Γυναίκες Πιλότοι

MindTraveller

Economy-Class-Member
Γεια σας.

Ξέρει κανείς πόσες γυναίκες πιλότοι (κυβερνήτες ή συγκυβερνήτες), υπάρχουν στην ΟΑ ή στην Α3?
Επίσης θα ήθελα να μάθω πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να προσληφθεί μία γυναίκα και αν υπάρχουν τα ίδια κριτήρια με τους άντρες. Και μιλάω αποκλειστικά και μόνο για Ελλάδα. Σαφώς και τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι οι ικανότητες αλλά επειδή για Ελλάδα μιλάμε... θέλω να πω...υπάρχει κάποια προκατάληψη?
Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν απαντούσε κάποιος που γνωρίζει το θέμα.

Stis OA an den kanw lathos exoume 4 ginaikes xeiristries!

Στην Α3 υπαρχουν 2 γυναικες Κ2 στα 737

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

αλλά ΜΙΚΕ ΑΙR το θαυμαστικό τι το ήθελες; Σαν να λες και όμως... υπάρχουν τέσσερις γυναίκες πιλότοι!!! Χαχα απίστευτο... οπότε μάλλον περιττό να ρωτήσω για θέμα προκατάληψης και αντίληψης γενικότερα επί του θέματος :D :shock: Πάντως αν αναλογιστείς πόσοι άντρες πιλότοι υπάρχουν και δουλεύουν σε σχέση με τις γυναίκες ε τότε δεν θα έλεγα ότι το τέσσερα είναι και πολύ μεγάλο νούμερο.
Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι, όταν θα βγω στην αγορά εργασίας εκτός από τις άλλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω (οι οποίες και έχουν αναλυθεί αρκετά εδώ μέσα) το ότι είμαι γυναίκα θα είναι ένα ακόμα μείον ή δεν θα παίξει ρόλο..?Και το ρωτάω αυτό γιατί όπως και να το κάνoυμε στο Ελλαδιστάν βρισκόμαστε και ορισμένες αντιλήψεις καλά κρατούν ακόμα.
Και επειδή δεν βλέπω και μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, καμιά γυναίκα δεν υπάρχει εδώ μέσα pilot ή wannabe η οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων σχετικό να μας διαφωτίσει λίγο και εμάς τους απ' έξω?
:)

Δεν γνωρίζω για την Ελλάδα, αλλά στην Boeing, Chief Project Test Pilot για το 777-200LR ήταν γυναίκα. Δεν νομίζω πουθενά αλλού στον κόσμο να υπήρχε περίπτωση να συζητείτο το φύλο ενός χειριστού παρά μόνο στην Ελλάδα. :rolleyes:

όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή οι γυναίκες είναι πιο ορθολογίστριες από τους άνδρες, έτσι και στην πολιτική αεροπορία θεωρώ ότι μια γυναίκα θα χει το ίδιο λαμπρή ή και καλύτερη καριέρα από έναν άνδρα χειριστή.
Εγώ έχω πετάξει με ΑΤR OA πέρισυ όπου ήταν γυναίκα.
Επίσης έχω πετάξει το 1988 από Ρόδο για Κάσο με Ντορνιέρ τότε (τέτοια δεν είχαν τότε εκεί? δεν θυμάμαι και σίγουρα) με κυβερνήτη γυναίκα και μάλιστα ήταν μόνη της, δεν υπήρχε θέση συγκυβερνήτη σε αυτό το σκάφος.

Και η Alexandair ειχε 2 γυναικες συνκυβερνητριες και μάλιστα άριστες.Μια Ελληνιδα και μια Ισπανιδα.Μια απο αυτές έχω την εντύπωση οτι τωρα πετάει σε 747.Νομίζω πως αν οι γνώσεις και η ετοιμότητα είναι σε υψηλό επίπεδο δεν θα συνατήσεις προβλήμτα.Ανοιξε λίγο η αγορά στο θέμα του φύλλου.Εαν όμως είχες και....κάποιον γνωστό να σε προωθήσει λίγο (πράγμα σύνηθες στην Ελλάδα) δεν θα ήταν και άσχημα!Δυστιχώς η πικρή αλήθεια είναι αυτή.

Φιλικά
Skyfox

Καλά και εγώ έχω δει δύο γυναίκες συγκυβερνήτες στα υδροπλάνα.
Νομίζω όμως ότι περισσότερο έχω μπερδευτεί παρά βοηθηθεί.

skyfox Δημοσιεύτηκε: 02 Μαρ 2007 - 9:04 Θέμα δημοσίευσης:
---Ανοιξε λίγο η αγορά στο θέμα του φύλλου.
(o μόνος τρόπος που κατάφερα να κάνω την παράθεση)

Εννοείς ότι παίρνουν περισσότερες γυναίκες τώρα ή ότι το επιλέγουν περισσότερες γυναίκες?
Αν κατάλαβα καλά η ΠΑ είναι οικογενειακή υπόθεση τελικά. Αν έχεις τύχη διάβαινε δηλαδή και ριζικό περπάτα που λέει και ο λαός ωραία. Η λέξεις αξιοκρατία - ισότητα - διαφάνεια σε όλο τους το μεγαλείο!! Αλλά, που αλλού υπάρχουν για να υπάρχουν κ΄ εδώ.

Α ρε πατέρα... :?

Βασικα πιστευω οτι η ερωτηση θα επρεπε να ηταν ποσες γυναικες κυβερνητες υπαρχουν στην Ελλαδα (αριστερο καθισμα) και αν δεν υπαρχουν το βλεπετε ευκολο να υπαρξουν :?:

leandros":3lqerxv5 said:
όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή οι γυναίκες είναι πιο ορθολογίστριες από τους άνδρες, έτσι και στην πολιτική αεροπορία θεωρώ ότι μια γυναίκα θα χει το ίδιο λαμπρή ή και καλύτερη καριέρα από έναν άνδρα χειριστή.
Εγώ έχω πετάξει με ΑΤR OA πέρισυ όπου ήταν γυναίκα.
Επίσης έχω πετάξει το 1988 από Ρόδο για Κάσο με Ντορνιέρ τότε (τέτοια δεν είχαν τότε εκεί? δεν θυμάμαι και σίγουρα) με κυβερνήτη γυναίκα και μάλιστα ήταν μόνη της, δεν υπήρχε θέση συγκυβερνήτη σε αυτό το σκάφος.

Σιγουρα θα ειχε και "δεξια" χειριστη! Αποκλειεται μονο "ενας" στο cocpit!

MindTraveller":3lqerxv5 said:
Καλά και εγώ έχω δει δύο γυναίκες συγκυβερνήτες στα υδροπλάνα.
Νομίζω όμως ότι περισσότερο έχω μπερδευτεί παρά βοηθηθεί.

skyfox Δημοσιεύτηκε: 02 Μαρ 2007 - 9:04 Θέμα δημοσίευσης:
---Ανοιξε λίγο η αγορά στο θέμα του φύλλου.
(o μόνος τρόπος που κατάφερα να κάνω την παράθεση)

Εννοείς ότι παίρνουν περισσότερες γυναίκες τώρα ή ότι το επιλέγουν περισσότερες γυναίκες?
Αν κατάλαβα καλά η ΠΑ είναι οικογενειακή υπόθεση τελικά. Αν έχεις τύχη διάβαινε δηλαδή και ριζικό περπάτα που λέει και ο λαός ωραία. Η λέξεις αξιοκρατία - ισότητα - διαφάνεια σε όλο τους το μεγαλείο!! Αλλά, που αλλού υπάρχουν για να υπάρχουν κ΄ εδώ.

Α ρε πατέρα... :?

Στην ΟΑ, εχουμε 4 γυναικες χειριστες. Οι δυο απο αυτες ειναι η μια κυβερνητης στο Β737/400, και η αλλη στο ATR.
Απ'οσο θυμαμαι, εχουν δωσει εξετασεις 5 η 6 τα τελευταια 25 χρονια. Μια "κοπηκε" το 90 απο το Β737/200 (αρχικη εκπαιδευση).
Ολες ειναι αριστες, με υψηλοτατο επαγγελματικο επιπεδο. Καμμια προκαταλυψη δεν υπαρχει, σε οτι αφορα το "φυλλο".
Ισα-ισα μαλιστα, ειναι ωραιο να πετας με το αντιθετο φυλλο! Πιστεψτε με!