Γυναίκες Πιλότοι

MindTraveller said:
Αν κατάλαβα καλά η ΠΑ είναι οικογενειακή υπόθεση τελικά. Αν έχεις τύχη διάβαινε δηλαδή και ριζικό περπάτα που λέει και ο λαός ωραία. Η λέξεις αξιοκρατία - ισότητα - διαφάνεια σε όλο τους το μεγαλείο!! Αλλά, που αλλού υπάρχουν για να υπάρχουν κ΄ εδώ.
Α ρε πατέρα... :?[/
quote]

Φίλτατε / φίλτατη... Θα χαιρόμουν αν μου εξηγούσες τι εννοείς με το ακρωνύμιο <<ΠΑ>> ...
α. Πολιτική Αεροπορία ή
β. Πολεμική Αεροπορία ( που είναι και το πιο σύνηθες )...

Αν εννοούταν το β. δε μπορώ να καταλάβω τη συλλογιστική σου μιας και σε όλο το θέμα δε θίχτηκε καθόλου κάτι τέτοιο αλλά όλοι μιλάτε περί αριστερής θέσης και δεξιάς ... και εν γένει για πολιτική αεροπορία..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

:arrow: Welcome to the foroum

dragonflyer":3pasjrac said:
....... όλοι μιλάτε περί αριστερής θέσης και δεξιάς ... και εν γένει για πολιτική αεροπορία..

Μπορεί να υπονοούν το Τ-37. Και αυτό έχει δεξιά και αριστερή θέση ! :D :D :D

Ναι το καταλαβαίνω σας δυσκόλεψε…άλλωστε ήταν και περίπλοκος ο συνειρμός που έπρεπε να γίνει…(χαριτολογώ) ;)

Φίλτατε dragonflyer, μάλλον Πολιτική Αεροπορία εννοούσα με το ΠΑ. Προς χάριν συντομίας το έγραψα έτσι, τώρα αν το πιο σύνηθες είναι να εννοείται με το ΠΑ η Πολεμική Αεροπορία… τότε γράψε λάθος.
Α… και έχω και μία ερώτηση:
Πόσες γυναίκες κυβερνήτες υπάρχουν στην Ελλάδα (αριστερό κάθισμα) και αν δεν υπάρχουν το βλέπετε εύκολο να υπάρξουν?
Ευχαριστώ για την υπόδειξη LGIR27 αυτό ήθελα να ρωτήσω κατά βάθος αλλά μου είχε διαφύγει.
:D :D :)

Καλώς σας βρήκα

MindTraveller":wvn9opdv said:
Πόσες γυναίκες κυβερνήτες υπάρχουν στην Ελλάδα (αριστερό κάθισμα) και αν δεν υπάρχουν το βλέπετε εύκολο να υπάρξουν?

Νομίζω την απάντηση σου -όσο αφορά Olympic & Aegean- την πήρες ήδη λίγο πιο πάνω. Ο Config2 είπε ότι υπάρχουν 2 γυναίκες Κ1 στην ΟΑ (η μία 734 και η άλλη ATR), ενώ στην Aegean δεν υπάρχουν (by seve4seven).

ligo off-topic: ta teleutaia chronia stin ellada yparchoun kai gynaikes sto aristero kai deksi kathisma.paliotra omos,to na cheirizetai gynaika to aeroplano itan idiaitera periergo kai asyni8isto.eutychos,kseperastike to provlima auto.

Συνεχίζω λίγο το off topic....Θυμάμαι παλιά, ίσως και οι λίγο μεγαλύτεροι σ'αυτο τo site, ότι υπήρχε και ένα κείμενο σε ένα βιβλίο στο Λύκειο-Γυμνάσιο κάπου εκεί σχετικά με μια Γυναίκα πιλότο της ΟΑ......που τότε θεωρείτο κάτι απίθανο!!

Αν θυμαμαι καλά ήταν η Καραμανλή σε μια φωτογραφία που ειχε μπει σε ουκ ολιγα περιοδικα και εφημεριδες με background ενα Dornier 228.

Re:

GP707":30w91rx2 said:
Αν θυμαμαι καλά ήταν η Καραμανλή σε μια φωτογραφία που ειχε μπει σε ουκ ολιγα περιοδικα και εφημεριδες με background ενα Dornier 228.

Πεταξα προχτες το βραδυ μαζι της απο HER-ATH και μιας και ηταν στην υποδοχη ρωτησα για jumpseat αλλα με απογοητευσε λεγωντας μου οτι περιμενε ενα συγκυβερνητη για Αθηνα και δεν ηταν δυνατον.Πολυ καλη πτηση με μεγαλο rate ανοδου απο το HER.

Στην Aegean οι γυναικες πιλοτοι ειναι τρεις(3). Η μια ειναι Κ1 στο 737 και οι αλλες δυο ειναι Κ2, η μια στο 737 και η αλλη στο Α320.

Γυναικα πιλοτος υπαρχει και στην cyprus airways sto AIRBUS 330..!!!