κριτιρια για προσληψη πιλοτων

• Thread starter Thread starter flyman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Oraia... ola einai apla loipon (poion koroideuo)!
Daneio gia na pareis diploma...:) later :? ...
prospa8eis na breis aeroporikh gia type training :D ... kai auto ama fortoseis kapoies oritses enas 8eos kserei pos kai me ti !! ... later :? ... pernas ena line training kai ola auta me th psyxh sto stoma!!! :shock:
Ta synais8hmata einai anamikta mexri thn telikh dikaiosh ton prospa8eion h thn apotyxia (an mporei kapoios na to pei gia kapoion pou perna enan tetoio antagonismo)!
Rodina ta vlepo :roll: ...
telika prepei na eisai yper-poromenos - fragkatos - h idiofyia me autopepoi8hsh!! :wink:

re

file avidriver pistevo oti i apadisi itan apo tis pleon endiaferouses pou ida pote se forum ke i parapano diadikasia paradigma pros mimisi . Tha ithela omos na mas diafotisi kapios se mia sira apo erotimata , opos pia ine ta qualifications pou prepi na ehi kapios, ke gia na gino pio safis , ena frozen ATPL ine arketo ?Iparhi periorismos oson afora tin ilikia ?Ena type rating ine aparetito ? Poses ores prepi na ehi kapios gia na ehi kaliteres pithanotites ? Ke telos iparhi diaforetiki adimetopisi apenadi se osous piran ta ptihia apo ameriki i canada ?Efharisto ek ton proteron

flyaman wrote:
ena frozen ATPL ine arketo ?Iparhi periorismos oson afora tin ilikia ?Ena type rating ine aparetito ? Poses ores prepi na ehi kapios gia na ehi kaliteres pithanotites ? Ke telos iparhi diaforetiki adimetopisi apenadi se osous piran ta ptihia apo ameriki i canada ?Efharisto ek ton proteron

tin simeron imera pistevo oti i ilikia paizei rolo kurios gia tis ellinikes etairies...diladi ksero oti gia tin aegean einai protimotero na proslabei enan 25ari me ligoteres ores ap to na parei enan 35ari me 2500 hores kai auto giati tha ton plironei ligotero...sto eksoteriko omos den paizei kai poli rolo,ksero atoma pou einai 40 xronon kai tora ksekinane type rating gia to 737 stin Ryanair...
opos apodeixteike tin teleutaia fora oi ores den einai requirement alla isos paiksei rolo stin triti fasi ton interview kai oso afora to type rating 500 hores einai to minimum pou theloun oi etairies.(stin ellada pali isos auto na einai diaforetiko)
tin teleutaia fora me Aegean oloi osoi eixan oxford ATPL petane tora right seat...

avidriver said:
(Κάποιος πήγε με jeans και αθλητικά..... ).

Proswpika exw papsei na dinw simasia sto ti rouxa foraei kapoios otan pigainei se mia sunendeuksi. Polla peristatika apo an8rwpous pou etyxe na aksiologisw me odigisan sto suberasma oti to rouxo apla se dynei. Vevaia 8a dwseis simasia sto ean kapoios einai letsos, alla na paei kapoios me jean kai a8litika den metraei toso ean 8a se peisei me to mualo toy. H Easyjet malista 8ewrei arnitiko stoixeio tin akrws epimelimeni emfanisi. (Trend 8a mou peite, ok, alla re paidia i ousia metraei).

Exw tin endypwsi oti i A3 paizei kuriws pros American story (sxoli) i kanw la8os? Stin teliki ti se diaforopoiei?

Poso dhlalh se diarkia xriazesai gia na peis oti telika telioses kai mporeis pia na theorise pilotos???????? :) Ayta pou egrapses miazoun me eoniotita.......... :o

Kai apo apodoxes ti leei??? Den nomizo omos na einai toso tragika kai sayto ton tomea ta pragmata, giati me tosos kopo pou kanei kapoios gia na petyxei telika kai na ginei pilotos, einai krima na min amoibetai analoga sto telos .... Ti les???

1on apo proswpikh empeiria 8a sas pw oti ta krhthria proslipshs ston teleytaio diagwnismo htan AKRWS antikeimenika kai den einai dika mou logia alla logia enos synadelfou pou petouse epaggelmatika edw kai xronia sthn Ellada kai kserei pws einai oi diagwnismoi sthn Ellada. Apo ta atoma pou epeleksane htan autoi pou ta phgane kala sta grapta (pou htan kai to 1o stadio aksiologishs).
Oson afora ton perifimo Loube.
H Aegean epelekse na epileksei to training ths LH gia tous xeiristes ths alla kai gia alla merh ths organwshs ths Etairias. Htan mia poly sofh apofash kata thn gnwmh mou giati emeis san Ellhnes den exoume thn texnognwsia na ftiaksoume merika pragmata pou symfwna me sta JAR standars prepei na ginoun. Twra gia to an einai kakos h oxi o sygkekrimenos ekpaideyths 8a pw oti pragmatika zorizei tous ekpaideyomenous alla apo ta 6 touxaliston atoma pou kserw oti kanane initial training mazi tou 1 mono kopike. Einai FOVERA apaithtikos alla sygxronos kai dikaios.
Apo thn mia vrizoume thn Ellada kai leme oti eimaste anorganwtoi, apo thn allh otan oi germanoi mas valoun ta 2 podia se ena papoutsi einai kakoi klp. E as dialeksoume epitelous 8eloume na organw8oume h na parameinoume opos eimaste tosa xronia ?
Epishs xeiristes pou kserw kai perasane apo kratikes etairies vrikane polla 8etika sthn Aeroporia Aigaiou. Dystixws omos mono ta arnhtika provallontai apo merikous.
Auta gia na leme ta pragmata opos einai kai apo oles tis pleyres.

re

re pedia exo arxisi na apogoitevome.diladi an pliroso mia sxoli ke paro to epagelmatiko ptixio pilotou prepi na doso kiala xrimata peran ta 30.000e pou stixizi peripou gia na vro doulia san pilotos?

ας πούμε ότι θέλεις να γίνεις ...γιατρός. Αυτό θα σου κοστίσει, είτε μπείς σε κάποια Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα ή ...πολύ περισσότερο στο εξωτερικό. Και θα σου ...φάει και έξι χρόνια για τη βασική, κάνα δύο για το Αγροτικό και ποιός ξέρει πόσα για την ειδίκευση. Και μετά θα πρέπει να ανοίξεις Ιατρείο, δηλαδή άλλα έξοδα και κόπος.

Γιατί να είναι όλα εύκολα για τους πιλότους λοιπόν;

alexandros":35wzqekc said:
flyaman wrote:
tin teleutaia fora me Aegean oloi osoi eixan oxford ATPL petane tora right seat...

Εγώ έχω όνειρο να μπώ στην Aegean κάποτε,κι ας μην πληρώνει κι ας είχα και έδρα την Αιθιοπία. Είναι θέμα ιδεολογίας. Μόνο που ξέρω ότι εάν με πάρουν θα πετάω σε ελληνικό αεροπλάνο για μια τετοια εταιρεία ενθουσιάζομαι. Τώρα όσον αφορά όλα τα άλλα, περισσεύουν για μένα τουλάχιστον.

Αλλά ρε παιδιά για την Aegean παιζει ρόλο η σχολή που βγάζεις???
Αν δηλαδή πας σε ακριβό intergrated 200 ωρών πχ της Oxford (85000 Ευρω) ή Lufthansa (Intercockpit 70000 Ευρώ) έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να μπεις στην Aegean από το να πας και να κάνεις ένα συμπαθητικό modular στην Ελλάδα μας με περισσότερες ώρες πτήσης? Και θα σου μείνουν και 20000 με 35000 που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για type rating η κανένα άλλο course που θα αυξήσει την εμπειρία.

Τί γίνεται τελικά σάυτόν τον τομέα που λέγεται αεροπορία και πιο συγκεκριμένα ελληνική αεροπορία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον απαντήσει.

@Ray

Παρακαλώ λίγο προσοχή στις εκφράσεις σου. Ήμαστε σε δημόσιο χώρο και δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζουμε εταιρίες "κωλ*-εταιρίες". Αφαίρεσα τις παραπάνω λέξεις από το ποστ σου.