LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Το διάβασα και εγώ το άρθρο του Orban και προσπαθούσα να καταλάβω τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης αλλά εγκατέλειψα γρήγορα μιας και μου φάνηκε λίγο πολύ μούφα ;)
Βρε άσε τους έρμους τους ΟΛΜΕτζήδες, έχουν πέσει με τα μούτρα στην σκάφη και πλένουν τις καφίγιες για την επόμενη εξόρμηση.

Το αστείο είναι (εκτός από τα τέσσερα θαυμαστικά σας) ότι η AviAlliance GmbH ανήκει εξ ολοκλήρου σε καναδικό fund και δεν είναι γερμανική. Μπορείτε να ηρεμήσετε. :mrgreen:
Τρία είναι τα θαυμαστικά. Μη διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα!!1!
Α, επίσης, το Ηράκλειο είναι ακόμα σε περήφανα, χέρια, ελληνικά!

Φαντάζομαι οτι αυτο που έγραψα "οτι εγκρίθηκε απο την Ε.Ε η εξαγορά" δεν φάνηκε να σταματάει τους παραπάνω φίλους απο το να σπεύσουν να με "βάλουν στη θέση μου", καθώς δεν ειμαι ενημερωμένος...και όμως.. μπορεί να γνωρίζαμε την ενέργεια που ειχε γίνει, αλλά η έγκριση της Ε.Ε, που ειναι προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών, εγινε μόλις πριν λιγες μέρες... κατι που δεν γράφτηκε πουθενά σε ελληνικά ΜΜΕ... η κάνω λάθος ???
και πράγματι η AviAlliance ειναι καναδικών συμφερόντων, αλλά γνωρίζαμε την PSP Investments μέχρι χτές ώς μέτοχο του AIA και ο τίτλος του άρθρου ελεγε άλλα.. χαίρομαι πάντως που υπάρχουν συντρόφια που αντιδρούν άμεσα !!!

Και κάπως έτσι τέλειωσε και ο Νοέμβριος...σύνολο 26,314,074 επιβάτες

Attachments

• Pax_Traffic_November_2023_ENG_page-0001.jpg
    Pax_Traffic_November_2023_ENG_page-0001.jpg
    289,2 KB · Προβολές: 48
Νομίζω φαίνεται και με eye-test η πολύ αυξημένη κίνηση του αεροδρομίου, το τελευταίο ΣΚ του Νοεμβρίου, Σάββατο πρωί ο έλεγχος για εντός Σένγκεν είχε κόσμο καλοκαιριού, random Σαββατοκύριακο, χωρίς αργίες, χειμωνιάτικο. Πιστεύω πως φέτος βοήθησε και ο υπερβολικά ήπιος καιρός ώστε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος έστω και με ΠΣΚ. Επίσης έκαναν ένα rebounding τα επαγγελματικά ταξίδια, που το 2022 ξεμύτισαν σιγά σιγά και τώρα μπαίνουν σε ρυθμό ξανά, περισσότερες συναντήσεις με πελάτες, περισσότερα συνέδρια ξανά κ.ο.κ.

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το έτος 2023 κατέγραψε το αεροδρόμιο της Αθήνας καθώς τον Δεκέμβριο διακινήθηκαν 1.859.589 επιβάτες. Συνολικά το 2023 διακινήθηκαν 28.174.150 επιβάτες σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση 24% σε σχέση με το 2022 και 10.2% σε σχέση με το 2019!

Πηγή: https://www.aia.gr/userfiles/675393...96a3d7f12/Passenger-Traffic_december-2023.pdf

Καταπληκτικό! Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει το αεροδρόμιο εκτιμάται τόσο από το επιβατικό κοινό όσο και από τους ενοίκους και χρήστες του. Στην τελευταία μου επίσκεψη κύλησαν όλα ομαλά, αν και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στον τομέα της ποιότητας του αέρα (ειδικά τα λεωφορεία ήταν αρκετά παλιάς ίσως τεχνολογίας και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι για εμένα αισθητοί), μερικές πινακίδες θα μπορούσαν να ανανεωθούν, η άσφαλτος επίσης, το επίπεδο ασφάλειας αποδεκτό αλλά σίγουρα γίνεται καλύτερα. Στα θετικά η γενικά πολύ φιλική ατμόσφαιρα, ο γρήγορος, αποτελεσματικός και επαγγελματικός έλεγχος και οι σύντομες αποστάσεις. Γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορεί να δεχτεί;

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το έτος 2023 κατέγραψε το αεροδρόμιο της Αθήνας καθώς τον Δεκέμβριο διακινήθηκαν 1.859.589 επιβάτες. Συνολικά το 2023 διακινήθηκαν 28.174.150 επιβάτες σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση 24% σε σχέση με το 2022 και 10.2% σε σχέση με το 2019!

Πηγή: https://www.aia.gr/userfiles/675393...96a3d7f12/Passenger-Traffic_december-2023.pdf

Επέκταση του αεροσταθμού ΧΘΕΣ!

Θετικά μπήκε το 2024, με τον Ιανουάριο να σημειώνει αύξηση 10.4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023 - 1,602,499 επιβάτες συνολικά διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Βλέπω 30 εκατομμύρια φέτος με αυτούς τους ρυθμούς! :great:

10.7% δε λέει; πάντως ευοίωνες οι προοπτικές, μακάρι να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους στόχους.