Global Aviation Academy

Καλημερα παιδια ειμαι κ εγω νεο μελος στο φορουμ κ πιστευω οτι μπορει καποιος να αποκομισει σπουδαιες πλροφοριες.
ψαχνομαι αρκετα για σχολη για το ATPLf ,τους τελευταιους 6 μηνες.σε ΗΠΑ,ΕΥΡΩΠΗ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ.Ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα.εχω κ καποιες ερωτησεις.
Σχετικα με το επιπεδο των ελληνικων σχολων σε σχεση με τις ΗΠΑ.σε συναρτηση με αλλα μηνυματα που αναφερονται στο θεμα αυτο,υπαρχουν αποφοιτοι FAA με μετατροπη σε JAA που να εργαζονται στην Ελλαδα?
Οσον αναφορα τις ελληνικες σχολες σας παραθετω αποψεις που εχω συλλεξει προσ συζητηση, χωρις απαραιτητα να συμφωνω μαζι τους ,αφου κ εγω αλλωστε ακομα δεν γνωριζω πολλα.
Η ΣΕΧΟΑ παρα τα αρκετα προβληματα που αντιμετωπιζει σε επιμερους τομεις,εξακολουθει να αποτελει ενα υπολογισιμο χαρτι.
Η EGNATIA εχει πολυ καλες συστασειςκ οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικες.αλλα για αποκατασταση δεν λεγονται ακομα πολλα.
Η GLOBAL ,παρομοιως κ το σκεφτομουν για εκει μια κ μενω Αθηνα ,αλλα μαθαινω οτι οι αποφοιτοι δυσκολευονται μετεπειτα
Που το μετεπειτα ειναι κ το ζητουμενο.
Οι ελληνικες σχολες δημοσιεουν στατιστικες επαγγελματικης αποκαταστασης?Η ΟΑΤ στην Μ.ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ δημοσιευει καθε τοσο.
Εαν καποιος γνωριζει εγκυρες πληροφοριες για τα προαναφερθεντα ,ας βοηθησει κ εμας που θελουμε να κανουμε μια αρχη
ευχαριστω

Lyo καλωσόρισες στο φόρουμ!
Εγώ έχω ξαναγράψει πώς η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι επιλογή για την αεροπορία!
Πολύ περισσότερο η αεροπορική εκπαίδευση που είναι ο θεμέλιος λίθος για την μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση και εξέλιξη.
Ξαναγράφω λοιπόν πώς για μένα η καλύτερη λύση και σε σχέση πάντα με το κόστος, είναι να πας στην Αμερική, να επιστρέψεις για να μετατρέψεις τα πτυχία σου σε JAR
και μετά αποφασίζεις για τα επαγγελματικά σου βήματα.
Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, με μικρή αγορά και συνεπώς με αντίστοιχα "μικρές" επαγγελματικές ευκαιρίες! Μόνο η Aegean αναπτύσσεται αυτή τη περίοδο!
Αν τώρα θέλεις σώνει και καλά να μείνεις Ελλάδα(δεν το λέω υποτιμητικά, ο καθένας μπορεί να έχει πολύ σοβαρούς λόγους για να μείνει) ξέχασε τη ΣΕΧΟΑ
μιας αφού νοσεί η μαμά, νοσεί και το παιδι ;)
Η Εγνατία μαζεύει όλο και περισσότερα αρνητικά σχόλια (δες αγγλικά φορουμ) και δεν προσφέρει integrated εκπαίδευση.
Η μόνη που μένει είναι η Global η οποία όντως κάνει μια πολύ καλή εντύπωση και ελπίζω το ίδιο εντυπωσιακή να είναι και η εκπαίδευση...
Αλλά ας δημοσιεύσουν τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους άτομα που έχουν περισσότερη εμπειρία από μένα γύρω από τις ελληνικές σχολές!

Τέλος σκέψου πολύ καλά το τι θα κάνεις διότι η αρχή που θες να κάνεις είναι το ήμισυ του παντός!

Για ότι άλλες απορίες, προβληματισμούς και σκέψεις έχεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!

Αγαπητέ Lyo,

Σαν νέο μέλος στο φόρουμ και σε συνδιαμό με τα όσα παραθέτεις σε καναδυό τόπικς , ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις στο θέμα προτάσεων και απόψεων για την επιλογή Σχολής , σε πληροφορώ ότι το θέμα ίσως έχει εξαντληθεί so far!!

Aν διατρέξεις και στα άλλα τόπικς της ίδιας ομάδας για αντίστοιχες αναφορές και απόψεις μελών για όλες τις Ελληνικές Σχολές και όχι μόνο ( ΗΠΑ, ΕΥΡΩΠΗ κλπ ) αλλά και στο τόπικ " τι θα προτείνατε /Σχολή επιλογής " θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που επιθυμείς και θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σχολή, ανάλογη όχι μόνο με κριτήριο τις οικονομικές σου δυνατότητες αλλά τις ουσιαστικές προϋποθέσεις σε σχέση με τα προσόντα και τις επιδόσεις σου.

Αν είσαι κολλημένος με την ΣΕΧΟΑ για όποιους λόγους / με μεγάλα ερωτηματικά στα όσα επιθυμείς, για την περαιτέρω επαγγελματική σου εξέλιξη / δεν θα στην συνέστηνα στη παρούσα συγκυρία ΟΑ κλπ/παρόλο που είχε στηθεί άριστα στο παρελθόν σαν μια καλή κόπια ΟΑΤ/καλύτερα να επιλέξεις κάτι άλλο αν διαθέτεις όπως αντολαμβάνομαι τα 80.000 για την ΣΕΧΟΑ και τα ουσιαστικά προσόντα, πάντα Ευρώπη/ επειδή το επίπεδο σπουδών όλο και θα ανεβαίνει/ και iσως αργότερα να υπάρξει και πρόβλημα μετατροπών πτυχίων FAA to JAR ( either way ).

Πιστεύω να σε βοήθησα λίγο

ΓΕΙΑ σε ολους!!!ειμαι καινουργιος εδω και ειμαι 16 χρονων....εδω και πολλα χρονια εχω ονειρο να γινω πιλοτος...θελω να ξεκινησω [στα 18] την πορεια μου στην globan aviation....ακουω τα καλυτερα για αυτην. θα μπορεσω να βρω ευκολα δουλεια???αξιζει να μπω σε ολοι αυτη την διαδικασια και να το κυνηγησω???

Καταρχήν καλωσόρισες στο φόρουμ!
Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου, αν πραγματικά αγαπάς την αεροπορία και ξυπνάς και κοιμάσαι με την ιδέα να πετάξεις αεροπλάνα, τότε φυσικά και αξίζει να μπεις στην διαδικασία της αεροπορικής εκπαίδευσης και να κυνηγήσεις μια αεροπορική καριέρα!
Αν ασχολείσαι πολύ με το αντικείμενο και ψάχνεσαι πάνω σε αυτό, πάντα θα υπάρχει δουλειά!
Στην αεροπορία φυσικά δεν μπορεί κανείς να κάνει προβλέψεις για το πως θα είναι η αγορά όταν θα τελειώσεις εσύ και να σου εγγυηθεί επαγγελματική αποκατάσταση(16+2=18+1 στρατός+2 εκπαίδευση=21) Μιλάμε για μετά από 5 χρόνια...

Ειμαι ακριβως οπως τα λες!!τρελαινομαι για τα αεροπλανα ..ειναι το σπιτι μου...ειμαι διπλα στο LGTS και θελω να παρω το PPL για να εχω μια πρωτη σχεση με το αεροπλανο..και μετα αν μπορουσα θα εβγαινα αμερικη ....αλλα τα λεφτα ειναι παρα πολλα ...τους λυπαμε τους γονεις μου.μαλλον θα αρκεστω στην global aviation αν και παλι...θελει λεφτα

Φίλε μου, τότε όρμα!!!
Τους γονείς σου μην τους λυπάσαι! Είναι το δικό σου μέλλον! Ακούγεται σκληρό, αλλά έτσι είναι!
Ξέρω πολύ καλά, σαν Έλληνας, ότι πολύ λίγες ελληνικές οικογένειες μπορούν να αντέξουν το βάρος της αεροπορικής εκπαίδευσης! Από την άλλη όμως είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Όλα εξαρτώνται από τη θέληση! Η λύση του δανείου πχ είναι εφικτή! Παίρνουν οι γονείς σου ένα και μόλις αρχίσεις εσύ να κερδίζεις χρήματα αναλαμβάνεις τις μηνιαίες δόσεις!
Go for it!

Για απορίες, ερωτήσεις εδώ είμαστε να βοηθήσουμε!

nikos_k.":14kvdkx5 said:
Η λύση του δανείου πχ είναι εφικτή! Παίρνουν οι γονείς σου ένα και μόλις αρχίσεις εσύ να κερδίζεις χρήματα αναλαμβάνεις τις μηνιαίες δόσεις!

Ας μην παρακινούμε τους άλλους σε λύσεις(?) ανάγκης προτείνοντας πράγματα που μπορεί να τους βγουν σε (μεγάλο) κακό.
Τι είναι δηλαδή το δάνειο για να πάρουν έτσι απλά ένα?
Ρώτησες αν μπορούν να καλύψουν τη δόση?
Ρώτησες αν ήδη αποπληρώνουν κάποιο άλλο δάνειο?
Σκέφτηκες πότε θα αρχίσει να κερδίζει χρήματα ο φίλος μας για να αναλάβει τις μηνιαίες δόσεις?

Ας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για την εκπαίδευσή του,αλλά ας αφήσουμε τον ίδιο και τους γονείς του να αποφασίσουν για το οικονομικό, το οποίο είναι τεράστιο για τέτοιου είδους εκπαίδευση.

Δηλαδή το να προτείνω μία λύση σε έναν άνθρωπο που θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του είναι αμέσως κατακριτέο;; Ήμαρτον...
Στο κάτω κάτω τις ερωτήσεις που έθεσες εσύ είναι αυτονόητο πως θα τις κάνει ο ίδιος στον εαυτό του και στην οικογένειά του πριν πάρει μια απόφαση ζωής.

Edited: Δεν υπάρχει λόγος για παράθεση όταν αναφερόμαστε στο αμέσως προηγούμενο post.

Οτι μπορεσουν θα κανουν...αξιζει να παω στην αερολεσχη θεσσαλονικης και να παρω το PPL ???