Γυναίκες Πιλότοι

Επίσης και στη euroair και είναι κ2.

Από ότι γνωρίζω και εγώ πρέπει να υπάρχουν δύο. βέβαια επειδή εδώ είναι Βαλκάνια, πολύ αμφιβάλλω αν ποτέ γίνουν κυβερνήτες από συγκυβερνήτες. Δεν ξέρω τι γίνεται με την αεροπορία στρατού. Πάντως στο Πακιστάν (ναι, στο Πακιστάν!) υπάρχουν γυναίκες πιλότοι στην πολεμική αεροπορία, δεν ξέρω και που αλλού, για να μη μιλήσουμε για άλλες χώρες. Γενικά μιά προκατάληψη υπάρχει.Πάτε και στο You Tube,κάπου στις πτ΄σηεις της Lufthansa δείχνει μιά γυναίκα πιλότο. Πρέπει να υπάρχουν και αλλού.
Το δικό μου όνειρο ήταν να γίνω και εγώ πιλότος αλλά στην εποχή μου και με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην οικογένειά μου δεν ήταν εύκολο. Τότι έπρεπε να πάς στην Αμερική η στην Αγγλία, λόγου χάριν, να ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά κλπ. και ήδη είχα επιλέξει ακαδημαική καριέρα.
Ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αργά, αν ξέρει κανείς καμιά αερολέσχη στο νομό Μαγνησίας (Βόλος) ή άλλη λύση θα ήταν ευπρόσδεκτος.
Ένα από τα παιδιά μου, η κόρη μου, 16-17 ετών, ίσως με λίγη ενθάρρυνση πραγματοποιήσει το "όνειρο". Στην Ελλάδα έχουμε τέτοιες ευκαιρίες; Διάβασα για τη σχολή της Ρόδου, δεν ξέρω όμως τα έξοδα και τις ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης. Εσείς οι άλλοι φίλοι, τι λέτε;
Η πρώτη γυναίκα στην ΟΑ πάντως ήταν η Σοφιάννα Καράμαλη και όχι Καραμανλή.

Γυναίκες χειριστές υπάρχουν πλέον και στην Ελληνική ΠΑ! Μάλιστα μία (και μοναδική) πετάει μαχητικό (RF-4E)!
Τώρα αν προσλαμβάνοται γυναίκες σε αεροπορικές εταιρίες σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνουν και κυβερνήτες.
Αν φυσικά πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές για upgrade! Αλλιώς δεν θα προσλαμβάνονταν καθόλου...

Για την Lufthansa, από άρθρο που διάβασα πρόσφατα, πλέον ο αριθμός των γυναικών χειριστών είναι τριψήφιος (ναι, καλά διαβάσατε)!

Οπότε αγαπητή Hera αν η κόρη σας πραγματικά αγαπάει το αντικείμενο (και δεν την σπρώχνετε εσείς λόγω... απωθημένου) στηρίξτε την ώστε να γίνει επαγγελματίας χειριστής, αν είναι δυνατόν στο εξωτερικό! Για τις επιλογές εντός (και εκτός) Ελλάδος,
διαβάστε τα εκατοντάδες posts που ήδη υπάρχουν στο forum!

Υ.Γ. Εσείς μπορείτε κάλλιστα να αποκτήσετε ένα PPL (ερασιτεχνικό πτυχίο) και να κάνετε το κέφι σας όποτε έχετε χρόνο.
Πληροφορίες για αερολέσχες μπορούν να δώσουν άλλοι συμφορουμίτες που είναι πιο "διαβασμένοι" από 'μένα στα της ελληνικής πραγματικότητας!

nikos_k.":3tjp55qv said:
Γυναίκες χειριστές υπάρχουν πλέον και στην Ελληνική ΠΑ! Μάλιστα μία (και μοναδική) πετάει μαχητικό (RF-4E)!...
Να συμπληρώσω ότι η μία είναι συγκυβερνήτης στα RF-4E και η άλλη συγκυβερνήτης στα μεταγωγικά.

Re:

Λέγεται ότι η νοοτροπία των ανδρών συναδέλφων στο στρατό είναι υποτιμητική.Μάλλον θίγεται ο εγωισμός τους, λένε.Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συμφέρει ούτε τους άντρες, γιατί δηλώνει ανασφάλεια. Τέλος πάντων, δεν ξέρω απ' αυτά. Όμως η σχολή πιλότων π.χ. της Ρόδου, είναι έγκυρη για διαθνή καριέρα (εννοώ να πετάξει επιβατηγό α/φος;). Και αν ξοδέψει κανείς μιά περιουσία για τις σπουδές, είναι σίγουρο ότι θα βρεί δουλειά;
Τι αμοιβές έχουν οι πιλότοι σε Ελλάδα και ευρώπη (στο περίπου). Λένε για 5.000 ευρώ το μήνα. Έτσι είναι;

Εγω παντως προσφατα πεταξα απο ΑΤΗ-EFL με ΟΑ με γυναικα Κυβερνητη... :great: :great:

Stiv ευχαριστούμε για το link! :great: Ωραίο βιντεάκι αν και δεν κατάλαβα και πολλά απ`όσα λένε! :oops:
Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο που αυξάνονται οι γυναίκες χειρίστριες! :D
Αγαπητή Hera από τα λίγα που έχω ακούσει στο αεροδρόμιο που εργάζομαι, τα χρήματα δεν είναι τόσα πολλά στην Ελλάδα. :rolleyes: Οι αμοιβές είναι σαφώς μεγαλύτερες στο εξωτερικό.

Re:

leandros":6280wu93 said:
όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή οι γυναίκες είναι πιο ορθολογίστριες από τους άνδρες, έτσι και στην πολιτική αεροπορία θεωρώ ότι μια γυναίκα θα χει το ίδιο λαμπρή ή και καλύτερη καριέρα από έναν άνδρα χειριστή.
Εγώ έχω πετάξει με ΑΤR OA πέρισυ όπου ήταν γυναίκα.
Επίσης έχω πετάξει το 1988 από Ρόδο για Κάσο με Ντορνιέρ τότε (τέτοια δεν είχαν τότε εκεί? δεν θυμάμαι και σίγουρα) με κυβερνήτη γυναίκα και μάλιστα ήταν μόνη της, δεν υπήρχε θέση συγκυβερνήτη σε αυτό το σκάφος.
Εσύτι α/φη πετάς; Που πετάνε τα υδροπλάνα; Λένε πως θα βάλουν και στη γραμμή Σποράδων αλλά ακόμα...

Εγώ ξέρω τις τρις μια κυβερνήτης στα Β734 η Σοφιανα Κ. και στα ATR 72-42 η Κυβερνήτης Σοφία Λ. και η συγκυβερνήτης Αφροδίτη Π.
Επίσης σε τουλάχιστον 10 ξένες εταιρίες που έρχονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 3 στους 10 γυναίκες στα πιλοτήρια.
Σε συμβουλεύω εάν είσαι νέα και έχεις κότσια και το λέει η καρδιά σου αλλά και λεφτά για να σπουδάσεις στο εξωτερικό μην το αφήσεις να πάει χαμένο κυνήγατο είναι ένα επάγγελμα πολλή ενδιαφέρον και με λεφτά.
IRA