Η Aegean στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτήση για... Χρηματιστήριο

Πτήση για... Χρηματιστήριο
Εγκρίθηκε η αίτηση της Aegean Airlines για εισαγωγή στη Σοφοκλέους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη, αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας «Αεροπορία Αιγαίου Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία» (Aegean Airlines) για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251

ante elpizo etsi na vroune ta resources mpas kai katharisoun kanena aeroplano tous...

petaksa apo FRA gia ATH me ena apo ta polidiafimizomena airbus kai emeina me tis chiroteres entiposis... eneka pou i LH gia to teleuteo skelos "me evale" se auti tin ptisi...allios an to iksera tha to eicha apofigei

Aegean Airlines: "Σφήνα" Texas Pacific στην είσοδο στο ΧΑ

Προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Aegean Airlines καταθέτει εντός του επόμενου 24ωρου η Texas Pacific Group σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από χρηματιστηριακούς κύκλους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρκετοί εκ των μετόχων αντιμετωπίζουν θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η Aegan Airlines έχει λάβει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε περίπτωση που ευδοκιμήσει η κυοφορούμενη συμφωνία θα ματαιωθεί η εισαγωγή της Aegean στο ΧΑ. Έγκειται λοιπόν στη διακριτική ευχέρεια των μετόχων να αποφασίσουν εάν θα επιλέξουν τη μέθοδο της πώλησης ή της διακράτησης μέρους των μετόχων και εισαγωγής στο ΧΑ.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=309129

Από το http://www.capital.gr

Για την ΟΑ κανείς?

Δεν ξέρω εάν είναι ορθή η κίνηση αυτή. Η TPG αγοράζει συνήθως προβληματικές εταιρείες. Η Aegean νομίζαμε ότι δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορια. Οι επιπτώσεις που θα είχε μια αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν πρόκειται να είναι ευχάριστες, κατά την άποψη μου πάντα, έτσι? Μια γρηγορη ματια στο Google αρκεί για να καταλάβει κανεις το προφίλ της εταιρείας. Το στυλ με το οποιο δουλεύει θα βοηθούσε ίσως την ΟΑ. Αλλα όχι την AEE. Δεν είμαι αισιόδοξος εάν οι μέτοχοι δεχτούν την πρότασιν της TPG!!! Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι την εταιρεία, (η οποια θεωρείται ότι παίζει σε άλλη λίγα, πιο ψηλά από πολλές επώνυμες εταιρείες) απλά, φοβάμαι ότι με την εισαγωγή ενός τέτοιου κολοσσού μονο ένα πράγμα πρόκειται να επιχειρηθεί: Φαγοπότι

Just my 2 cents

Αμάν! Τι βόμβα ήταν αυτή!
Για να δούμε τι θα γίνει...
Λέτε η επόμενη εβδομάδα να μας επιφυλάσει εξελίξεις;
Κι εμένα θα μου άρεσε η αιγαίου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια ειδικά από τη στιγμή που βλέπω πως οι μέχρι τώρα ιδιοκτήτες έχουν στόχους και όραμα.
Στέφο, να υποθέσω πως ο φόβος σου είναι πως η TPG θα επωφεληθεί όσο μπορεί από την έλλειψη μεγάλου ανταγωνιστή στην Ελλάδα για να έχει υψηλά και εγγυημένα κέρδη, θα οικονομήσει όσο μπορεί κι αν κάποια στιγμή τα πράγματα σκουρύνουν απλά θα σηκωθεί και θα φύγει;

chrispilot":12xxqnnm said:
kai tin periorismeni elliniki agora den ti vlepo kala na steketai kai isos siriknothei sto mellon...ma kala ...anti na parei kana ATR 72-500 agorazei airbus?

Äåí êáôáëáâáßíù ôïí óõíåéñìü ôéò óêÝøçò óïõ. ¼ðùò åßðåò k si ðåñéïñéóìÝíç åëëçíéêÞ áãïñÜ. Aìá Ýðáéñíå ÁÔR èá âáóéæüôáíå ìïíï óôçí åëëçíéêÞ k ðåñéïñéóìÝíç áãïñÜ. Ôþñá ìå ôá airbus ìðïñåß Üíåôá íá áíáðôýîåé ôçí åîùôåñéêÞ áãïñÜ åßôå áõôü ëÝãåôáé ãåñìáíßá, åßôå Üëëåò ÷þñåò, Ýôóé k áëëéþò óôçí åëëÜäá ðïõ íá áíáðôõ÷ôåß ç Á3 ðåñéóóüôåñï? íá âÜëåé äçëáäÞ ãñáììÞ ðñïò êáóôåëüñéæï?. ¸îõðíç êßíçóç áðü ôçí Á3 ðéóôåýù õðÜñ÷åé ðéï åýðïñï Ýäáöïò óôéò åîùôåñéêÝò ãñáììÝò ðáñá óôéò åóùôåñéêÝò.

tupolev":15l8tlx3 said:
Στέφο, να υποθέσω πως ο φόβος σου είναι πως η TPG θα επωφεληθεί όσο μπορεί από την έλλειψη μεγάλου ανταγωνιστή στην Ελλάδα για να έχει υψηλά και εγγυημένα κέρδη, θα οικονομήσει όσο μπορεί κι αν κάποια στιγμή τα πράγματα σκουρύνουν απλά θα σηκωθεί και θα φύγει;

Ακριβώς έτσι! Η AEE με την αγορά των Airbus έχει κάνει κάποια ανοίγματα βεβαια. Και μιλάμε για μια περιορισμένη αγορά όπως είναι η ελληνική. Μπορεί και να το λήξει το θέμα. Αυτή τη στιγμή η AEE έχει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα. Τα βήματα που κάνει για περιφερειακή εταιρεία δεν έχουνε ανάλογο παράδειγμα στην Ευρώπη! (θετικά το εννοώ αυτό!) Το "νέο" αυτό είναι πραγματικά σφήνα, μιας και μέχρι τώρα ποτε δεν τέθηκε πρόβλημα ρευστού η εξαγοράς για οποιοδήποτε λόγο. Γεγονός είναι ότι η TPG δεν μπορεί να φάει από την ΟΑ (χα χα χα!) Η AEE και λόγω των επενδύσεων που έχει σκοπό να κάνει είναι γεγονός ότι έχει περισσότερο ρευστό μονη της από το άθροισμα του ρευστού του υπολοιπου εγχωριου ανταγωνισμού! Και εκεί προστίθεται και το ρευστό που θα προέλθει από το δανεισμό (λόγω της αγοράς). Δε μου αρέσει η ιδέα, δε μου αρέσει. Μακροπρόθεσμα θα έχουμε μεγάλο κραχ εάν πραγματοποιηθεί η εξαγορά! Αναρωτήθηκε κανεις γιατί η TPG δεν θέλει να αγοράσει άλλη εταιρεία στον χώρο αλλα την AEE? Ποια ευρωπαϊκή περιφερειακή εταιρεία έχει τόσο χρήμα? Είναι μήπως φιλέλληνες? (sic) Να πάρουνε την ΟΑ! Ταιριάζει και πιο πολύ στο προφίλ των ετειρειών που έχει μέχρι τώρα εξαγοράσει!!!

Μακάρι να βγω ψεύτης. Αλλα για την ώρα ΔΕΝ μου κάθεται μια εξαγορά!

.....

Οι Μέτοχοι της AEGEAN AIRLINES κατόπιν αξιολόγησης των εναλλακτικών προοπτικών κατέληξαν ότι η εισαγωγή της εταιρείας στο Χ.Α.Α. συνάδει περισσότερο με τα μακροπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας.

.....

Από ανακοίνωση της εταιρίας που δημοσιεύεται στην Ναυτεμπορική.. (σύντομα πιστεύω οτι θα ανέβει και στο site της A3)

Στην σημερινή Ελευθεροτυπία (οικονομικά) υπαρχει άρθρο που αναφέρει οτι οι μέτοχοι της Α3 αποφάσισαν να μπούν στο ΧΑΑ και απέρριψαν την πρόταση της TEXAS GROUP...και ακόμα το άρθρο έγραφε οτι η TEXAS είχε έρθει σε συμφωνία με κυβερνητικούς παράγοντες και εάν εξαγόραζε την Α3 και πουλιόταν και η ΟΑ σε κομμάτια θα αγόραζαν το πτητικό κομμάτι και το όνομα της ΟΑ και θα το ενσωμάτωναν στη Α3.

"Σφάζονται" funds για τα "μάτια" της Aegean!

Ένα νέο επεισόδιο της επιχειρηματικής "κόντρας" μεταξύ των private equity funds Texas Pacific Group και BC Partners εκτυλίχθηκε με φόντο την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines. Τελικά και ενώ για πολλούς το deal ήταν κλεισμένο, οι μέτοχοι της εταιρείας αποφάσισαν να συνεχίσουν την κοινή τους μπορεί ακολουθώντας το αρχικό σχέδιο της εισαγωγής στο Χ.Α. Απομένει να δούμε αν το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επανέλθει.

source: capital.gr

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και εγω επιμενω: ΕΛΛΗΝΙΚΑ! Να αγορασει αλλη εταιρεια, αμα θελει: EuroAir, Alexandair, Ciel Airlines (sic), ArgoAirways (sic³), και μερικες αλλες (ονοματα δε λεμε!)

Φιλικα Στεφος