Frequency scanner / AirBand

για να κανω την παραγγελια θελω βοηθεια (τι θα πρεπει να γραψω στο καθε κενο κουτακι. Ονομα, διεθυνση, καρτα κτλ κτλ)

Δες το παρακάτω screen (πεδία χωρίς * απλά τα αφήνεις κενά).
Από ότι βλέπω η αποστολή σε Ελλάδα γίνεται μόνο με προπληρωμή. Οπότε στο eMail που θα σου στείλουν θα γράφει τα στοιχεία του λογαριασμού για να καταθέσεις τα λεφτά

Attachments

• step1.gif
    step1.gif
    25,9 KB · Προβολές: 1.618
Καλησπέρα,

Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο εγχειρίδιο για VFR/IFR φρασεολογία και γενικά περι ραδιοτηλεπικοινωνιών στην αεροπορία? Νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά κάποιον που δεν έχει δίπλωμα και τις κατάλληλες γνώσεις.. να καταλαβαίνει τι ακούει

Ευχαριστώ

Σε αυτη την σελιδα http://www.hvacc.gr/main/Pages/Downloads/downloads.aspx?Lang=GR&cat=4
μπορεις να βρεις αρκετα ενδιαφεροντα εγχειριδια σχετικα με πτησεις και φυσικα φρασεολογια εναεριου κυκλοφοριας (ATC).Αναφερονται σε εικονικες πτησεις( flight simulator) αλλα δεν εχουν καμια διαφορα με αυτα που χρησιμοποιουνται και στην πραγματικη αεροπορια...
καλη αναγνωση

Ευχαριστώ Βαγγέλη!

Το ήξερα το Site που αναφέρεσαι και τα εγχειρίδια που υπάρχουν εκεί.. απλά δεν ήξερα αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αφού ανταποκρίνονται no problem. :)

Thanks

Καλησπέρα,

Είμαι από Αλεξανδρούπολη. Και τον τελευταίο καιρό ακούω πολύ συχνά (δηλαδή όποτε είμαι στον υπολογιστή μου) το LGAV Approach, από το Liveatc.net . Μου αρέσει πολύ και έτσι θέλησα να αγοράσω ένα scanner. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο και κάποιο κατάστημα που να το πουλάει? [όσοι έχετε ήδη και πιστεύεται ότι μπορείτε να βοηθήσετε στείλτε μου πμ]

Και μια γενική ερώτηση. Αυτά τα Scanner που λέτε.. γύρω στα 100€ θα μου δίνουν τη δυνατότητα πχ να μπορώ να ακούω το ATC του "Μέγας Αλέξανδρος"? η του "Μακεδονία" ?

Γεια σας κι απο εμένα παιδιά. Είμαι πολύ νέος στην παρέα σας και θέλω μια βοήθεια με ένα 'πρόβλημα' που μου παρουσιάστηκε.
Κατ αρχήν να πώ οτι είμαι αδειούχος ραδιοερασιτέχνης κατηγορίας 1 (SV7NHN) και άρα έχω μηχανήματα για να κάνω ακρόαση ''all band - all mode''. Απο καιρό λοιπόν έκανα κάπου κάπου ακρόαση στις airbands, αλλα τυχαία διάβασα για το πρόγραμμα ACARS. Έτσι λοιπόν μου κίνησε την περιέργεια να το δοκιμάσω! Έλα όμως που δεν μπορώ με κανένα τρόπο να το εγκαταστήσω..... Υπάρχει κάτι σαν οδηγός για τις ρυθμήσεις του προγράματος? Μου φάνηκε κάπως πολύπλοκο....

Αυτά για αρχή παιδιά, κι αν μπορώ να σας βοηθήσω κάπου σαν ραδιοερασιτέχνης πολύ ευχαρίστως να το κάνω!!!

καλησπερα σε ολους
σαν νεος και ασχετος θα ηθελα τα φωτα σας για ενα οικονομικο μηχανημα να ακουω τις συνομιλιες των πιλοτων με τον πυργου ελενχου ειμαι πολυ κοντα στο βενιζελος
σας ευχαριστω εκ των προτερων

Airband Receivers

Συγγνώμη που έγραψα τον τίτλο στα αγγλικά αλλα δεν το ξέρω στα ελληνικά :p πριν πω οτιδήποτε καταρχάς να πω πως χαίρομαι πολύ που σας βρήκα! Ας συνεχίσω στο ερώτημά μου. Μένω στη Λάρνακα αρκετά κοντά στο αεροδρόμιο (για να καταλάβετε βλέπω πολύ καλά τα αεροπλάνα που είναι στο final approach για τον 22) τελος πάντων θέλω ένα receiver που θα μπορώ να ακούω τις συνομιλίες στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το σπίτι μου. Το budget που διαθέτω ειναι 150 ευρώ. Προτείνετε μου τι να αγοράσω και αν είναι ευκολο και links όπου θα μπορώ να τα δω. Σας ευχαριστώ όλους πολύ εκ των προτέρων και πάλι καλώς σας βρήκα.