LGSA/CHQ Chania "Ioannis Daskalogiannis"

Re: LGSA/CHQ Chania Ioannis Daskalogiannis

Ή μιλάμε απλά για μια τεράστια "υπερτιμολόγηση", σε κάποιου τη τσέπη! ωστόσο, η συζήτηση πάει σχετικά για οφφ-τοπικ, καθώς δεν έχει απαντηθεί το αρχικό ερώτημα του τι σκοπεύουν να κάνουν.
"Διαπλάτυνσης των ερεισμάτων των άκρων του διαδρόμου προσγείωσης εκατέρωθεν του άξονα και σε μήκος 800 σε κάθε άκρο". ΤΙ σημαίνει λοιπόν 800 (μέτρα φαντάζομαι) διαπλάτυνσης δεξιά και αριστερά του διαδρόμου. Σε τι ωφελεί?

Angel Aviation":1zkqdjd4 said:
Ή μιλάμε απλά για μια τεράστια "υπερτιμολόγηση", σε κάποιου τη τσέπη!

η διαφορα του 948κ με του 948mil ειναι τεραστια δεν γινονται ετσι οι υπερτιμολογησεις... βεβαια θα μου πεις εδω ειναι Βαλκανια...

Αρθρο στην τοπικη εφημεριδα των Χανιων, "Χανιωτικα Νεα" για την (μη) πραγματοποιηση των εργων στο Αεροδρομιο Ι. Δασκαλογιαννης.

http://www.haniotika-nea.gr/index.php?art_id=38938

Πέρασα χτες το απόγευμα για ανεφοδιασμό από Σούδα και άκουσα σε διάστημα 1 ώρας, 3 πτήσεις της Monarch. Απ' όσο γνωρίζω, είναι βρεττανική charter εταιρία. Έχει κανείς πληροφορίες για τα δρομολόγια αυτά?

BTW, μερικές inflight φωτό από την ευρύτερη περιοχή των Χανίων:
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17761
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17760
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17759
gallery/image_page.php?album_id=4&image_id=17758

Λιγουλάκι offtopic, αλλά ορίστε και μερικές φωτογραφίες inflight από το αεροδρόμιο του Μάλεμε.
gallery/image_page.php?album_id=7&image_id=17762
gallery/image_page.php?album_id=7&image_id=17763
gallery/image_page.php?album_id=7&image_id=17764

Charter πτήσεις απο LGW και MAN.

Re:

flightnumber":2sc83hh7 said:
Δυστυχώς η πολυ-αναμενόμενη επέκταση του αεροσταθμού των Χανίων καθώς και η κατασκευή καινούριου πύργου ελέγχου, σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, προβλέπεται να κατασκευαστούν από το 4ο ΚΠΣ!

Να λοιπόν, μετά απο 2 χρονάκια, που το έργο πάει για δημοπράτηση...

Άντε βρέ, αν τους πάρει όσο για τον Διαγόρα, καλή 5ετία :wall: ...

:arrow: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/11/2009_309027

Βρε ΟΑ 701 γατί είσαι τόσο απαισιοδοξος,δεν καταλαβαίνω.. :rolleyes: Δες στην Θεσ/νικη τι γρήγορα που έγινε το νεο τέρμιναλ..στη μακέτα. :wall: Το αληθινό όπου ναναι έρχεται..στο δρόμο είναι...τα τελευταία 7χρόνια.Εξάλλου το καλο πράγμα αργεί να γίνει (δες το μετρό και την υποθαλάσσια).. :rant:

H αλήθεια είναι φίλε Spotterakia ότι σαν να έβαλα λίγα... Μου διέφυγε ο νέος πύργος ελέγχου, που στον Διαγόρα δεν υπήρχε ως έργο...

Όσο για την SKG, θυμάμαι όταν είδα πρώτη φορά εκεί τέρμα δεξιά στο μπάρ μπροστά, την γυάλα με το νέο τέρμιναλ, μου έπεσε ο καφές... Ομορφότατο αρχιτεκτονικό :cool: , για Ελλάδα τουλάχιστον... Ελπίζω σε καμμιά 20ετία :mrgreen: , με τις απαραίτητες επικαιροποιήσεις :mrgreen: :mrgreen: , να το δούμε και εκτός γυάλας...

Περνούσα με το ποδήλατο σήμερα πίσω από το αεροδρόμιο Χανίων, και πέτυχα την προσγείωση της Aegean, δεν είναι όμως αυτή η απορία μου. Ενώ η Aegean προσγειώθηκε στον 29, μια norwegian 10 λεπτά μετά προσγειώθηκε στον 11, καθώς και η ολυμπιακή(αν δεν με απατούσε η έλειψη γυαλιών) στον 11 μερικά λεπτά αργότερα.. Πρώτη ερώτηση: Ο διάδρομος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τον καιρό αλλά δεν είναι δεσμευτικό, μπορεί ο πιλότος να ζητήσει όποιον προτιμάει; (ειδικά αν δεν έχει και ιδαίτερη κίνηση το αεροδρόμιο) ή απλά άλλαξε ο αέρας στα 10 λεπτά αυτά;

2. Σταματημένο είδα ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο είχε μαύρο πτερύγιο πίσω, και δίπλα στο Avro μου φάνηκε αρκετά μεγαλύτερο για να είναι ένα Α320, Β737 αλλά από την άλλη δεν νομίζω να ήταν τίποτε πολύ μεγαλύτερο. Σε γενικές γραμμές έχω δεί το 757 της condor, και πέραν τούτου 2 φορές το 747 της Transaero

Και ενώ είχα φωτογραφική μαζί δεν τόλμησα να βγάλω μπροστά από τους αμερικάνους φωτογραφία.

anyway, αν έχει κανείς κάποια ιδέα θα είμαι ευγνώμων.

ευχαριστώ

Angel Aviation":2eqiuz8i said:
Περνούσα με το ποδήλατο σήμερα πίσω από το αεροδρόμιο Χανίων, και πέτυχα την προσγείωση της Aegean, δεν είναι όμως αυτή η απορία μου. Ενώ η Aegean προσγειώθηκε στον 29, μια norwegian 10 λεπτά μετά προσγειώθηκε στον 11, καθώς και η ολυμπιακή(αν δεν με απατούσε η έλειψη γυαλιών) στον 11 μερικά λεπτά αργότερα.. Πρώτη ερώτηση: Ο διάδρομος που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από τον καιρό αλλά δεν είναι δεσμευτικό, μπορεί ο πιλότος να ζητήσει όποιον προτιμάει; (ειδικά αν δεν έχει και ιδαίτερη κίνηση το αεροδρόμιο) ή απλά άλλαξε ο αέρας στα 10 λεπτά αυτά;

Η επιλογή του εν χρήσει διαδρόμου από τον ΕΕΚ βασίζεται στον άνεμο και στις καιρικές συνθήκες. Μερικές φορές όταν επικρατεί άπνοια οι πιλότοι ζητούν να χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε διάδρομο τους βολεύει. Η τελική απόφαση είναι του ΕΕΚ εφόσον το επιτρέπει η κυκλοφορία. Υποθέτω λοιπόν ότι αυτό συνέβη σήμερα.