STAVROS_ATH":2oc228ii said:
Επειδή τυχαίνει να μένω στην Ελλάδα (σε αντίθεση με σένα από ότι έχω καταλάβει και από άλλα σου ποστ) και να με εξυπηρετεί πρωτίστως το ΕΛΒΕΝ και δευτερεύοντως το Ν.Καζαντζάκης με ενδιαφέρει να υπάρχουν αεροδρόμια σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μου.
Αυτό με το ότι μένω στο εξωτερικό, έχω κάποιες δυσκολίες να το καταλάβω. Δηλαδή έχεις κάποια εντύπωση ότι οι άνθρωποι στο εξωτερικό, έχουν κάποιου είδους μαζοχισμού να πάνε στα 50klm στο CDG ή στο 20 του Ορλί (έχασα πτήση την προηγούμενη βδομάδα καθώς μου πήρε 2 ώρες να πάω με την κίνηση); Ή μήπως τα 55 λεπτα s-bahn που θέλει του Μονάχου; Φυσικά και είναι πολύ ωραίο να είναι στα 5 λεπτά το αεροδρόμιο, αλλά τι να κάνουμε αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις;
Το ότι η Λάρισα δεν έχει δικό της αεροδρόμιο δεν αποτελεί επιχείρημα για να χαίρομαι που το αεροδρόμιο Ηρακλείου μεταφέρεται 40 χιλιόμετρα εκτός πόλης.Εξακολουθείς να κάνεις συμψηφισμούς χωρίς νόημα.Οι Λαρισαίοι(που μένουν στην πόλη και όχι όσοι έρχονται για επίσκεψη) είμαι σίγουρος ότι δε χαίρονται για το ότι δε διαθέτουν δικό τους αεροδρόμιο και το κοντινότερο βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά.
Όχι δεν χαίρονται αλλά καταλαβαίνουν ότι:
α) ο τουρισμός της πόλης είναι κοντά στο μηδέν
β) η τοπική κίνηση δεν μπορεί να κρατήσει αεροδρόμιο (βλέπε Αγχίαλο στα 30χλμ)
γ) δεν υπάρχει σάλιο
Και πέρα από το αεροδρόμιο καθεαυτό που έστω ότι θα μπορούσε με ένα θαύμα να ανακαινιστεί (αν και μάλλον το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο από το να το γκρεμίσεις και να το ξαναχτίσεις), τα σύγχρονα αεροδρόμια σημαίνουν επίσης οδικές προσβάσεις, παρκινγκ, λεωφορεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εμπορικούς χώρους κλπ. Για αυτά δεν υπάρχει χώρος στην σημερινή τοποθεσία.
Όσο για το επιχείρημα με τους ντόπιους τον χειμώνα (που δεν νομίζω ότι στην Κρήτη να αισθάνεται κανείς αποκλεισμένος σαν το Καστελόριζο) και το Ρέθυμνο, τα παρακάτω νούμερα είναι οι αφίξεις το 2016 :
Εξωτερικού: 160.359
Εσωτερικού:46.295 (που φαντάζομαι ένα μεγάλο μέρος αφορά επιβάτες εξωτερικού μετεπιβιβασμένους στην Αθήνα/Μακεδονία).
Αυτό δεν σημαίνει ότι το αεροδρόμιο δεν πρέπει να μεριμνήσει για τους ντόπιους αλλά είναι εύκολα αντιληπτό ότι η κύρια πελατεία του αεροδρομίου είναι τουρίστες (εκτός αν οι Κρητικοί businessmen έχουν εξαπλωθεί μέχρι τα βάθη της Ρωσίας και της Σκανδιναβίας και δεν το καταλάβαμε).