Λεύκωμα "50 χρόνια ΟΑ"

• Thread starter Thread starter airbug
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σόρι που επαναφέρω το θέμα μετά από τόσους μήνες αλλά μόλις τον περασμένο μήνα το μελέτησα και εγώ.

Έχει απίστευτα λάθη στο κείμενο, τις λεζάντες, τα πρόσωπα κλπ. Όχι μόνο το Yak 40 που μεταμορφώθηκε σε λίαρ τζετ, πρόσωπα που δεν γράφει ποιοι είναι, φωτό χωρίς λεζάντες («πού να ψάχνουμε τώρα, ρίξτη εκεί να τελειώνουμε»), μέχρι και η φωτό του Πιερ Καρντέν που...δεν είναι ο Πιερ Καρντέν!

Επιπροσθέτως (και αυτό είναι το σημαντικότερο), δεν αναφέρει πουθενά ποιοι είναι οι φωτογράφοι όλων αυτών των φωτογραφιών (εντελώς απαράδεκτο, εκτός από παράνομο φυσικά).

Βέβαια, εδώ οι τύποι έκλεψαν φωτό από το Ίντερνετ. Στο credit των φωτό θα ήταν τυπικοί?

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω προσωπικά τόσο με αεροσυνοδό της ΟΑ επί 28 χρόνια όσο και με τον ίδιο τον φωτογράφο πολλών από τις φωτό του λευκώματος. Και οι δύο μου δήλωναν έκπληκτοι από το πόσο βάναυσα χειρίστηκαν το υλικό οι υπεύθυνοι (πολιτιστικός σύλλογος σου λέει μετά) και πόσο «φωνάζει» το όλο πρότζεκτ από ασχετοσύνη.

Τα παιδιά εδώ που τους έκλεψαν τις φωτό πώς αντέδρασαν? Είχατε καμία επικοινωνία?

Δεν έχω ακούσει πώς αντέδρασε ο ΠΟΛΚΕΟΑ στο κράξιμο. Υποψιάζομαι με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο επιμελήθηκαν (α-μελήθηκαν μάλλον) το λεύκωμα: με αμέλεια.

Αυτοί είναι οι ίδιοι τύποι που θα φτιάξουν αεροπορικό μουσείο, ε? Οι ίδιοι που «συντηρούν» και «προσέχουν» τα αεροσκάφη στο LGAT, ε? Χμμμ.

Απλώς δεν αντέδρασαν. Αλλά μη νομίζεις, καλώς ή κακώς δεν υπήρξε γενικευμένο "κράξιμο". Μόνο ό,τι γράφτηκε σ' αυτό το φόρουμ. Το "λεύκωμα" αυτό άλλωστε διατίθεται μόνο απευθείας από το ΠΟΛΚΕΟΑ. Είναι...περιορισμένης κυκλοφορίας :roll:

Κρίμα που χάθηκε η ευκαιρία να αξιοποιήσουν σωστά το όποιο υλικό μάζεψαν. Το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιό του. Και να σκεφτείς ότι στην τελετή παρουσίασης είχαν τον Π. Ιωαννίδη να υπογράφει το βιβλίο...

Επιτέλους βγήκε ένα σωστό λεύκωμα:
http://11aviation.com/osCommerce/produc ... ts_id=1767

Με τη βοήθεια πολλών, το φωτογραφικό λεύκωμα της ΟΑ ειναι έτοιμο. Περιλαμβάνει 288 σελίδες και 273 φωτογραφίες απο όλα τα αεροπλάνα της ΟΑ (εκτός απο 5!!!) εκ των οποίων οι 193 έγχρωμες. Οι περισσότερες απο αυτές ειναι ολοσέλιδες.
Πραγματικά συλλεκτικό κομμάτι.

Μόλις βρέθηκε στα χέρια μου το λεύκωμα της 11Aviation. Είναι καταπληκτική δουλειά. Η ποιότητα «φωνάζει» από παντού! Δέσιμο, χαρτί, εκτύπωση, στήσιμο. Όλα είναι πραγματικά παρά πολύ προσεγμένα. Όσο για τις φωτογραφίες πιστέψτε με ότι θα πείτε πολλές φορές «Ωχ… τι είναι αυτό;;;». Φυσικά όπως κάθε λεύκωμα που σέβεται τον εαυτό του και τους αναγνώστες του δε μένει στην απλή παράθεση των φωτογραφιών αλλά δίνει και τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ένα μεγάλο μπράβο στη Ναταλία Ανεμοδουρά και στον Ηλία Κεφαλά για αυτή τη δουλειά. :thx:

Να προσθεσω οτι σε μερικες μερες θα ειναι διαθεσιμο και στη Θεσσαλονικη, στο καταστημα μου Αγ. Γεωργιου 14 στη Νεαπολη! Πληροφοριες (και κρατησεις) στο 2310514040 !! :wink:

Stay tuned!!!

Μου το έφερε ο Αϊ-Μπίλης!!! :banana: Είναι καταπληκτικό!!!Χαίρομαι που έχω στα χέρια μου ένα τέτοιο αξιόλογο δημιούργημα...Μπράβο στα παιδιά για την υπέροχη, πραγματικά, δουλειά που έχουν κάνει!Επίσης αναγράφονται όλες οι πηγές(φωτογράφοι,κτλ) στην εισαγωγή αλλά και σε κάθε λεζάντα των φωτογραφιών μέσα σε παρένθεση.Μου πέρασε απ'το μυαλό η ιδέα, μετά από 3-4 χρονάκια να κάνω κι εγώ τις φωτογραφίες μου βιβλιοδεσία ανάλογη με αυτήν του λευκώματος (για δικούς, πάντα, σκοπούς)!

Πραγματικά πρόκειται για σοβαρή δουλειά. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς.

chrispilot":22pcj7ig said:
Πραγματικά πρόκειται για σοβαρή δουλειά. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς.

Καλα... διαβασε παραπανω, και αν εξακολουθεις να το βλεπεις σαν σοβαρη δουλεια, τι να πω...

(εκτος κ αν μιλας για το λευκωμα της 11αβιεισιον, οποτε παω πασο γιατι δεν το εχω δει)

Για το λεύκωμα της 11AVIATION μιλάω στο οποίο έγινε προσπάθεια και περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό απο τα αρχεια της ΟΑ. ! και οχι γι'αυτο του ΠΟΛΚΕΟΑ!

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους οι δημιουργoί δεν είναι οι δύο που ανέφερες. Τα εύσημα ανήκουν σε πολλούς.

Εξηγήσεις για την δημιουργία του λευκώματος αναφέρονται στο εισαγωγικό σημείωμα στις 3 τελευταίες παραγράφους:

http://www.11aviation.com/aviation/GEN/Bookentr.jpg

Ο κάθε ένας από τους ανθρώπους που αναφέρονται εάν ήταν «απών» το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο. Επίσης αναγράφονται και άνθρωποι που δεν χρησιμοποιήθηκαν οι φωτογραφίες τους. Η διάθεση τους όμως και η συμμετοχή τους ήταν πραγματικά συγκινητική. Και το λέω αυτό γιατί μιλάω για γνωστούς φωτογράφους του εξωτερικού που αν και είναι η δουλειά τους αυτή δεν ζήτησαν χρήματα λέγοντας μας ότι είναι τιμή τους να υπάρχει το όνομα τους μέσα σε ένα τέτοιο βιβλίο.

Σχετικά με την παραγωγή αν και υπήρχε χορηγός (και μάλιστα μεγάλος) δεν έφτασε το μεγάλο ποσό που διέθεσε ούτε για την βιβλιοδεσία!
Landscape βιβλιοδετήσεις κάνουν μόνο δύο εταιρίες στην Ελλάδα, με το ανάλογο κουστούμι βέβαια.
Προτιμήσαμε όμως να μην πάμε για κέρδος αλλά για ποιότητα. Είναι εκνευριστικό σε φωτογραφικό λεύκωμα που το 99% των φωτογραφιών είναι landscape να το κάνεις Portrait και να υπάρχουν τεράστια κενά.Τα χρήματα έρχονται και παρέρχονται. Ένα βιβλίο μένει για πάντα.

Σας ευχαριστούμε όλους.

plekkas":1lgcj38s said:
Ένα μεγάλο μπράβο στη Ναταλία Ανεμοδουρά και στον Ηλία Κεφαλά για αυτή τη δουλειά. :thx: