Για πρόστιμο 50.000 ευρώ ημερησίως μας πάει ο Μπαρό

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Εχω στα χερια μου το δελτιο τυπου του ΛΑΟΣ, σχετικα με επερωτηση που ειχε κατατεθει προ των Χριστουγεννων, στην Ευρωβουλη, απο τον ευρωβουλευτη κ. Γεωργιου (ΛΑΟΣ), κατα του Μπαρω, σχετικα με την σταση της επιτροπης για το γνωστο θεμα της ΟΑ.
Εκπληκτος διαβαζω, μεταξυ αλλων, οτι "οι Ελληνικες αρχες δεν εχουν ζητησει απο την Επιτροπη αδεια για την καταβολη των ποσων που εχουν επιδικαστει ως αποζημιωσεις απο το διαιτητικο δικαστηριο".
Επισης οτι "οι Ελληνικες αρχες, δεν εχουν παρασχει στην Επιτροπη πληροφοριες για το πως θα μπορουσε να εφαρμοστει ο νομος αυτος (σσ 1982/1990), στην περιπτωση της ΟΑ".
Μου δινεται η εντυπωση λοιπον,οτι ο Μπαρω, αποκαλυψε αθελα του, τις προμελετημενες ενεργειες της κυβερνησης, που εχουν στοχο την απαξιωση της ΟΑ.
Μηπως τελικα ειμαστε ολοι μας, πολιτες μιας "μπανανιας"? :wall:

Όπως έχω ξαναπεί, δεν δίνουν δεκάρα για Σκόπια και Αιγαίο και θέλετε να δώσοιυν για την ΟΑ; Όταν υπάρχει παρακμή σε μια χώρα, υπάρχει σε όλους τους τομείς της και η ΟΑ που είναι σαν μικρογραφία της Ελλάδας, αντικατοπτρίζει με το καλύτερο τρόπο την επικρατούσα κατάσταση

Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την Ολυμπιακή

Καταδικάστηκε η Ελλάδα για την Ολυμπιακή. Μόλις Το ανέφεραν στις ειδήσεις.
Περισσότερα μόλις βρώ κάτι σε ηλεκτρονική μορφή.

Νεότερα.....

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου αφορά την απόφαση της Επιτροπής της 14ης Σεπτεμβρίου 2005, στην οποία η Επιτροπή διαπίστωνε ότι η Ελλάδα είχε χορηγήσει, μεταξύ 2002 και 2005, παράνομη και μη συμβιβάσιμη κρατική ενίσχυση προς την Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες και τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Οι δύο αυτές εταιρείες έχουν αναλάβει, αντιστοίχως, την επίγεια εξυπηρέτηση και τις πτητικές δραστηριότητες από τον ελληνικό κρατικό αερομεταφορέα Ολυμπιακή Αεροπορία Η Επιτροπή διέταξε την Ελλάδα να ανακτήσει την ενίσχυση από τους αποδέκτες. Μετά την παράλειψη της Ελλάδας να προβεί στην ανάκτηση αυτή, η Επιτροπή αποφάσισε στις 26 Απριλίου του 2006 να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων Η παρούσα απόφαση του Δικαστηρίου στηρίζει τη θέση της Επιτροπής όσον αφορά τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του 2005.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/02/14/1475773.htm

Κ καλα να παθουμε!!! Η ανευθυνοτητα εχει φτασει σε δυσθεωρητα υψη πλεον σε αυτη τη χωρα... Οτι φαμε οτι πιουμε κ οτι αρπαξει... η Ευρωπαϊκη Ενωση.. (παλι καλα που υπαρχεικ αυτη..)

Συγνωμη, βρε παιδια αυτα τα λεφτα ποιος θα τα πληρωση? Οκ, να μην κλειση η ΟΑ, εχουμε πει επαναλειμενος το γιατι, αλλα αληθεια τωρα, ποιος θα πληρωση ολα αυτα τα λεφτα? Εχετε εσεις γιατι εγω πραγματικα αδυνατω να πληρωσω αυτο που μου αναλογη, μεσω της εφοριας κ.α.
Δηλαδη τι πρεπει να γινει για να μην μεινη χωρις ΟΑ η Ελλαδα? Να πληρωση ο καθενας μας απο €10000? Φτανουν?
Ωραιο δωρο μας επεφυλαξε η ΕΕ για την μερα των Ερωτευμενων, ναμαστε καλα και του χρονου τετοια μερα να παρουμε κιαλο!

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω τί στο καλό γίνεται. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή μιλά για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, δηλαδή παρατύπως η κυβέρνηση έδινε λεφτά στην ΟΑ. Από την άλλη η ΟΑ και οι σύνδικαλιστές (τα σέβη μου!) άκουσα να μιλούν για πολλά χρήματα που χρωστά η κυβέρνηση για ταξίδια πρωθυπουργών, υπουργών κλπ. Τώρα τί βίτσιο είνα αυτό του κράτους να κάνει παράνομες ενισχύσεις στην εταιρία και όχι νόμιμες αποπληρωμές οφειλών του δεν καταλαβαίνω. :stupid:

CaptainChris":hjkwznyt said:
Συγνωμη, βρε παιδια αυτα τα λεφτα ποιος θα τα πληρωση? Οκ, να μην κλειση η ΟΑ, εχουμε πει επαναλειμενος το γιατι, αλλα αληθεια τωρα, ποιος θα πληρωση ολα αυτα τα λεφτα? Εχετε εσεις γιατι εγω πραγματικα αδυνατω να πληρωσω αυτο που μου αναλογη, μεσω της εφοριας κ.α.
Δηλαδη τι πρεπει να γινει για να μην μεινη χωρις ΟΑ η Ελλαδα? Να πληρωση ο καθενας μας απο €10000? Φτανουν?
Ωραιο δωρο μας επεφυλαξε η ΕΕ για την μερα των Ερωτευμενων, ναμαστε καλα και του χρονου τετοια μερα να παρουμε κιαλο!

Σχολιάζω το μήνυμά σου γιατί βλέπω πως υπάρχει μία παραννόηση σχετικά με το τί αποφάσισε η Ε.Επιτροπή.

Στην ουσία η απόφαση λέει ότι:
-Από το 1994 μέχρι το 2000 η ΕΕ πήρε τρεις αποφάσεις ΘΕΤΙΚΕΣ για να ενισχυθεί με κρατικά χρήματα η Ο.Α
-Το 2002 η ΕΕ διαπίστωσε ότι πέραν των τριών αυτόν ενισχύσεων η Ο.Α ενισχύθηκε ΠΑΡΑΝΟΜΑ επι πλέον ενισχύσεις και ζήτησε από την τότε κυβέρνηση να τις πάρει πίσω.
-Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση αυτή και τότε προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Με λίγα λόγια η ΕΕ θέλει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ με τους ΦΟΡΟΥΣ του ο Ελληνικός λαός χρήματα για να διατηρείται μία ζημιογόνος εταιρεία και ζητά να επιστραφούν στο δημόσιο (δηλαδή στα ταμεία του κράτους) οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ενισχύσεις.
Η ΕΕ δεν ζητά λοιπόν από τους Έλληνες να πληρώσουν ΚΑΝΕΝΑ πρόστιμο αλλά αντίθετα ζητά να ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ στους Έλληνες χρήματα από την Ο.Α.
Όπως το βλέπω εγώ λοιπόν η ΕΕ πράγματι έκανε ενα πολύ καλό δώρο στους Έλληνες φορολογούμενους.

Υ.Γ: Σε περίπτωση που και πάλι η Ελληνική κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί τότε το ΝΕΟ δικαστήριο που θα γίνει και το οποίο θα πάρει απόφαση για το ποσό που θα ΚΑΤΑΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τα ποσά που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση (και όχι φυσικά να επιβληθούν νέοι φόροι για να καταβάλλονται τα πρόστιμα) .

Ελπίζω να βοήθησα.
φιλικά
aas59

Ωραία να επιστραφούν τα ποσά αυτά από την Ο.Α.Πριν αρχίσει η επιστροφή των χρημάτων,ας πάει η διορισμένη διοίκηση,να χτυπήσει τις πόρτες των οφειλετών,να μαζέψει τα χρήματα που της χρωστάνε,και αν φτάνουν ας πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο να τελειώνουμε.Όμως,η Ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να κλείσει την εταιρεία.Αυτό θα γίνει με μια πτώχευση αρκετά εύκολα αλλά δεν ξέρω πόσο ανώδυνα.Η Ο.Α δε θα χρειαζόταν επιπλέον χρηματοδότηση,αν δεν της χρωστούσαν.Αφού δεν τα απαίτησε,έφτασε εδώ.Και από εδώ και πέρα να δούμε πώς θα ξεμπερδέψσουμε...

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να πληρώνω πρόστιμα κλπ...
και έχω τις εξής απορρίες:
α) Οι ΟΑ πού θα τα βρουν αυτά τα χρήματα για να τα επιστρέψουν;
β) Αν παρακρατείται μέρος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια σαν "πρόστιμο", επειδή το Δημόσιο δεν απαιτεί επιστροφή των (παράνομων) ενισχύσεων, αυτό σημαίνει ότι:
-κάποιοι δεν θα επιδοτηθούν από την Ε.Ε για να αναπτύξουν/εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους
-κάποια έργα (πιθανόν) να μην ενταχθούν στα, από ΚΠΣ, χρηματοδοτούμενα
-θα διατεθούν λιγότεροι πόροι (χρήματα) για δράσεις σε διάφορους τομείς (πχ περιβάλλον)

Δηλαδή, και κερατάδες και δαρμένοι :wall:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.