Πολλή κίνηση σήμερα στον Βασιλέα Πύρρο έπειτα από πολλά χρόνια.
Εκτός τις τακτικές πτήσεις από Αθήνα και Λάρνακα που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου.
Έχουμε τα τσάρτερ που πραγματοποιούνται από τις 23 του μήνα από, προς Φρανκφούρτη, κάτι το οποίο συνεχίστηκε σήμερα 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 30 Απριλίου. Ο αερομεταφορέας που τα εκτελεί είναι η Aegean Airlines. Τα αεροπλάνα που εκτελούν τις πτήσεις είναι τα Airbus 320.
Σήμερα πάντως το αεροπλάνο προσγειώθηκε ξημερώματα στις 05:30 από Ηράκλειο για να αναχωρήσει για Φρανκφούρτη στις 06:18 για να αφιχθεί στις 07:36 στην Φρανκφούρτη.
Τα αεροπλάνα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν στις 23 Απριλίου το (SX-DVX) και σήμερα 27 Απριλίου το (SX-DVM), για να δούμε τι θα φέρει και την Δευτέρα αλλά λίγο πολύ τα έχουμε δεί πάμπολλες φορές οπότε δεν είναι και τόσο αξιοσημείωτο.
Γενικώς δεν συνηθίζονται "γαλαταδικες πτήσεις" στα Ιωάννινα για αυτό μου έκανε εντύπωση η σημερινή. Πριν πολλά χρόνια είχανε ξαναγίνει πτήσεις ξημερώματα καθώς τα είχα δει γραμμένα στην ηλεκτρονική σελίδα Σύλλογος Φίλων Αεροπορίας "Απογείωση".
Όμως σήμερα είχαμε μια απρόσμενη επίσκεψη.
Μας επισκέφτηκε η Sprint Air, που εκτέλεσε πτήση τσάρτερ από το Split της Κροατίας.
Το αεροπλάνο που εκτέλεσε την πτήση με κωδικό πτήσης (SNR233/P8233) ήταν το Saab 340A (SP-KPG)
ηλικίας 29.0 χρόνων, πρώτη πτήση 19 Μαίου 1989.
Τέλος το αεροπλάνο θα διανυκτερεύσει στο αεροδρόμιο ως την αναχώρηση του και για αυτό το λόγο μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω να το απαθανάτισω.
https://www.airliners.gr/gallery/displa ... ?pid=25182
ΥΓ.Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που έρχεται Saab 340 στα Ιωάννινα, εκτός και αν κάνω λάθος οπότε ας με διορθώσετε.