Για τον ίδιο λόγο που γράφουν για όλα τα άλλα συμβάντα , για τις εταιρίες, για τα εισιτήρια κλπ. Από ενδιαφέρον…
GP707":3izlskw1 said:
Αγαπητέ Batman αν ξέρει-όπως λες-κάποιος και δεν μιλάει, δεν θα το κάνει ούτε και μετά την δική σου προτροπή. Και μη συγκρίνεις ένα ατύχημα Ελληνικής εταιρίας στην Ελλάδα που απασχολεί πάρα πολλούς άμεσα με ένα ατύχημα Γαλλικής εταιρίας (άσχετα αν έχει SX- νηολόγιο) στη Γαλλία, που στο κάτω κάτω ένα overran έκανε και δεν άνοιξε και μύτη.
Συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη σου πρόταση. Σωστός είσαι, και το γνωρίζω. Απλά ήθελα να προκαλέσω για δημόσια συζήτηση. Απ’εκεί και πέρα όμως:
1. Δεν σύγκρινα κανένα ατύχημα Ελληνικής εταιρείας. Ανέφερα για παράδειγμα ένα go-around στη Ρόδο μιάς και ήταν πρόσφατο, που ούτε Ελληνική εταιρεία αφορούσε, ούτε ατύχημα ήταν, ίσως ούτε καν συμβάν. Αλλά εκεί δεν ξέρουμε κανένα, και έτσι μπορούμε να μιλάμε χωρίς να θίξουμε άτομα και καταστάσεις. Εδώ τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ διαφορετικά, και σκεπασμένα κάτω από ένα πέπλο που πολλοί φοβούνται να ξεσκεπάσουν για πολλούς λόγους (εμπλοκές, διαπλοκές κλπ)
2. Τελευταία φορά πού έψαξα, η Hermes ήταν Ελληνική εταιρεία.
3. 300μ overrun και δεν άνοιξε μύτη (ευτυχώς)… Αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην θεά τύχη, όποια και να ήταν τα αίτια.. Στην πλειοψηφία των αεροδρομίων, θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα (Tu-204 στο Vnukovo, Air India κλπ πρόσφατα παραδείγματα). Και όταν φτάνουν οι αεροπόροι να βασίζονται στην τύχη…. Φέξε μου και γλίστρησα.
4. Γενικώς η λογική «δεν άνοιξε μύτη άρα είναι ΟΚ», δεν αποτελεί επιχείρημα στην αεροπορία και το ξέρουν καλά - θέλω να πιστεύω - οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Φαντάζομαι όμως το ανέφερες από άποψη δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος, δηλαδή ότι για τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους δεν «πουλάει».
Εντάξει, εγώ πήρα τις απαντήσεις μου και έβγαλα τα συμπεράσματα μου (όχι για το περιστατικό – αυτά θα μας τα πουν οι Γάλλοι και μάλιστα πολύ αναλυτικά). Πλάκα έχει όμως ότι ο δικός μου σχολιασμός πήρε περισσότερες απαντήσεις απ’ότι η αρχική δημοσίευση
Όσο για το περιστατικό ίσως πάρουμε απλές, πολύ απλές πληροφορίες από άλλα forums του εξωτερικού, όπου δεν υπάρχουν εκ των πραγμάτων άμεσα η έμμεσα εμπλεκόμενοι.
flesland":3izlskw1 said:
BatMan αφήνεις υπονοούμενα για τους ελέγχους ασφάλειας της εταιρείας; Ή για το πλήρωμα;
Εσύ το υπονοούμενο για αυτά που αναφέρεις που το είδες; Μιας και το ανέφερες όμως (άρα κάτι θα υπάρχει από κάτω), έχω την άποψη μου όπως και όλοι οι άλλοι που δεν είναι άμεσα η έμμεσα εμπλεκόμενοι με την εν λόγο εταιρεία, είναι στο αντικείμενο, και δεν ζουν σε άλλο πλανήτη.
Όμως αυτά άστα επί του παρόντος, γιατί δεν ενδιαφέρουν τα πλείστα μέλη, και θα βγούμε και εκτός θέματος με τα P2F κλπ.