HER/LGIR Heraklion TRAFFIC

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Την Κυριακη το απογευμα ειδα ενα αεροσκαφος στα γκρι βαμενο,μαλλον ειναι το VC-10 ,να κανει ενα ή δυο missed approach στον 27 του Αεροδρομιου του Ηρακλειου.Καποιος γνωστος μου ειπε πως πιθανως ειχε εκπεμψει MAYDAY αλλα δεν ειναι και σιγουρο.Το αεροσκαφος αυτο ειναι αυτη την στιγμη παρκαρισμενο μπροστα απο τον αεροσταθμο,και απο οτι ειδα ειναι της Royal Air Force,της Βρετανικης RAF δηλαδη.Με την πρωτη ματια μου εμοιαζε με αεροσκαφος εναεριου ανεφοδιασμου σαν πολλα που προσγειωνοταν το καλοκαιρι,αλλα με μια πιο προσεκτικη ματια σημερα το πρωι,μαλλον δεν ειναι.
Ξερει κανεις περισσοτερες λεπτομερειες για τον τυπο του αεροσκαφους,καμια φωτο και τον λογο επισκεψης του στο LGIR?

Οι φίλοι μας από HER να ετοιμάσουν τις μηχανές τους γιατί θα υποδεχτούν την νέα LTU στην πρώτη scheduled πτήση.

LT 224 arrival στις 12.05 στις 27.04. D-ALPI

Μπορεί κάποιος (πχ LGIR27 τυχαία λέω το όνομα :twisted: ) να μας ενημερώσει για την κίνηση στο HER? Ποιες μέρες έχουμε τα πιο σπάνια και ποιες heavy αεροπλάνα (βλέπε 747 Corsair)?

Σχετικα με την κινηση του Ελ-τζι-αι-αρ...
Υπαρχει αρκετη κινηση ηδη καθημερινα.Καθε βραδυ περιπου στις 2 το βραδυ υπαρχουν το λιγοτερο 5-6 αεροπλανα παρκαρισμενα και ενα βραδυ μετρηση καμια 10αρια.
Κατα την διαρκεια της ημερας υπαρχουν αρκετες αφιξεις και αναχωρησεις.
Χαρακτηριστικα αναφερω καποιες εταιριες που βλεπω αρκετα συχνα...Αegean,Olympic,Cyprus,TUI,Thompson,LTU,Viking,Futura,Air Mediteranie,GermanWings,AirBerlin, Μartinair,Fly Monarch, Condor ,Sky Express , Transavia ,Malev ,Edelweis,XL.com ,Smart Wings, χτες ειδα μια British Airways,καθως και αλλες που κυριως λογω αποστασεως δεν διακρινω ποιες εταιριες ειναι...
Απο τυπους αεροσκαφων τα συνιθισμενα,737,757,Airbus 319 και 320....για το 747 της Corsair δεν ξερω ακομα,παντως εγω δεν το εχω δει ακομα φετος.

Πριν καμια βδομαδα ειδα παρκαρισμενο ανατολικα του αεροδρομιου και ενα αεροσκαφος με τα διακριτικα των Ηνωμενων Εθνων (μαλλον ηταν Φοκκερ F-50)...Ξερει κανεις τι εκανε εδω και που πηγαινε?

Αν θυμαστε πριν καιρο που ειχε κανει ενα VC-10 ενα emergency landing με πολυ ισχυρο πλαγιο ανεμο και 2 missed approaches, ειχε ξεμεινει απο καυσιμα και επρεπε να προσγειωθει παση θυσια γι αυτο το ζορισε τοσο πολυ στην προσγειωση.

ΑΥτα...

d

Παιδια,μπορει καποιος να ανεβασει φωτος,απο το ηρακλειο μοε την κινηση??

Αυτός δεν θα ειμαι εγω παντως... Μια φορα πηγα να βγαλω φωτο με το κινητο εξω απο τον περιμετρικο φραχτη κ πλακωσε ο Ολλανδος (!) (έτσι μου φανηκε δλδ) securitας του αεροδρομιου.

Απο που βγαζουμε φωτο ρε παιδια ωστε να μην κινδυνευουμε να δινουμε εξηγησεις για το πως που κ γιατι φωτογραφησαμε 2 αεροπλανα?

jerry":hlomvd0o said:
Μπορεί κάποιος (πχ LGIR27 τυχαία λέω το όνομα :twisted: ) να μας ενημερώσει για την κίνηση στο HER? Ποιες μέρες έχουμε τα πιο σπάνια και ποιες heavy αεροπλάνα (βλέπε 747 Corsair)?

Παροτι μπαινω συχνα στο forum, χθες μονο το ειδα.
Φετος jumbo εδω που τα λεμε εχω δει μονο της HIA (sx-die) πριν 15 περιπου μερες για λογαριασμο της cyprus . Απο οτι εμαθα της καθηλωσαν για καποιο διατημα καποια αφη.
Γενικα ερχεται τακτικα 747 της Corsair καθε Δευτερα και καθε χρονο ερχεται στατιστικα αλλο ενα την ιδια ή αλλη μερα καποιας εταιρειας (π.χ. El Al κ.α.) Φετος ομως δεν εχω δει ακομα. Δεν σημαινει βεβαια αυτο οτι δεν εχει ερθει.
Με διαφορα η καλυτερη μερα για spottng ειναι η Κυριακη. Κακο για μενα και τους συναδερφους αλλα για ολους τους spotters πιστευω οτι ειναι η κορυφη τουλαχιστον οσο αναφορα στο Ηρακλειο. Εχουμε ολους τους ανατολικους. Il96, Tu154, Tu204, B733,4,5. Απο εταιρειες θα επανερθω γιατι δεν τις θυμαμαι.

Τα περισοτερα heavy τα εχουμε Πεμπτη με τους Σκανδιναβους συνηθως Α330 και Β767. Ετσι και αλλιως το πολυ πολυ να δεις δυο heavy ταυτοχρονα στο HER :D

TeaCHeRaKiS":hlomvd0o said:
Αυτός δεν θα ειμαι εγω παντως... Μια φορα πηγα να βγαλω φωτο με το κινητο εξω απο τον περιμετρικο φραχτη κ πλακωσε ο Ολλανδος (!) (έτσι μου φανηκε δλδ) securitας του αεροδρομιου.

Απο που βγαζουμε φωτο ρε παιδια ωστε να μην κινδυνευουμε να δινουμε εξηγησεις για το πως που κ γιατι φωτογραφησαμε 2 αεροπλανα?

Δεν ξερω που τον πετυχες τον σεκιουριτα αλλα απο οτι ξερω δεν υπαρχει ιδιωτικη εταιρεια ασφαλειας για το αεροδρομιο. Υπαρχουν πολλοι δοκιμοι αστυνομικοι και μια εταιρεια ασφαλειας για τον ελεγχο των αποσκευων πριν το check in.

Φωτογραφιες γενικα στο Ηρακλειο απαγορευεται να παρεις συμφωνα και με το AIP λογω των στρατιωτικων εγκαταστασεων. Αλλα αν πας προς τον Καρτερο κοντα στο κατωφλι του 27 μπορεις να απολαυσεις το freddo..κατι σου με την καμερα ανα χειρας και πολυ πολυ υλικο για φωτογραφιση λιγο πριν το touch :D

Vangelis A.":hlomvd0o said:
Πριν καμια βδομαδα ειδα παρκαρισμενο ανατολικα του αεροδρομιου και ενα αεροσκαφος με τα διακριτικα των Ηνωμενων Εθνων (μαλλον ηταν Φοκκερ F-50)...Ξερει κανεις τι εκανε εδω και που πηγαινε?

Γενικα παιζουν πολλα περαστικα αεροσκαφη των UN λευκα που σταματανε για ανεφοδιασμο και διανυχτερευση, οποτε πολυ πιθανον να ηταν ενα τετοιο.

Παντως τον τελευταιο μηνα ισως και παραπανω ερχονται τακτικα ενα gulfstream 4 της Σουηδικης αεροποριας -μαλλον -(SVF) και ενα saab 340 και κανουν πτησεις προς τα ανατολικα του FIR και ξαναγυριζουν μετα απο κανα 6ωρο.

w

lgir καμια νεα φωτο δεν παιζει?Ακουγεται πολυ ανεβασμενη η κινηση :shock: :shock: :shock:

Σαββατο πρωι εχω δει 747 της HELLENIC IMPERIAL AIRWAYS και καποιο απογευμα μεσα στην εβδομαδα εχω δει αλλο ενα 747 μιας εταιριας που δεν θυμαμαι ακριβως το ονομα της αλλα ειχε κατι σαν TRAVEL CITY DIRECT(ισως... ) http://nl.airliners.net/photos/middle/7/3/1/1161137.jpg και ηταν χρωμα κοκκινο και ασπρο..
Κυριακες σκανε Ρωσικα...και αυτες τις μερες παιζουν και μερικα Ισραιλινα...της SUN D'OR...
Κατα τα αλλα τα κλασσικα charter απο Αγγλιες και Σκανδιναβιες...Γερμανιες κτλ...
Α...και πολλα μικρα ιδιωτικα τζετ...

Επισης πριν κανενα μηνα ηταν εδω ενα μαλλον Ρωσσικο με 2 κινητηρες Τζετ πανω στα φτερα...στο πανω μερος ομως...παρομοιο με ενα ρωσσικο πυροσβεστικο που κυκλοφορει...