LGAV/ATH Athens: Μετάβαση-Μετακίνηση

Αυτά που λές aakunz έχουν μια υπόσταση. Και φυσικά με τα λεγόμενα μου δεν εννοούσα να πληρώνεις 1.4 για μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Θα πρέπει να υπάρχει σύστημα πληρωμής ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανυειείς το οποίο άλλωστε είναι προγραματισμένο να γίνει κάαααποτε (βλέπε ηλεκτρονικό εισητήριο). Φυσικά αν κάνεις απόσταση <1km δεν θα πληρώνεις 0.1 ας πούμε αλλά την ελάχιστη συμμετοχή (π.χ 0.5).
Τώρα όσον αφορά το υπερhub μας,λόγω της σύμβασης με την hotchief όπως προείπε ο imaginas μάλλον κοστίζει παραπάνω στην τραινοσε ή στην αμελ για να σε πάει εκεί. Άρα θα πρέπει να πληρώνουμε αυξημένο κόμιστρο. Αλλά όχι απο 1.4 να πληρώνεις 6 ευρώ, δηλαδή το 5πλάσιο.. Βασικά το εισητήριο του προαστιακού κατέ εμέ θα έπρεπε ήδη να ήταν ακριβότερο,ειδικά στο κομμάτι μαγούλα-αεροδρόμιο. Το ίδιο και για το μετρό. Γενικά θα έπρεπε να υπάρχει και αναλογία ποιότητας μεταφοράς όπως και απόστασης. Δεν είναι λογικό π.χ να πληρώνεις το ίδιο για μια μεταφορά στην πατησίων με το τρόλει 11 π.χ και μια μεταφορά στην αττική με τον προαστιακό(προαστιακός στην ώρα του,χωρίς πρόβλημα κίνησης,ποιότητα εσωτερικού,κτλπ). Όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογίζονται στην τελική τιμή του εσιητηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Βέβαια θα μου πείτε... 'Hellooooo που νομίζεις οτι βρίσκεσε'...

STAVROS_ATH":29a75gh6 said:
Κάποιες τελευταίες παρατηρήσεις για να μη μονοπωλώ το χώρο του forum:
-Όταν αυξήθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων, η μετάβαση στις γραμμές express του αεροδρομίου δε συμπεριλαμβάνονταν στις μηνιαίες κάρτες των 45 ευρώ. Μετά από τεράστια διαμαρτυρία και πιέσεις το μέτρο άλλαξε, κυρίως προς όφελος των εργαζομένων στο ΕΛΒΕΝ.Φαντάζεστε να μη διαμαρτύρονταν κανείς;

Νομίζω πως κάνεις λάθος εδώ. Λίγες μέρες πριν αυξηθεί η τιμή της μηνιαίας κάρτας στα € 45, επειδή είχα ακούσει τις φήμες ότι δεν θα ίσχυε πλέον στα λεωφορεία του αεροδρομίου, ρώτησα διάφορους (εκδοτήρια, οδηγούς γραμμής Χ95 και Χ93, τηλεφωνικό κέντρο ΟΑΣΑ και πήγα και προσωπικά στα γραφεία και ρώτησα και εκεί, και μου είπαν ότι το μόνο που αλλάζει είναι η τιμή και όχι οι όροι και η ισχύς. Επίσης, στις 3 του μήνα που ίσχυσε η αυξημένη τιμή χρησιμοποίησα το Χ93 για αεροδρόμιο και πάλι ο οδηγός δεν είπε τίποτα.

Όσον αφορά την αυξημένη τιμή του εισιτηρίου για τα αεροδρόμια, είναι συνηθισμένο σε πολλά αεροδρόμια του κόσμου. Στο Heathrow που πάω πολύ συχνά, τα Airbus Α2 είχαν αυξημένη τιμή, όπως και τα Heathrow Express/Connect, όπου μάλιστα δεν ισχύουν τα travelcards. Όμως ο υπόγειος έχει το κανονικό εισιτήριο 6ης ζώνης όπου ανήκει το Heathrow, και υπάρχουν και απλά αστικά λεωφορεία που το εξυπηρετούν, άρα ο κόσμος έχει εναλλακτικές. Απλό αστικό υπήρχε και στην Αθήνα από το Κορωπί (νομίζω είχε αριθμό 311;) το οποίο όμως καταργήθηκε λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης.

Επισήμως, τις πρώτες μέρες που οι νέες τιμές τέθηκαν σε ισχύ, η ανακοίνωση έλεγε ότι η κάρτα των 45 ευρώ δεν περιλαμβάνει τα εξπρές του αεροδρομίου.Αυτό γνώριζε και ο κόσμος, αυτό έγραφε και η σελίδα του ΟΑΣΑ. Άλλο τώρα τι ενημέρωση είχαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ ή οι υπάλληλοι του αεροδρομίου εκ των έσω.

Ξέρει κανείς να μας ενημερώσει αν η μόντα με τα ΚΤΕΛ υπάρχει ακόμα; Ρωτάω γιατί την Παρασκευή (και την Πέμπτη) έχει πάλι απεργία στα ΜΜΜ.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231132697

Είναι και ο Προαστιακός μέσα;

(Έχω χάσει το μέτρημα στα πόσα έχω δώσει για ταξί τα 2 τελευταία χρόνια :rolleyes: )

Ο Προαστιακός δεν είναι μέσα (ακόμη), αλλά αν τελικά δεν απεργήσει και σκοπεύεις να τον χρησιμοποιήσεις να ελέγξεις για τυχόν καθυστερήσεις/ακυρώσεις δρομολογίων (λόγω της νεροποντής υπήρχαν βλάβες στο δίκτυο).

Επίσης, για το τυπικό του πράγματος μόνο οι εργαζόμενοι στις Ο.ΣΥ. (λεωφορεία/τρόλευ) έχουν επιβεβαιώσει (έως αυτή την ώρα) τη 48ωρη απεργία. Για τις ΣΤΑ.ΣΥ. (ΗΣΑΠ/ΜΕΤΡΟ/ΤΡΑΜ) αναμένεται να επιβεβαιωθεί έως αύριο το μεσημέρι.

Ο Προαστιακός θα λειτουργεί την Παρασκευή, έχει κάποιες ματαιώσεις δρομολογίων που οφείλονται όμως σε τεχνικούς λόγους και δεν σχετίζονται με απεργίες.

Δεν ξέρω αν τα ΚΤΕΛ κάνουν ακόμα την "πατέντα", όμως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υφιστάμενα δρομολόγια ΚΤΕΛ με ανταπόκριση στην Ραφήνα ή στο Μαρκόπουλο για να μετακινηθείς μεταξύ κέντρου και αεροδρομίου. Για αυτά, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν ΟΑΣΑ, κανέναν ταρίφα και γενικά κανέναν απεργό.

Αν μπεις στην ιστοσελίδα των ΚΤΕΛ έχει ακριβώς τις ώρες αναχωρήσεων, οπότε μπορείς να βρεις ποιος συνδυασμός (μέσω Μαρκοπούλου ή μέσω Ραφήνας) εξυπηρετεί καλλίτερα.

Σωστά τα είπες panos81c. Υπήρχε μια κυρία (η οποία μάλιστα μιλούσε - εκτός των άλλων - και γαλλικά :great:) στις πληροφορίες έξω από το τσαντίρι του ΟΑΣΑ: εκεί εξηγούσε σε μια άμοιρη τουρίστρια το δρομολόγιο ΔΑΑ-Μαρκόπουλο-Πεδίο Άρεως- Σούνιο (με ανταποκρίσεις) ...:? :? Εγώ νοίκιασα ένα από τα τελευταία αυτοκίνητα, έκαναν και αναβάθμιση που δεν τους είχε μείνει τίποτα και η λυπητερή αύριο - μαντεύω κανένα 80αρι όλα μέσα, όσο δηλαδή και το αεροπορικό της Air France :twisted:

Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να παω απο το ΙΚΕΑ στην είσοδο του αεροδρομίου με τα ποδια?

Μπορείς αλλά και μακριά είναι αλλά κυρίως δύσκολο λόγω του ότι πρέπει να περπατήσεις στην Αττική οδό που ενώνει Ικεα και Terminal, χωρίς πεζοδρόμιο ή χώρο για πεζούς. Δε θα στο συνιστούσα.