Hellenic Imperial Airways

Μονο που Imperial σημαινει "Αυτοκρατορικος"... οποτε το σκοτωσαν εις διπλουν

Και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παραμείνει εκεί για 4 ώρες και θα γυρίσει πίσω.

seven4seven":3fr5jfy9 said:
To SX-TIE ξαναεφυγε στις 2200 για Port Au Prince με ενα fuelstop στη Malaga.

Χτες ήμουν στο αεροδρόμιο και ρώτησα ένα υπάλληλο που μου είπε μεν ότι ήταν πτήση για Αιτή αλλά δεν ήξερε τι σήμαινε το INTRA-DOMESTIC στο Πίνακα Ανακοινώσεων.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει στην ερμηνεία του όρου INTRA DOMESTIC ;

Χωρίς να είμαι και σίγουρος λογικά αναφέρεται στο ότι πρόκειται για μισθωμένη πτήση, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

H πτηση που εγινε 7.2 (8.2 αναφερει ο 747 και μαλλον ετσι θα ειναι γιατι το TDN.gr μερικες φορες πεταει διαμαντακια) ηταν οντως μισθωμενη οπως ειπε ο Πανος εχθες, και δη απο την Swissport Hellas!

Πάντως χθες είδαμε στην ΕΤ1 το 747 της εταιρείας να έρχεται από την Αϊτή και να φορτώνεται με τους 50 τόνους βοήθεια. Τώρα πως στο ίδιο ρεπορτάζ βλέπαμε να φορτώνεται το αεροσκάφος, και μετά από λίγο να τροχοδρομεί επιστρέφοντας από το νησί; Αυτό είναι άμεση ανταπόκριση. Με το που φορτώθηκε, επέστρεψε. Είμαστε και από τους ποιο γρήγορους ….Μπράβο μας….

Ενταξει, επειδη εκαναν ηλιθιο μονταζ στο ρεπορταζ, δεν σημαινει οτι υπαρχει κατι μεμπτο για την εταιρεια!

Εντωμεταξύ αυτοί κάνουν έστω αυτά τα υποτυπώδη scheduled που είχανε;

GP707":xiuht33p said:
Φαντάζομαι ότι το 737 που θα κάνει τις διακρατικές θα είναι αυτό που περιμένει η Astra από την οποία και θα το νοικιάσει...

Παραθέτω το παλαιό αυτό σχόλιο με αφορμή τη φημολογία τελευταία περί αγοράς από την ΗΙΑ κάποιου ή κάποιων από τα ιδιόκτητα 734 των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Μαζί με αυτά η φημολογία επεκτάθηκε μάλιστα και στα AT7 της μακαρίτισσας!

ΥΓ: Αλήθεια, με τα δρομολόγια από/προς Γιοχάνεσμπουργκ που της ανατέθηκαν, και που όπως σημειωνόταν στο τελευταίο τεύχος του RBF ήταν ήδη σε ισχύ 3χεβδομάδα, τί γίνεται;

Τα δρομολόγια προς Ν. Αφρική δεν "ανατέθηκαν" στην ΗΙΑ όπως δεν "ανατέθηκε" κανένα δρομολόγιο των διακρατικών. Απλώς κατοχυρώθηκε το δικαίωμα να πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο απο τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Το αν θα το ξεκινήσουν είναι δικό τους θέμα, και βέβαια η ΗΙΑ δεν πρόκειται να το κάνει.
Δεν το τολμά άλλωστε η SAA εταιρεία σοβαρή, μεγάλη, τέλεια ωργανωμένη, θα το κάνει η ΗΙΑ?