LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς με το προσωπικό στον έλεγχο.Σε άλλα αεροδρόμια είναι χειρότεροι,όπως οι Πολωνοί στον έλεγχο του Termninal 2 της Κρακοβίας που χρησιμοποιείται για τα εσωτερικά δρομολόγια.Τέτοιο απαξιωτικό ύφος δεν έχω ξαναδεί...Και χωρίς λόγο κι αιτία...

Προσωπικά έχω τύχει άπειρες φορές 1-2 στραβωμένους είτε εδώ είτε στο εξωτερικό χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία, αλλά να πετύχεις τους 4-5 απ΄τους 7-8 που ήταν γύρω απ΄τη συγκεκριμένη πύλη/αψίδα να γουρουνιάζουν (και λίγα λέω) πάει πολύ, ειδικά όταν συνοδεύεσαι από βρέφη και όλο το νοικοκυριό που πάει μαζί. Anyway, μεμονωμένο περιστατικό εύχομαι να μου συνέβη...

Me πτηση απο Κρακοβια για Αθηνα, εχοντας καποια πειρα στον αεροπορικο τομεα και σαν επιβατης αλλα περισσοτερο σαν εργαζομενος, οταν ημουν εκει ειδα κατι περιεργο κατω απο τα καθισματα στον τερματικο σταθμο ειδοποιησα την εκει εταιρεια? ασφαλειας και αρχισαμε τα νοηματα κανενας μα κανενας δεν μιλουσε αγγλικα, καλα σκεπτομαι που να ειναι κατι σοβαρο θα πρεπει να ξερω απο σκιτσο και να κανω βιβλιαρακι κινουμενων σχεδιων για να συννενοηθω , ενω εδω στα δικα μας αεροδρομια οι περισσοτεροι μιλουν αγγλικα αρκετα καλα εως και αριστα.... το μονο παραπονο ειναι το παρκιν και το ακριβο εισιτηριο στον προαστιακο με τα σουπερ βρωμικα βαγονια....και τους σταθμους που θυμιζουν εγκαταληψη ....

Δεν ξέρω πότε πήγες στην Κρακοβία,αλλά έχω επισκεφτεί την πόλη δύο φορές.Η πρώτη σε ταξίδι δύο ημερών με τη LOT απευθείας πτήση,και η άλλη πριν ένα μήνα μέσω Βαρσοβίας (WAW-KRK-WAW αεροπορικώς) με την Α3.Την πρώτη φορά στον T1 και τη δεύτερη στον T2.Η ασφάλεια μιλούσε μια χαρά Αγγλικά όλες τις φορές.Και απ΄ότι είδα δεν είναι ιδιωτική εταιρεία αλλά αστυνομικοί.

ούτε κουβέντα βέβαια για τα πολύ υψηλά τέλη , με μεγάλη διαφορά απο τα "κρατικά" αεροδρόμια... ενώ τα ποσοστά αύξησης κίνησης για τα οποία καυχιέται ο συντάκτης, είναι πολύ μικρότερα απο το μέσο όρο αύξησης που έχουν τα "κρατικά" περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα δούν ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά μέσα στο καλοκαίρι... νησίδες πρόσβασης Internet στο "κερδοφόρο" Ελ. Βεν. , τη στιγμή που τα "άθλια", "τριτοκοσμικά" και ότι άλλο αεροδρόμια της περιφέρειας, τουλάχιστον τα μεγάλα, προσφέρουν εδώ και χρόνια Wifi σε ολους τους χώρους και χωρίς χρονικό όριο, εντελώς δωρεάν και χωρίς τυμπανοκρουσίες !!!

satcorfu":36k207rw said:
τουλάχιστον τα μεγάλα, προσφέρουν εδώ και χρόνια Wifi σε ολους τους χώρους και χωρίς χρονικό όριο, εντελώς δωρεάν και χωρίς τυμπανοκρουσίες !!!

Και όχι μόνο τα μεγάλα....Ο Terminal 2 στην Κρακοβία είχε δωρεάν ίντερνετ,και πρίζα για τον φορητό,όση ώρα και αν περίμενες,και με εξαιρετική ταχύτητα.

Και το ΑΤΗ έχει ασύρματο ίντερνετ 1ώρα δωρεάν, όταν το Παρίσι CDG έχει 15λεπτά (έλεος με αυτή την γυφτιά) και το Μόναχο μηδέν. Πέρα από το κόστος που είναι πραγματικά ακριβό, δεν νομίζω ότι το αεροδρόμιο δημιουργεί προβλήματα στους επιβάτες του και το ρεπορτάζ του Economist, δεν πρέπει να το παίρνουμε και πολύ τοις μετρητοίς...Ιδιαίτερα όταν επίκειται η πώληση του ποσοστού του δημοσίου. Το θέμα με τον κλιματισμό το αφήνω ασχολίαστο και αυτό με τις αερογραμμές είναι κατανοητό ότι συνδέεται άμεσα με την γενικότερη κατάσταση στην χώρα μας. Σε λίγο θα μας πει ο Economist ότι θα πετούσε και η ΑΝΖ αν ήταν 3Ε φτηνότερο κατ´άτομο.

Η εμπειρία μου είναι θετική και ας πληρώνω μερικά Ευρώ παραπάνω (από να πετούσα σε κοτέτσια που οι ουρές φτάνουν έως έξω και που οι στέγες στάζουν). Είναι ίσως δε, ο μόνος οργανισμός που το Δημόσιο εμπλέκεται και που αν στείλεις email θα λάβεις απάντηση σε αυτό που ρωτάς ή για αυτό το οποίο παραπονιέσαι - εγώ το είχα κάνει όταν μετά από ένα 300αρι στα ταξί λόγω απεργιών των ΜΜΜ, βρέθηκα να μην έχω ούτε ταξί για να πάω Αθήνα...Και μου εξήγησαν πολύ ευγενικά ότι το άνοιγμα της αγοράς δεν περνάει ακριβώς από τα χέρια τους... Αλήθεια, υπάρχουν τίποτα νέα από εκεί;

Αυτό που λείπει από το LGAV είναι ένα μπαλκόνι για planespotting.Ας βάλουν και ένα εισιτήριο της τάξης των 3€,θα άξιζε!Μια χαρά αεροδρόμιο είναι,και σίγουρα καλύτερο π.χ από της Φρανκφούρτης που προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου.Για το κόστος των υπηρεσιών του δεν έχω άποψη διότι δεν ξέρω κόστη,κλπ κλπ.Το γεγονός των λίγων πτήσεων δεν είναι μόνο θέμα αεροδρομίου,αλλά γενικότερης πολιτικής της χώρας.Η οικονομική κατάσταση,τα επεισόδια στην Αθήνα με τις διαδηλώσεις κλπ,σίγουρα δημιουργούν έναν αρνητικό αντίκτυπο στην κίνηση.Η Αθήνα θα μπορούσε να γίνει ένας κόμβος Ασίας-Ευρώπης-Αμερικής,και γι΄αυτό δεν αρκεί μόνο χαμηλά τέλη στο αεροδρόμιο,ίντερνετ και κλιματισμός,αλλά γενικότερη πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση.

imaginas":1r1ywyxu said:
Αυτό που λείπει από το LGAV είναι ένα μπαλκόνι για planespotting.

To αστειο της υπόθεσης, είναι ότι το LGAV ΕΧΕΙ μπαλκόνι planespoting (τουλαχιστον έχει την αντιστοιχη πινακίδα). Αριστερά της Ελιάς , δίπλα στα MD είναι το εκκλησάκι του LGAV. Αν μπαίνοντας στο χώρο αυτό, κοιτάξετε δίπλα στην πόρτα, θα δειτε μια πολύ όμορφη ταμπελίτσα "OBSERVATION DECK"....

Tα λόγια ειναι περιττά.