταν προσέγγιση από βορά, πρώτη φορά σε τέτοιο μεγάλο ύψος ενώ πετούσε μέσα στο Θερμαικό (εάν θυμάμαι καλά από το gps 12-13 χιλ πόδια 30 μίλια από το αεροδρόμιο πριν αρχίσει τις στροφές) Επίσης μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι μας δόθηκε χρόνος πτήσης στο έδαφος στην Αθήνα 50 λεπτά (πρωτάκουστο ίσως) σε αντίθεση με τα συνηθισμένα 35 ή 40 λεπτά. Anyway, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Καταρχάς πολλά συγχαρητήρια για το πάρα πολύ καλό site. :)

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του χάρτη αναλογικών συχνοτήτων ραδιοφώνου της Ελλάδας την προηγούμενη Πέμπτη 24/07/08, πολλή συζήτηση έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για το άν δέχεται παρεμβολλές το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το Χορτιάτη.

Επειδή πολλά άσχετα πράγματα γράφονται σε διάφορα sites που ασχολούνται με ραδιοφωνικές συχνότητες, θέλω να ρωτήσω το εξής.

Δέχεται "χτυπήματα" το αεροδρόμιο από συχνότητες του Χορτιάτη? Σε ποιό φάσμα και για ποιό λόγο?
'Ισχύει το ότι επειδή ο διάδρομος του αεροδρομίου είναι κάθετος στον Χορτιάτη γι'αυτό δέχεται τόσες πολλές παρεμβολλές ακόμα και από φέρουσες?

Η λύση που δόθηκε από την ομάδα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον καθηγητή Καψάλη είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί από τον Χορτιάτη να εκπέμπουν από το 87.6Mhz μέχρι το 101Mhz γιατί με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίζεται η ασφάλεια των επικοινωνιών των πτήσεων και του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γενικότερα.

Ποια είναι η άποψη σας?
Ποια η κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το θέμα τα τελευταία χρόνια και στο αεροδρόμιο και γενικότερα?

Υπάρχει στο Μακεδονία η δυνατότητα να δώσω βαλίτσες για δυο - τρεις μέρες να τις προσέχουνε / κλειδώσουνε? Την άλλη βδομάδα κατεβαίνω κάτω και δεν είμαι σίγουρος άμα χωράνε όλες η αποσκευές μου στο ενοικιαζόμενο αμάξι.

Υπαρχει

sky bag λεγεται , είναι εξω από το κτίριο κατω απο την γέφυρα .
ρώτα και θα μάθεις

Γνωρίζει κάποιος την απόσταση (σε χρόνο και σε χιλιόμετρα) από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης μέχρι τα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα;

Γνωρίζει κάποιος την απόσταση από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" μέχρι τα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα;

Η απόσταση είναι γύρω στα 130 km.

Την προηγούμενη εβδομάδα είμουν στο Αμβούργο επειδή είχα κάποιες εξετάσεις στη Lufthansa.
Έφτασα λοιπόν σε ένα υπερσύγχρονο και καλαίσθητο αεροδρόμιο και σκέφτηκα πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα δράσει το ελληνικό δημόσιο! πότε θα αποκτήσει και η Θεσσαλονίκη ένα τετοιο αεροδρόμιο!
:x Γνωρίζετε κάτι για τις εξελίξεις στη θεσσαλονίκη, για τυχόν επέκταση του αεροσταθμού;
περιμένω τις απαντήσεις σας :)

by the way: κάνετε πολύ καλή δουλειά σε αυτή τη σελίδα!

Καλησπέρα σας. Σήμερα κατά την διάρκεια της σχολική ημέρας την 4η ώρα γράφαμε διαγώνισμα στα Μαθηματικά. Στον γαλανό ουρανό με λίγα σύννεφα της Επανομής ξαφνικά ξεπρόβαλαν 3 F-16 σε σχηματισμό, βέβαια, κατευθείαν γύρισα το κεφάλι μου προς τον αιθέρα και τα χάζευα(σαν ένα μικρό παιδάκι που χαζεύει μία Aston Martin). Αφού δεν είχα πια οπτική επαφή ξαναγύρισα στο υπέροχο γραπτό μου και σε μερικά δευτερόλεπτα περνάνε άλλα 2 F-16 και 1 Mirage σε σχηματισμό εγώ μέσα στην τρελή μου χαρά ήμουν πουν έβλεπα τόσο κοντά πολεμικά αεροσκάφη και ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη. Δεν περίμενα ότι θα έρθουν και άλλα, αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα ήρθαν και 2 F-4. Η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα γιατί πετούσαν πολύ χαμηλά και πήγαιναν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναρωτήθηκα μήπως έκαναν άσκηση για την παρέλαση στις 28/10/08, αλλά μετά πέρασαν και άλλα αλλά δεν μπορούσα να δω πόσα ήτανε. Αν γνωρίζει κανείς ας απαντήσει. Παρεμπιπτόντως δεν μας έκαναν την τιμή να παραστούν τα Α-7.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Aristoteles

Χθές ήταν η επίσημη δοκιμαστική παρέλαση γι' αυτό πετούσαν μαχητικά αεροσκάφη συν την παρουσία όλων των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων σε τμήμα της Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. Επρόκειτο για ένα σχηματισμό από 3 F-16 και ακολουθούσαν 1 Μιράζ-2000, 2 Φάντομ F-4 και 1 Α-7 Corsair.Και στη συνέχεια ακολουθούσε και ένα Sikorsky-Aegean Hawk του πολεμικού ναυτικού. Αυτά τα ολίγα!

Πάει και η Alitalia από την Θεσσαλονίκη...Μετά την KLM πριν κάποια χρόνια,άλλη μια της skyteam αφήνει την πόλη της Θεσσαλονίκης...