jerry":hlomvd0o said:
Μπορεί κάποιος (πχ LGIR27 τυχαία λέω το όνομα :twisted: ) να μας ενημερώσει για την κίνηση στο HER? Ποιες μέρες έχουμε τα πιο σπάνια και ποιες heavy αεροπλάνα (βλέπε 747 Corsair)?
Παροτι μπαινω συχνα στο forum, χθες μονο το ειδα.
Φετος jumbo εδω που τα λεμε εχω δει μονο της HIA (sx-die) πριν 15 περιπου μερες για λογαριασμο της cyprus . Απο οτι εμαθα της καθηλωσαν για καποιο διατημα καποια αφη.
Γενικα ερχεται τακτικα 747 της Corsair καθε Δευτερα και καθε χρονο ερχεται στατιστικα αλλο ενα την ιδια ή αλλη μερα καποιας εταιρειας (π.χ. El Al κ.α.) Φετος ομως δεν εχω δει ακομα. Δεν σημαινει βεβαια αυτο οτι δεν εχει ερθει.
Με διαφορα η καλυτερη μερα για spottng ειναι η Κυριακη. Κακο για μενα και τους συναδερφους αλλα για ολους τους spotters πιστευω οτι ειναι η κορυφη τουλαχιστον οσο αναφορα στο Ηρακλειο. Εχουμε ολους τους ανατολικους. Il96, Tu154, Tu204, B733,4,5. Απο εταιρειες θα επανερθω γιατι δεν τις θυμαμαι.
Τα περισοτερα heavy τα εχουμε Πεμπτη με τους Σκανδιναβους συνηθως Α330 και Β767. Ετσι και αλλιως το πολυ πολυ να δεις δυο heavy ταυτοχρονα στο HER
TeaCHeRaKiS":hlomvd0o said:
Αυτός δεν θα ειμαι εγω παντως... Μια φορα πηγα να βγαλω φωτο με το κινητο εξω απο τον περιμετρικο φραχτη κ πλακωσε ο Ολλανδος (!) (έτσι μου φανηκε δλδ) securitας του αεροδρομιου.
Απο που βγαζουμε φωτο ρε παιδια ωστε να μην κινδυνευουμε να δινουμε εξηγησεις για το πως που κ γιατι φωτογραφησαμε 2 αεροπλανα?
Δεν ξερω που τον πετυχες τον σεκιουριτα αλλα απο οτι ξερω δεν υπαρχει ιδιωτικη εταιρεια ασφαλειας για το αεροδρομιο. Υπαρχουν πολλοι δοκιμοι αστυνομικοι και μια εταιρεια ασφαλειας για τον ελεγχο των αποσκευων πριν το check in.
Φωτογραφιες γενικα στο Ηρακλειο απαγορευεται να παρεις συμφωνα και με το AIP λογω των στρατιωτικων εγκαταστασεων. Αλλα αν πας προς τον Καρτερο κοντα στο κατωφλι του 27 μπορεις να απολαυσεις το freddo..κατι σου με την καμερα ανα χειρας και πολυ πολυ υλικο για φωτογραφιση λιγο πριν το touch
Vangelis A.":hlomvd0o said:
Πριν καμια βδομαδα ειδα παρκαρισμενο ανατολικα του αεροδρομιου και ενα αεροσκαφος με τα διακριτικα των Ηνωμενων Εθνων (μαλλον ηταν Φοκκερ F-50)...Ξερει κανεις τι εκανε εδω και που πηγαινε?
Γενικα παιζουν πολλα περαστικα αεροσκαφη των UN λευκα που σταματανε για ανεφοδιασμο και διανυχτερευση, οποτε πολυ πιθανον να ηταν ενα τετοιο.
Παντως τον τελευταιο μηνα ισως και παραπανω ερχονται τακτικα ενα gulfstream 4 της Σουηδικης αεροποριας -μαλλον -(SVF) και ενα saab 340 και κανουν πτησεις προς τα ανατολικα του FIR και ξαναγυριζουν μετα απο κανα 6ωρο.