LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: LGAV/ATH Athens Eleftherios Venizelos (Αποψεις και νεα)

STAVROS_ATH δεν νομίζω ότι γίνεται 1-2 φορές το χρόνο απεργία στην Αθήνα, μάλλον 1-2 φορές τον μήνα..και δεν νομίζω ότι είναι αρνητικό να έχεις παραπάνω επιλογές, ακόμα και αν αυτές είναι ακριβότερες. Τυχαίνει να παίρνω το Χ95 ξημερώματα και επειδή είτε δεν έχει μετρό είτε επειδή είναι αυτό ακριβότερο, είναι γεμάτο από υπαλλήλους του ΑΙΑ/αεροπορικών και ταξιδιώτες η πλειοψηφία των οποίων είναι όρθιοι. Οι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν φυσικά EasyBus ή Terravision αλλά εγώ θα το κάνω όπως και αυτός που έχει 1 παιδί μαζί του.Τα ΜΜΜ είναι πραγματικά πολύ καλά για τον ΑΙΑ αλλά έστω και αυτή την μια μέρα του μήνα ή του χρόνου, χιλιάδες επιβάτες μένουν χωρίς εξυπηρέτηση και με μια πολύ άσχημη εικόνα.

Τώρα για την τιμή, το 1Ε που λες δεν ανταποκρίνεται στις εντός πόλης διαδρομές έτσι και αλλιώς αφού η Αθήνα δεν έχει σύστημα με ζώνες, εντός αστικού ιστού...αυτό που γίνεται είναι ότι η επαρχία σπονσοράρει το εισητήριο των Αθηναίων, μέσα από φόρους που δεν έχουν αντίκρισμα για αυτούς - νομίζω ότι είναι άδικο να πληρώνει η κοινωνία με τους φόρους της τα ταξίδια άλλων. Επίσης το λεωφορείο αεροδρομίου χρησημοποιεί δρόμο με χρέωση εισόδου (Αττική Οδό) και ιδιωτικό πάρκινγκ όπως λες, αν και δεν ξέρω αν πράγματι χρεώνεται.Σε κάθε περίπτωση τα αεροδρόμια (και οι εταιρείες που λειτουργούν ως χρήστες) χρεώνουν ένα premium σε όλο τον κόσμο είτε στις συγκοινωνίες (που στον δημόσιο ΟΑΣΑ των 3,4Ε μάλλον δεν υπάρχει) είτε στους καφέδες και στο πάρκινγκ για να παραμένουν ανταγωνιστικές στο (διεθνές) επίπεδο των υπηρεσιών από την μία και για να κερδίζουν χρήμα από το εκάστοτε μονο/ολιγοπώλιο τους από την άλλη. Αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι και δικαίωμα της εταιρείας στην αγορά, όπως αντιστοίχως και η απεργία της ΓΣΕΕ.

Φοβάμαι ότι αν αποκτήσουμε περισσότερες επιλογές για μετάβαση στο Ελ.Βεν. τότε αυτομάτως και τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ θα προσαρμοστούν(προς τα πάνω).Λόγου χάρη το μετρό αν θυμόμαστε είχε ξεκινήσει 8 ευρώ.Αλλά ακόμα και το σύστημα της κλιμακωτής χρέωσης να ισχύσει-περίπτωση easybus-δε νομίζει να συμφέρει τον καταναλωτή.Οι περισσότεροι, εκτός αν τα κλείνουμε και αυτά 2 μήνες πριν, θα πληρώνουμε 8 ευρώ για μία διαδρομή των 45 λεπτών με λεωφορείο.
Αυτό που λέμε πάντως για το ολιγοπώλιο των αεροδρομίων και τις τιμές που διαμορφώνουν δεν ισχύει σε άλλα ελληνικά αεροδρόμια, πχ SKG ή HER όπου η τιμή είναι normal.

Πωλείται ο Βενιζέλος???
Απο Το Βήμα:
...Παράλληλα, μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πώληση της ΔΕΠΑ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ...

Έχει ξανακουστεί αυτή η περίπτωση :?: :?: :?: Δεν θυμάμαι κάτι :roll: ...

Φιλε Flesland την καλησπερα μου

Λιγο ποιο πανω ειχες γραψει κατι που με πειραξε πολυ "λόγω της απεργίας του έθνους"

Εχε υποψιν λοιπον το Εθνος ειμαστε ολοι εμεις που πληρωνουμε τα σπασμενα για καποιους αλλους που παραμενουνε αφαντοι και δεν πανε στην φυλακη.
Εγω λοιπον το Εθνος που λες ειμαι 29 ανεργος στο ταμειο ανεργιας και χωρις μελλον για δουλεια εντος Ελλαδος μιας χωρας που οσο να την αγαπω με κανει να την μισω
Θα σε παρακαλουσα λοιπον να σεβεσαι οποιον κανει παεργια και να προσεχεις τι γραφες στο φορουμ χωρις να εχω κατι μαζι σου
Εσυ δεν εχεις πωτε διεκδικησει δικα σου δικαιωματα για να καλυτερεψεις την ζωη σου?
Σε παρακαλω ανακαλεσε το....

OA701":3awlrw8c said:
Πωλείται ο Βενιζέλος???

To νεότερο που βρήκα είναι απο την Ημερησια
Ειδικά για το ΔΑΑ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παράταση της άδειας εκμετάλλευσης στη Hochtief, διαδικασία που θα μπορούσε να αποφέρει άμεσα μερικές εκατοντάδες ευρώ :roll: στο Δημόσιο, όπως χαρακτηριστικά λέει κυβερνητικό στέλεχος. Για τον σκοπό αυτό, θα προσληφθεί οίκος που θα κάνει αποτίμηση, ενώ ήδη υπάρχει μια σχετική προμελέτη. Σε δεύτερο χρόνο θα μπορούσε να αναζητηθεί και ένας ακόμη επενδυτής, με την πώληση ποσοστών ταυτόχρονα από το Δημόσιο και τη Hochtief. Ο νέος επενδυτής θα έχει παθητικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν θα συμμετέχει στη διαχείριση και θα είναι μακροπρόθεσμος.

Ίσως να είναι και για καλό, απ' την άποψη ότι οι Γερμανοί, κρατώντας το για παραπάνω χρόνια, προσεγγίσουν και loco... Λέμε τώρα...

OA701":2r0ew7td said:
μερικές εκατοντάδες ευρώ :roll:
Χαχαχα!!!Οχι δεν ειναι λαθος...Καλα τα λεει ο ποιητης... Μερικες εκατονταδες ευρω θα μπουν στα ταμεια...Τα αλλα θα πανε στις μιζες... :twisted:

SX-Petros":3bz33qhy said:
Φιλε Flesland την καλησπερα μου

Λιγο ποιο πανω ειχες γραψει κατι που με πειραξε πολυ "λόγω της απεργίας του έθνους"

Εχε υποψιν λοιπον το Εθνος ειμαστε ολοι εμεις που πληρωνουμε τα σπασμενα για καποιους αλλους που παραμενουνε αφαντοι και δεν πανε στην φυλακη.
Εγω λοιπον το Εθνος που λες ειμαι 29 ανεργος στο ταμειο ανεργιας και χωρις μελλον για δουλεια εντος Ελλαδος μιας χωρας που οσο να την αγαπω με κανει να την μισω
Θα σε παρακαλουσα λοιπον να σεβεσαι οποιον κανει παεργια και να προσεχεις τι γραφες στο φορουμ χωρις να εχω κατι μαζι σου
Εσυ δεν εχεις πωτε διεκδικησει δικα σου δικαιωματα για να καλυτερεψεις την ζωη σου?
Σε παρακαλω ανακαλεσε το....

SX-Petros το οτι εγώ ή εσύ διαφωνούμε με κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει ο ένας ή ο άλλος να ανακαλέσει για κάτι. Και εγώ άνεργος θα ήμουν αλλά τελικά κατέληξα μετανάστης, καλώς ή κακώς. Αν όμως θες την γνώμη μου, δεν σέβομαι καμιά απεργία καρεκλοκένταυρων, βυσμάτων και απεργών ανάλογα με το ποιός είναι στην κυβέρνηση..Έθνος είναι και αυτοί και οι 'άφαντοι', μην σου διαφεύγει...

Αν κάποιοι απεργούν δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία (τραγική διαπίστωση τον τελευταίο μήνα..) και ούτε ότι οι υπόλοιποι πρέπει να πληρώνουν με χαρά έξτρα ξενοδοχεία, ταξί κτλ..

Αλλάζει χέρια ο ΑΙΑ?

Ενδιαφέρουσα ειδησούλα απο Αυστραλία μεριά. To Αυστραλιανό Ταμείο Υποδομών (AIF), μικρομέτοχος και συνεταίρος της Hochtief στον ΑΙΑ, φέρεται να καλοβλέπει το 55% των μετοχών που κατέχει η ελληνική κυβέρνηση και είναι υπο παραχώρηση.
Επίσης, φημολογείται ότι τον ΑΙΑ καλοβλέπουν και Καναδέζικα συνταξιοδοτικά ταμεία...

:arrow: Hellenic Business News

και απ' την Αυστραλία
:arrow: Herald Sun

Το Ελευθέριος Βενιζέλος θα παραμείνει υπό Γερμανικό μάνατζμεντ μέχρι το 2046 (2026+20 ακόμα χρόνια παράταση της σύμβασης εκμετάλλευσης από την Hochtief). Είναι βέβαιο. Α, OA701, μόλις είδα το τελευταίο πόστ σου και έκανα edit σε αυτό. Την ιδια πληροφορία παραθέσαμε στην ουσία! :great:

Σύμφωνα με την (κλειδωμένη) Ναυτεμπορική:
Την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Ατλάντα για το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines και Air France KLM, με τα δρομολόγια να επεκτείνονται από τέσσερις φορές την εβδομάδα σε καθημερινή βάση.

Υπάρχει δλδ περίπτωση να δούμε ΑΤΗ-ΑΤL με AF/KLM???