LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGAV/ATH Athens Eleftherios Venizelos (Αποψεις και νεα)

Τα "πρότυπα ασφάλειας αεροδρομίων" που αναφέρετε δεν απαγορεύουν τη δημιουργία deck στην Ελλάδα. Τώρα, το αν αυτό κρίθηκε συμφέρον ή ασύμφορο να γίνει είναι μια άλλη ιστορία.

Δεν ξερω εαν ειμαι στο σωστο θεμα αλλα επειδη εδω μεσα οι περισσοτεροι ειστε γνωστες του χωρου γενικοτερα θα ηθελα σας παρακαλώ εαν μπορει καποιος να μου λυσει μια απορία.Σημερα ταξιδευε συγγενικό μου προσωπο με την πτηση της Aeroflot από Μοσχα με τελικο προορισμό την Θεσσαλονίκη μεσω Αθηνων.
Στα duty free της Μόσχας αγόρασε 1 μπουκαλι vodka της το συσκευασαν οπως ειθισται και δυστυχως της το κατεσχεσαν εδω στο check point της Αθήνας.
Επικοινωνησα με τις πληροφοριες του αεροδρομίου με συνδεσαν με μια υπάλληλο η οποία ουτε λιγο ουτε πολύ μου ειπε οτι ετσι ειναι το σωστο γιατι ερχεται από χωρα εκτος Ευρωπαικής Ενωσης!!!!Ισχυει οντως κατι τετοιο γιατι μου φαινεται υπερβολικό.με αυτο το σκεπτικο δεν πρεπει να πουλανε τα καταστηματα duty free τιποτα σε επιβατες που ταξιδευουν εκτος ΕΕ.Παντως οσες φορες εχω ταξιδεψει εγω σε χωρες εκτος ΕΕ και ειναι πολλες οποτε ειχα alcoohol ποτε δεν μου το κρατησαν στον τοπο τελικου προορισμου.Εαν καποιος γνωριζει θα ηθελα να μαθω τι ισχυει πραγματικά.Ευχαριστώ

μήπως δε είχε σφραγίσει την σακούλα?

Ο κανονισμός περί απαγόρευσης μεταφοράς υγρών στη καμπίνα που εφαρμόζεται στο ΕΛ. ΒΕΛ. είναι Ευρωπαϊκός Κανονισμός και καλύπτει με προδιαγραφές ασφαλείας τα συγκεκριμένα προϊόντα από την στιγμή αγοράς τους από τον προμηθευτή, την μεταφορά και φύλαξη τους καθώς και την διάθεση τους στο επιβατικό κοινό. Πέραν των ευρωπαϊκών χωρών υπάρχουν διεθνή αεροδρόμια όπως πχ του SIN όπου έχουν υιοθετήσει τις συγκεκριμένες διαδικασίες και τα προβλεπόμενα υγρά γίνονται δεκτά. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το αεροδρόμιο της Μόσχας οπότε επιβάτες οι οποίοι δεν έχουν τελικό προορισμό την ATH αλλά είναι μετεπιβιβαζόμενοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα εκτός αν έχουν τρόπο να τσεκάρουν κάποια επιπλέον αποσκευή ή ενδεχομένως να κάνουν την όποια ιδιαίτερη συνεννόηση με την αεροπορική τους εταιρεία.

Σας Ευχαριστω πληρως κατανοητό.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε πρόσληψη συμβούλου που θα αναλάβει το ζήτημα αποκρατικοποίησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Βάσει άρθρου της εφημερίδας Αξίας (2/10/10)
Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να φέρει οφέλη για το Δημόσιο χωρίς βέβαια να αφήσει παραπονεμένους τους Γερμανούς. Ως γνωστόν στον ΔΑΑ το Δημόσιο διατηρεί ποσοστό 55% ενώ ποσοστό 40% κατέχει η Hochtief. Η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση της σύμβασης παραχώρησης που υπεγράφει το 1995 πέραν των 30 ετών. Εξέλιξη που θα εξασφαλίσει οικονομικό όφελος για την κυβέρνηση και παράλληλα θα ικανοποιήσει και το αίτημα των Γερμανών. Παράλληλα προσανατολίζεται στην εξερεύνηση στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, με το Δημόσιο και τους Γερμανούς να παραχωρούν ίσως κάποιο ποσοστό και οι δύο ταυτόχρονα. Από εκεί και πέρα μένει να φανεί εάν περιλαμβάνει και την σκέψη, την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει, και αρχίσουν να γίνονται έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο. Νομίζω ότι πολύ σύντομα η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου που το 2009 μετακίνησε 16,23 εκατ. επιβάτες σε 210.147 μετακινήσεις αεροσκαφών (αν και υπάρχει μια πτωτική τάση από το 2007 που ήταν 16,54 εκατ. επιβάτες σε 205.295 μετακινήσεις αεροσκαφών), έχει φτάσει τα κατασκευαστικά όρια (της πρώτης φάσης) των 16 εκατ. επιβατών του αεροδρομίου και ποιος ξέρει πότε θα αρχίσει η δεύτερη φάση που θα το φτάσει τα 21 εκατ. επιβάτες τον χρόνο.
Καλό θα ήταν να μην φτάσουμε τα επίπεδα του Ελληνικού όπου δεν γινόντουσαν επενδύσεις και με παραπήγματα λέγαμε ότι είχαμε αεροδρόμιο. Θυμάστε την αίθουσα αφίξεων του Ελληνικού; Η Olympic Airways πετούσε σε 5 ηπείρους αλλά σε προσγείωνε σε κάτι μεταξύ διαδρόμου; Τσίγκινο κατάλυμα; Όχι ότι έφταιγε η Olympic Airways, αλλά η ραθυμία του Ελληνικού κράτους. Ας ελπίσουμε τώρα που φαλίρισε θα κινηθεί ποιο γρήγορα.

Re: LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos"

Υπάρχει drop-off counter της Austrian που να λειτουργεί από νωρίς το πρωί ή πρέπει να περιμένω να ανοίξει το check-in της μεσημεριανής πτήσης για Βιέννη; Αν ναι και αφήσω την αποσκευή μου στο drop-off από νωρίς, υπάρχει περίπτωση να μπλεχτεί και να πάει άλλου; :oops:

Το βραδάκι ανεβαίνω ΑΤΗ αλλά τώρα είδα ότι μετρό γιόκ στον Βενιζέλο λόγω απεργίας του ΟΣΕ :banana: . Πρέπει να πάω Αμπελόκηπους οπότε Χ95 και κάθοδος στην Εθνικής Αμύνης για μετρό ή να πάρω λεωφορείο απο Βενιζέλο για Πλακεντίας (θα υπάρχει τέτοιο σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ λόγω της απεργίας) κι απο εκεί μετρό? Suggestions?

ΥΓ
Μήπως να πάρω ταξί να ησυχάσω? Θα σέρνω και 2 βαλίτσες... :rant:
ΥΓ2
Ευχαριστώ προκαταβολικά για βοήθεια/συμβουλές :great:

Σήμερα πήγα ΑΤΗ από Αμπελόκηπους: περπάτησα 10λ και βγήκα Μεσογείων και το Χ95 όπως πάντα στην ώρα του. Μπορείς να πάρεις Χ95 και να αλλάξεις Νομισματοκοπείο για Μετρό αλλά αν κατεβαίνεις έτσι και αλλιώς Στάση Αμπελόκηποι του Μετρό , πάρε το Χ95 σερί εως τον Γαλαξία στο τρίγωνο του διαβόλου (εξαρτάται που θες να πας Αμπελοκήπους). Αν δεν την παλέυεις με τις βαλίτσες, πάρε Χ95 και μετά ταξί αλλά στο κέντρο, θα σώσεις 20-30Ε...

Από το Αεροδρόμιο μέχρι και το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, το μετρό χρησιμοποιεί τη γραμμή του ΟΣΕ, εξ ου και δεν θα μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια στο συγκεκριμένο τμήμα (ας πούμε ότι είναι "φιλοξενείται"). Το μετρό λειτουργεί κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο των γραμμών 2-3 (πλην του ανωτέρω προαναφερθέντος τμήματος, το οποίο δεν ελέγχεται από την ΑΜΕΛ αλλά από τον ΟΣΕ).