Hellenic Imperial Airways

• Thread starter Thread starter KOSTAS AGQ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κατα την δική μου άποψη οταν μεταφέρουμε κάτι από κάποιο βίβλιο αφους το οποίο είναι στα αγγλικά καλύτερα να μεταφέρεται αυτούσιο. Το παραπάνω κείμενο είναι από το MEL και είναι αντιγραφή.
Απο την στιμη λοιπόν που υπήρχε μια μικρή διαφωνία λιγο παραπάνω, προτίμησα να βάλω το κείμενο οπως είναι.

σχετίκα με τους όρους τώρα,
φαντάσου ένα ακουστικό τηλεφώνου, αυτο βρισκετε σε διάφορα μέρη μεσα στο αεροπλάνο πχ 1 στο θάλαμο διακυβέρνησης, και συνήθως από ένα σε κάθε θέση αεροσυνοδού. Τώρα αυτό το ακουστικο έχει αρκετες χρήσεις αλλά θα σου παραθέσω τις βασικές.

Flight Interphone: συνομιλία μεταξύ θαλάμου επιβατών και θαλάμου διακυβέρνησης
Cabin Interphone: συνομιλία μεταξύ των μελών του πληρώματος καμπίνας
PA-> Passenger Address : είναι όταν κάποιο μέλος της καμπίνας κάνει ανακοίνωση στους επιβάτες
FWD ATT STN -> Forward Attendant Station: Είναι ο σταθμός εκείνος που έχει άμεση πρόσβαση η προισταμένη της καμπίνας. Συνήθως είναι ο μπροστά, δλδ αυτος που βρίσκεται στη 1η αριστερά πόρτα.
MEL-> Minimum Equipment List: Είναι ενα εγχειρίδιο το οποίο γράφει μέσα τι επίτρεπεται να μην λείτουργει 100% και να μπορει το αεροπλάνο να πετάξει. Από εκεί ξέρεις αν είναι go / no go item. Δλδ αν σου επιτρέπεται η αποδέσμευση η οχι.
ΙΝΟΡ-> inoperative: δλδ εκτός λειτουργείας,

Δεν μπορω παρα να υποκλιθω....Τελεια μεταφραση κ επεξηγηση....ευχαριστω πολυ,μακαρι να παραδειγματιστουν κ αλλοι μετα απ αυτο!!!!!! :thx: :great:

dimitris@swiss":1ajd604l said:
από που κρίνεις οτι το ΡΑ επηρεάζει την ασφάλεια του αφους??? Από την στιγμή που είναι MEL item τελείωσε! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, αλλιώς σχεδόν κανένα αφος δεν θα πετουσε αν τα αφήναμε AOG για καφετιέρες,φούρνους κτλ....

Αν εβλεπες καλα λεω PA και interphone και οχι μονο PA που λες εσυ ... και δευτερον αν συκγρινεις το PA με τις καφετιερες και τους φουρνους ελπιζω και προσευχομαι μονο να μην εργαζεσαι ως πληρωμα σε καποια εταιρεια σε οποιοδηποτε ποστο γιατι λυπαμαι τους επιβατες σου γιατι εσυ εισαι αυτος που ισοπεδωνει τα παντα κανεις αλλος... Ισως βεβαια να θεωρεις τα συστηματα επικοινωνιας στο αεροπλανο πολυτελεια για να μην βαριεται ο μπροστα και να παιρνει τον πισω... Παντως επειδη ξερω πολυ καλα τη δουλεια μου για να αναφερω ως κατι σοβαρο το οτι πετουσαμε χωρις PA και interphone σημαινει οτι υπηρχε προβλημα για την ασφαλεια των πτησεων...

dimitris@swiss":1ajd604l said:
FWD ATT STN -> Forward Attendant Station: Είναι ο σταθμός εκείνος που έχει άμεση πρόσβαση η προισταμένη της καμπίνας. Συνήθως είναι ο μπροστά, δλδ αυτος που βρίσκεται στη 1η αριστερά πόρτα.

Με την ευκαιρια να σε ενημερωσω οτι στις αεροπορικες υπαρχουν και αντρες προισταμενοι σε αντιθεση με οτι μπορει να πιστευεις εσυ και η Μεζιτη ...

Παντως επειδη ξερω πολυ καλα τη δουλεια μου για να αναφερω ως κατι σοβαρο το οτι πετουσαμε χωρις PA και interphone σημαινει οτι υπηρχε προβλημα για την ασφαλεια των πτησεων...

τότε cabincrew4ever δεν είμαι εγώ που είμαι ανεύθυνος ή επικίνδύνος οπώς λες :
και δευτερον αν συκγρινεις το PA με τις καφετιερες και τους φουρνους ελπιζω και προσευχομαι μονο να μην εργαζεσαι ως πληρωμα σε καποια εταιρεια σε οποιοδηποτε ποστο γιατι λυπαμαι τους επιβατες σου γιατι εσυ εισαι αυτος που ισοπεδωνει τα παντα κανεις αλλος..
αλλά εσύ και ο καπετάνιος που πετάγατε με unairworthy αεροπλάνο. Οπως λες :
Παντως επειδη ξερω πολυ καλα τη δουλεια μου για να αναφερω ως κατι σοβαρο το οτι πετουσαμε χωρις PA και interphone σημαινει οτι υπηρχε προβλημα για την ασφαλεια των πτησεων...

όπως επίσης είχα και ένα ποστ το οποίο ήταν απο το MEL χαρακτηριστικό. Το ΡΑ μπορεί να είναι εκτός για 120 μέρες ΤΕΛΟΣ ! Το ποσο σημαντικό είναι, είναι στην ευχέρεια το καθενός να το καταλάβει. Αν έκανες ενα κόπο και διάβαζες 2-3 ποστ πιο πάνω θα έβλεπες οτι συμφώνησα με το οτι PA & INTRPHN μαζι είναι no go.....Οσο για την σύγκριση καφετιέρας - ΡΑ, ναι έχεις δίκιο, η καφετιέρα είναι πιο σημαντική μιας και είναι 10 ήμερων item και όχι 120...

Αν λοιπόν πέταξες με τα παραπάνω δεδομένα όπως εσύ λες , το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι μια αναφορά στην ΥΠΑ με ημερομηνίες και ονόματα από το να βγεις σε ενα φορουμ και να γραφεις αοριστα πράγματα .

Οπως μάλλον δεν κατάλαβαινεις, για το γεγονός οτι έγραψα προισταμενη και οχι προισταμενοι επειδη υπάρχουν και αντρες ήταν απλώς λοιπόν ενα λάθος δηλαδή εσυ από ολη την επεξήγηση βγάζεις οτι θες από το μυαλό σου και με συγκρίνεις με μία Μεζίτη που εγώ προσώπικα δεν γνωρίζω. Γεγόνος του οτι μάλλον ευτυχώς για μένα είμαι στο εξωτερικό.
Πίστεψε όμως ξέρω την δουλειά μου και δεν έχω αυταπάτες για το πόσο σημαντικό είναι το καθετι στο αεροπλάνο, οχι γιατί είμαι καλός ή μνήμη μου είναι ελέφαντα αλλά επειδή οι μηχανηκοί ακολουθούν τα βιβλία και το τι λέει ο εκάστωτε κατασκευαστής !!!

edit:
Χαχα ! Αν σας πω εγω - ετσι για παραδειγμα μονο - οτι τον καιρο που ημουν στην εταιρεια μου εχει πει συναδελφος οτι πετουσε στο ενα απο τα αεροπλανα για 2 βδομαδες χωρις PA και χωρις interphone πoση ασφαλεια αισθανεσαι εσυ ? γιατι εγω καμια ...

ή

διάλεξε, ένα από τα 2 είναι ψέμα...... :rant:

Σε γενικές γραμμές, η εταιρία πρέπει να ζει κ να βασιλεύει... Χτες στο Καραϊσκάκη, στους φωτεινούς πίνακες, έπαιζαν συνεχώς διαφημίσεις της HIA. Συγκινήθηκα, για να πω την αμαρτία μου... να βλέπεις το σκορ Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 κ από κάτω ένα θηρίο να απογειώνεται... έχει μια αίγλη, ένα κάτι....

Αγαπητέ vassdel, μήπως έγραφαν οι πινακίδες "HellenicAirways'? Κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου από την τηλεόραση...

δικός σου

Όντως Hellenic Airways έγραφε στα διαφημιστικά και ως ιστοσελίδα έβγαζε το http://www.hellenicairways.com

Προφανώς τό Imperial παραπέμπει στόν "ιμπεριαλισμό" και γι'αυτό το έβγαλαν από το url κι'από τίς διαφημίσεις τους.....

Όπου "ιμπεριαλισμός" σημαίνει "επεκτατισμός" και αν κρίνω από το δίκτυο της υπερεταιρείας, το μόνο που έχει επεκταθεί είναι ο χρόνος που περνούν τα σταθμευμένα αεροπλάνα της στον ΑΙΑ.

...ενώ τό δίκτυό της έχει συρρικνωθεί εις απλούν παραγάδι (ενίοτε δέ και σκέτη πετονιά)...